BÜYÜK AV - 19 HANÇERİN ALTINDA


  • Kardeşkatili'nin Hançerinde bir kaç akşamdır kamp kurmaktaydılar. Rand ne zaman beklemekten vazgeçip devam etmeye karar verse Selene onu vazgeçirir. Borunun buraya geleceğini ,bir akşam daha beklemesi gerektiğini, boruyu alınca sahip olacağı şan ve şöhretten bahsedip Rand'ı vazgeçiriyordu. Hurin'de o garip dünyada, bu dünyanın yansıması olan dünyada, burada almıştı kokularını. Eğer olası dünyada buradan geçtilerse şimdi de buradan geçecekleri anlamına gelebilirdi. 
  • Rand'ın başı Selene'in güzelliğinden dönmüştü. Selene sürekli onu boruyu sahiplenmesi konusunda zorlar fakat Rand gönülsüzdür.
  • Selene Loial'a "Alantın" diye hitap eder sürekli . Bunun ne anlama geldiğini soran Rand "Ağaçların kardeşi, ağaç kardeşi" anlamına geldiğini söyler Loial.
  • Bir akşam Hurin nöbetteyken ufak bir kamp ateşi fark eder ve bunun üzerine Rand ve Loial gizlice oraya giderler. Tahmin ettikleri gibi Fain , trolloclar ve karanlık dostlarının kampıydı burası. Ateşi söndürmüş ve hepsi uyuyordu. Fain arkalarından takip ettiklerini düşündüğü için kampı arkadan gelenlerin göremeyeceği şekilde kurmuş fakat önlerinde bekliyor olabileceklerini düşünmemişti. Boru sandığını ve üstündeki hançeri alıp gizlice kaçarlar. Çok fazla ilerleyemeden Fain uyanır ve boru ve hançerin çalınmış olduğunu anlar ve onların peşine düşerler.  
  • Rand Boruyu Loiale'e verir ve önden gitmesini ister o arkadan gelen trolloclar ile savaşır. Bu savaş sırasında saidin sürekli aklındadır. Saidin adeta kendini kandırmak için uğraşır. Çek içine ve tüm trollocları ve Fain'i yak. Fakat o hem bu duyguyla hemde trolloclarla Lan'ın öğrettiği gibi savaşır. Balıkçıl damgalı kılıçla dans eder adeta.  3-4 trolloc'u bu şekil öldürdürdükten sonra izlerini kaybettirip kamp yaptıkları bölgeye gelirler. 
  • Ne Rand ne de Loial sandığın nasıl açıldığını bilmemektedir. Sandığın üstünde ellerini gezdiren Selene hemen açı verir. ( Selene çok şey biliyor. Muhtemelen bir şeyler gizliyor ama  Güzelliği ile üçünü büyülemiş gibi hiç sorgulamıyorlar bu durumu. )
  • Borunun üstünde " mezar çağrıma engel değildir " yazar. 
  • Burada yine Selene Rand'ı boru konusunda kandırmaya uğraşır  fakat Rand boruyu Shinar 'a lord Agelmar'a götürmek ister. Bu karar karşısında bozulur kadın.  Yine de Shinar 'a değil de Cairhien'e götürmesi konusunda ikna eder. Rand 'da Cairhien'in daha yakın olacağını ve lord Ingtar'ı burada bekleye bileceğini düşünerek bu teklifi kabuk eder. Shinar'a doğru giderse bu Fain ve karanlık dostlarının kendini takip edeceği anlamına geliyordu ve böyle bir durumda çatışma kaçınılmaz olacaktı.
  • Selene hançerin kötü olduğunu söyler. Hemen onu atmasını veya onu birinin bulmasından çekiniyorsa gömmesini sağlık verir. Rand'ın kaza ile kendini kesmesinden korkar ve uyarır. Tabi Rand arkadaşı Mat'a bu hançer lazım olduğu için kabul etmez ve sandığa, borunun yanına koyar, böylece onun yozlaştıran etkisinden kurtulmayı umarlar.
  • Karanlık dostları trollaclarla karanlıkta yalnız kalmaktan korkarlar. 
  • Fain'e Rand'ın kaçtığını söyleyen trolloc'u öldürmüştür. (anlaşılan Fain nasıl olduysa çok güçlenmiş hatta bir Myrddraal'ı öldürebilecek kadar.)
  • Fain onların dağlarda bir yerde saklandığını hissede bilmektedir. Boru ve hançer çalınınca bu duygu geri gelmişti. Aç bir köpeğin bir eti hissettiği gibi hissediyor onu, bulma arzusu hissediyordu. Karanlık varlık 'ın hediyesinden bu kadarı geriye kaldı diye bahseder.  Kendine yapılanın hesabını Rand dan ve tüm dünyadan sormak ister Fain. Kin doludur. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR