BÜYÜK AV - 21 DOKUZ HALKA


  • Dokuz halka hanının sahibi Maglin Madwen adında zayıf bir kadındı. Aslen Lugard'lıydı. Ölen kocasından miras kalmıştı han kendisine.  Onları boru avına çıkmış olduklarını düşünür. Fakat bunun böyle olmadığını belirtir Rand. Kadın Rand'ı bir lord sanmış ve öyle hitap ediyordu. Hurin'i ise uşağı olduğunu düşünmüş ve Rand'ın yanında konuşmasına izin verdiği için hayret ediyordu.
  • Hancı Cairhien'lileri hilebaz ve entrikacı olarak tanımlar. Sonradan öğreniyoruz ki büyük aileler ve bazen halk bile "Hanedanlar oyunu" dedikleri bir oyun oynarlarmış. Kendi ailelerine yarar , diğerlerine zarar verecek manevralar yapılarak oynanırmış bu oyun. 
  • Hancı Hurin'in denginde flütü görür ve çalmasını ister fakat Rand 'ın çaldığını öğrenince mahcup olur. Bir lordun böyle bir yerde çalmasını istemek uygunsuz olurmuş. Rand yinede bu isteği geri çevirmez ve çalar. Tabi etraftakiler başta yadırgar. 
  • Handa adı Aldrin Caldevwin  olan bir yüzbaşı vardır. Burada yapılan kazıyı yöneten subay olduğu öğreniyoruz. 500 kadar işçi çalıyormuş. Bu dev heykeli toprağın altından çıkarınca şehre taşıyıp , şehrin girişine koyacaklarmış. Cairhien ve Riatin hanedanının büyüklüğünü gösteren  bir anıt olacakmış.
  • Caldevwin'in aksanı ona Moiraine'i hatırlatır. Hatta ona Moirane ve Lan'ı tarif ederek görüp  görmediğini sorar.
  • Subay garip bir adamdır. Rand'a sorular sorup , doğru söyleyip söylemediğini test eder kendince fakat bir yalanını yakalayamaz. Yarın Cairhien'e giderken askerle ona eşlik etmek ister. Sanırım Rand 'ın bir şeyler çeviren bir lord olduğunu düşünmektedir. Bu yüzden kendince hamle yapıyordur.
  • Selene subaydan hoşlanmadığı için bir bahane yaratıp odasına çıkar. 
  • Selene ayrı odada kalmak ister. Rand'a kırgın tavırları sürmektedir. Rand boruyu yalnız bırakmamak için üçü aynı odada kalırlar. Tabi bu durumda hancı tarafından garip karşılanır. Uşağı ile aynı odada kalan bir Lord. 
  • Sabah olduğunda Selene gizlice gitmişti. Hancıya Rand 'a verilmek üzere ağzı mühürlü bir zarf bırakmıştı. Mühür bir hilal ve yıldızlardan oluşmaktaydı. Notta şunlar yazmaktaydı. "Bir süre senden ayrılmam gerekiyor. Burada çok fazla insan var ve Caldevwin'den hoşlanmadım. Seni Carhien'de bekleyeceğim.  Asla senden fazla uzakta olduğumu düşünme. Her zaman düşüncelerimde olacaksın. Benim de senin düşüncelerinde olduğunu bildiğim gibi" yazmaktaydı notta.
  • Sabah olduğunda Elricain Tavolin komutasında 50 asker onlara eşlik etmek için hazırdı. Selene'in gece gizlice ayrıldığını duyunca çok şaşırırlar çünkü muhtemelen Caldevwin gece hanı izlemeleri için nöbetçi koymuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR