BÜYÜK AV - 18 BEYAZ KULE'YE GİDERKEN


  • Amyrlin ve kafilesinin Beyaz kule ye yolculuğu sürüyordu. Medo adlı liman köyünden gemilere bindiklerinde aes sedailerin marifeti ile bulutlar çoğalır ve rüzgar artar. Gemi yolculukları hızla devam eder. 
  • Bu yolculuk sırasında Nynaeve'i gemi tutmuştur.
  • Egwene Rand hakkında rüyalar görmeye devam ediyordur. Rüyalarını Anaiya sedaiye anlatsa da rüyalarda gördüğü maskeli , ürkütücü adamı söylemez. Rand'ın tehlikede olduğunu düşünür Egwene. Rand'ın yapmaması gereken tehlikeli bir şey yaptığını veya yine tek güç falan kullanmış olabileceğini düşünür. 
  • Yolcuları sırasında son derslerine bizzat Amyrlin gelir. Kızlar çok şaşırır. Ders sırasında Nynaeve yine huysuzluklar yapar fakat Amyrlin buna hazırlıklıdır. Nynaeve'in  potansiyeli yüksek olduğu için bazı huysuzluklarını görmezden gelirler. Nynaeve sinirlendiği zaman tam potansiyelini ortaya çıkarabilir. Bunu bilen Amyrlin onu kızdırmak için elinden geleni yapar. Nynaeve o kadar sinirlenir ki Amyrlin'i tek güç ile duvara fırlatıp yapıştırır. Amyrlin , Nynaeve 'in tek güç ile bağlantısını keserek bundan kurtulur. Eğer eğitim alırsa bunu kolay kolay yapamazlarmış bir daha.   Beyaz kule de Nynaeve potansiyelinden ve yaşından dolayı Kabuledilmiş olarak başlayacakmış. Egwene ise çömezlik eğitimi alacakmış. Kulede 40 kadar çömez varmış ve tahminen bunlardan 7-8 kadarı ancak kabuledilmişlik sınavını geçecek başarı gösterebilirmiş. Çömezlerin sayısının azlığından şikayet eder aes sedailer. 
  • Tar Valon kayıtlarında Efsaneler çağında Aes sedailerin uçabildiği yazıyormuş fakat şimdilerde bunu yapabilen veya nasıl yapılacağını bilen yokmuş.
  • Yolculukları bitip Tar Valon'a gelirler. onları karşılamak için Çömezlerin sorumlusu Sheriam Sedai gelir. Tar Valon  binaların her biri saray gibidir. Şehri Kırılıştan hemen sonra Ogierler inşa etmiş. O zamanlar burada toplasan 500 kişi ve 20 kız kardeş yokmuş.  İki kıyıdan şehre uzanan köprüler dantelle işlenmiş gibidir. Şehir her binanın birbirini tamamlamasıyla bir bütün gibi durmaktadır. Kızlar şehrin güzelliği karşından büyülenirler adeta.  
  • Ejderin ölümü ile oluşan dağ, Ejder dağı göğe kapkara yükselmektedir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR