YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 7 GECENİN KIZI


  • Perrin teknede kurtlardan ve kurt rüyalarından kurtulacağını düşünerek yatar. Fakat rüyasına yine Çekirge gelir. Çekirge onu bir yere götürür. Sanki bedensizler ve  gökyüzünde aşağı görüyor gibidirler. Aşağısı aynalar ormanı gibidir ve orada Ba'alzamon ve başka insanlar vardır. Ba'alzamon birine Tar Valon'da ki çocuğu elinden kaçırdığını için kızar ve onu dumana dönüştürüp yok eder. Diğerlerine bir rüyada olduklarını fakat bu rüyanın bildikleri rüyalardan olmadıklarını söyler. Öldürdüğü adamın bir daha uyanamayacağını söyler. Onlara verdiği görevleri layıkıyla yapmaları için sindirir ve sonra hepsini yollar başından. 
  • Ardından Ba'alzamon'un yanına Lanfear gelir. Perrin onu tanır. Kendisine rüyasında şan şöhret teklif eden kadındır. Ba'alzamon'dan korkmuyor gibi konuşmaktadır kadın. Dahası neredeyse ona meydan okumaktadır.
    Ba'alzamon Lanfear'ın hep kendini olduğundan daha fazla gördüğünü söylemektedir. Lanfear ise üçbin senedir planlarının hiç bir işe yaramadığını söyler Ba'alzamon'a. 
  • Lanfear rüyaların kendi egemenlik alanı olduğunu iddia eder. Alaca Karanlığın Yüce Efendisine uzun zamandır hizmet ettiğini bu hizmetin karşılığı olarak sonsuz, rüyasız bir uykuda uzun süre tutsak kaldığını söyler. Şimdi özgür olduğunu ve onun olanı kullanacağını söyler Lanfear. 
  • Sadece Myrddraallar ve Gri adamalar rüya görmezmiş. Trolloclar bile düş görürmüş. 
  • Lanfear Ejderi ele geçirememekle suçlar Ba'alzamon'u. Saman kafalı Ilyena'yı  görmeden önce Ejder'nin kendisinin olduğunu ve yine kendisinin olacağını söyler. 
  • Ba'alzamon Lanfear'a Hizmetkarlar salonunda ettiği yeminleri hatırlatır. Yeminlerinin Işık'tan vazgeçtiği gibi yeminler gibi kolay bozulmayacağını söyler. Ya hizmet edecekmiş yada sonsuza kadar sürecek acı ve sonsuza dek sürecek ölümü  tadacakmış. Kadın Karanlığın Yüce efendisine hizmet edeceğini fakat sadece ona hizmet edeceğini söyler. 
  • Gördükleri karşısında şaşıran Perrin bunların gerçek olup olmadığını sorar Çekirgeye. O bunların gerçek olduğunu ve buraların çok tehlikeli olduğunu söyler ve çok dikkat etmesini söyler. 
  • Sonra Perrin başka bir yere gider. Orada Rand vardır. Myrddraal, kadın ve erkeklerden oluşan bir çember uyur gibi hareket edip Rand'a saldırmaktaydı. Rand birinci dalgayı şimşekler ve ateş topları ile yok eder. İkinci dalga saldırı da geliyordur. Perrin onu uyarmak için bağırır. Onu gören Rand bir şimşekte ona atar ve Perrin uyanır. Gömleğinin altında , göğsünde bozuk para kadar bir yanık izi vardır. 
  • Perrin olanları Moiraine'e anlatır. Moiraine 'de dikkatli olmasının söyler. Bu anlattıklarını Kızıl bir kız kardeş duysa onu ehlileştirmeye kalka bilirmiş. Tabi ehlileştirecek bir şey olmadığı için bu Perrin'e zarar vermezmiş ama ona kaba davrana bilirlermiş. Dahası onu yakalamaya uğraşırken öldüre bilirlermiş bile. 
  • Moiraine Perrin'in yarasına şifa vermez. Ciddi olmadığını ve o yaranın kendisine belki dikkatli olmayı hatırlatacağını söyler. 
  • Moiraine önce Illian'a oradan'da Rand'dan önce Tear'a gitmeyi planlamaktadır. Remen'den apar topar ayrıldıkları için izleri inceleme fırsatları olmamıştır. Bu yüzden Rand'ın hangi yolu kullandığını bilemez.
----------------------------------------------------------------------------------
  • Rand uyandığında Perrin'i hatırlar. Onun bir şekilde Perrin olduğunu bilmektedir. Kendi kendine daha dikkatli olması gerektiğini söyler. Neredeyse onu öldürecektin der.
  • Daha sonra kamp kurduğu yere on altı gelir. Başlarında saçları grileşmiş ciddi yüzlü bir kadın vardır. Tüccar ve korumaları. Rand aniden havaya hoplar, saidin ile balıkçık nişanlı yanan bir kılıç çıkarır ve kadının başının keser. Diğer adamlarla da savaşıp öldürür. Daha sonra ölüleri kendi etrafında secdeye getirir. Madem Yeniden Doğan Ejder'im böyle olması lazım der. Yalnız adamlar on değil on bir kişidirler. İçlerinden biri zırhsız elinde hançer olan biridir. Rand " yanlış arkadaşlar seçmişsin " der. Ardından ölen kadının atını alıp hızla Tear'a doğru koşturur. Bir an önce varıp bu işi bitirmek ister.
    ( Bu bölümde öldürdüğü adamları ne için öldürdü anlamadım. Karanlık dostu değildi galiba. Sırf dikkatli olmak için , ne olur ne olmaz gibisinden ve at lazım olduğu için öldürdü  sanki. Delilikte yavaş yavaş yakalamış gibi davranmaya başladı. Ve hançerli adam kim ? )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR