DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR

Hanın Tırmık adında bir kedisi vardır
Köy Kurulu toplantı yapar
Mat Adan al'Carr ile bazı sümüklü arkadaşlarına -Ewin Finngar ve Dag Coplin'e-bazı çiftçilerin ormanda koşturan, ateş püsküren hayalet köpekler gördüğünü söyler. 
Luthan ustanın köpeklerinden iki tanesini una bular Mat, böylece bembeyaz olurlar.  Sonra Dag'in evinin yakınında serbest bırakır. Doğrudan Luhhan Hanım evine girerler ve Evin her yanını una bularlar. Bu yüzden Mat Luthan ustaya görünmez.
Köye iki yabancı gelir. Kadınım adı Moiraine, erkeğin adı Lan'dır.
Lan'ın pelerini renk değiştirir. Moiraine de çok güzel bir kadındır
Senede bir kez tütün ve yün almak için gelen tüccarlar ve çerçiler dışında, İki Nehir'e yabancılar neredeyse hiç gelmezmiş.
Emond Meydanı'nda gerçek bir yabancı görülmeyeli en az beş yıl olmuştu ve o yabancı da, köyden hiç kimsenin anlamadığı Baerlon'daki bir sorundan kaçmaya çalışıyormuş.
Köy Hikmeti Nynaeve, Moiraine den hoşlanmaz. Çünkü Moiraine ona çocuğum diye hitap etmiştir. Bunu en son yapan Cenn Buie 'nin katasına deynek ile vurmuş Nynaeve.
Hu ve Tad'ın Han’ın ahır uşağı olduğunu öğreniyoruz.
 Hanın kiremit çatısının üzerine iri bir kuzgun tüner ve çocukları izler. Moiraine gelince kaçar.
Kuzgunların En iyi zamanlarda bile güvenilmez olduğunu öğreniyoruz Moiraine den.
İki Nehir'deki her kız, köyünün Kadın Kurulu'nun saçlarını örecek kadar büyüdüğünü söylemesini dört gözle beklermiş.
Moiraine ‘in kendi kuyruğunu ısıran yılan şeklinde altın bir yüzük vardır. sonsuzluğu ifade eden, Zaman Çarkı'ndan daha eski bir simge olan Büyük Yılan 'ı ifade eder.
Moiraine, Rand, Mat ve Ewin Finngar a gümüş Tar Valon  markası verir. “Bunu yadigar sayın ve hep yanınızda taşıyın, böylece ben istediğim zaman gelmeyi kabul ettiğinizi hatırlarsınız. Artık aramızda bir bağ var." Der Moiraine. Bu para İki Nehir'in her yanında iyi bir at alır, biraz da para üstü kalırmış.
Rand Moiraine'e niçin İki Nehire geldin diye sorunca “Ben bir tarih öğrencisiyim, eski hikayeleri toplarım. Sizin İki Nehir dediğiniz bu yer, beni hep ilgilendirmiştir. Bazen burada, burada ve başka yerlerde uzun zaman önce olan olayların hikayelerini incelerim”der Moiraine.
Lan o kadar iyi bir savaşçı olarak gözükür ki onun bir muhafız olacağını düşünür Ewin. Fakat sadece hikayelerde olurmuş muhafızlar Mat'e göre.
Han'ın çok eski bir yapı olduğunu öğreniyoruz.
İki Nehire bir çerçi gelir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI