BÜYÜK AV - 26 İHTİLAF


  • Rand , Loial ile birlikte Thom'u göremeye giderler. 
  • Thom handa Dena adında sevgilisiyle birlikte yaşıyordur. Dena , Thom gibi aşık olmak ister fakat Thom onun bir şarkıcı olmasından yanadır. Aşık olmayı bir kadına göre görmez. 
  • Thom Rand'ı görünce ondan harpını ve flütünü istemiştir bu yüzden Rand ona bunları geri verir. Thom belki ilerde tekrar karnını doyurmak için çalman gerekir diye eski gümüş kaplama flütünü hediye eder.
  • Rand ona Valera borusun kendinde olduğunu söyler ve kendisiyle gelmesini ister ondan. Rand boruyu Sheanar'a götürmek istemektedir.  Thom burada kendine bir düzen kurmuştur. Bir sevgilisi vardır. Bu  yüzden onunla gelmek istemez. 
  • Thom'un eskiden Owyn adında yönlendirebilen bir yeğeni vardır. Aes Sedailer onu ehlileştirmiştir. Yaşama sevinci solan çocuk daha sonra ölür. Thom bu yüzden çocuklara yardım etmiştir. Rand'ın yanında bir aes sedai yoksa paçayı yırtmış olarak görür ve onunla yolculuk yapmaz istemez.
  • Rand , Thom'a Ejder kehanetleri ile ilgili şeylerde sorar. Thom hatırladığı kadar yazılan iki şey söyler; Asıl öğrenmek istediği ise borunun Ejder kehanetlerinde geçip geçmediğiydi.
    "iki kez işaret vurulacak ona,
    iki kez yaşamak , iki kez ölmek üzere,
    Birinci balıkçıl yolunu belirlemek,
    ikinci balıkçıl hakiki olduğunu göstersin diye.
    ilk defa Ejder, yitmiş anılar için.
    ikinci defa Ejder , ödeyeceği bedel için. "

    -----------------------------------
    " Kanın döküldüğü gün şafak iki kez söker.
    Biri yas biri doğum için.
    Siyah üzerine kızıl, Ejder'in kanı boyar Shayol Ghul'ün kayasını.
    Kıyamet kuyusu'nda kanı insanları kurtaracak Gölge'nin esaretinden. "
  • Buraya gelirken Aşık Caemlyn'ede uğramış ve onların gittikleri haberini almış Gill efendiden.
  • Rand , Beyaz kulenin kendisini sahte Ejder olarak kullanmasına izin vermeyeceğini söyleyerek ağzından bir şeyler kaçırır.
  • Hanın sahibi Zera , Thom'u dışarılıklı genç lord'un (Rand) Haneler oyununa karışmaması için fırçalar. Hatta son zamanlarda Thom , Lordların davetlerinde de gösteriler yapmaya başlamıştı. Zera bunu da tehlikeli bulur. Son zamanlarda Caemlyn iyice tehlikeli bir yer olmuştur kadına göre.
  • Thom'a göre ne Moiraine ne de başka bir aes sedai yönlendirebilen bir erkeği öylece salmazlardı. Rand sadece bir çobandı. Aes sedailerden de uzakta olduğuna göre paçayı yırtmıştı. Endişelenecek bir şey yoktu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR