BÜYÜK AV - 27 GECEDEKİ GÖLGE

  • Rand ve Loial , Thom'u ziyaretten sonra hanlarına doğru giderler. Önkapı'nın ıssız bir sokağında iken , kendilerine festival yürüyüşü süsü vermiş karanlık dostları ve kukla süsü vermiş iki trolloc ile karşılaşırlar. Trollaclar onlara saldırır. Rand birini kılıcı ile öldürür.  Diğerini de Loial. Loial'e yardım etmek için tek güce ulaşmaya uğraşır fakat saidin in yozlaştırıcı kirinden başka bir şeye ulaşamaz. 
  • Aynı taktikle daha çok trolloc etraflarını sarmaya başlar ve onları şehir dışına sürmeye uğraşırlar. Muhtemelen insanlara gözükmek istemez trolloclar.  Bu sırada yanlarına Selene gelir. Rand 'a trollocların kendini bir koyun gibi gütmesine izin verdiği için söylenir. Sonra hep birlikte şehirden uzak duran Havai fişekciler meclisinin topraklarına kaçarlar çünkü etrafı surlarla çevrili olduğu için trollocları durdurabileceğini düşünürler.
  • Öğreniyoruz ki havai fişekçiler sırlarını çok sıkı saklarmış. Hatta bunu çalmaya uğraşan veya gizlice yerlerine girenleri öldürdükleri söylenirmiş. Bu yüzden onlardan da yardım isteyemezler ve saklanırlar. 
  • Surlardaki ufak  bir kapıdan içeri girerler. Rand ve Loial'in telaşına rağmen Selene çok sakindir. Yolda yürür gibi hareket eder.  Arkalarından içeri giren trollocları durdurmak için geride kalır Rand. Loial ve Selene'i bir kapı bulmaları için yollar. Rand trolloclardan kurtulmak için havai fişekleri patlatır ve içeride yangın çıkar. Geri dönüp Loial'i bulduğunda Selene'in içeriye geri girdiğini öğrenirler. İçeri girip yakalanma riskini alamayan Rand ve Loial hana geri döner. 
  • Selene'i kurtarmanın yollarını düşünmeye başladıklarında Hancı üzerinde hilal ve yıldızlar olan bir zarf verir Rand'a . Onu buraya yaşlı bir kadın getirmiştir 15dk. önce. Not Selene'dendir. ; " Tam ne yapacağını bildiğimi sandığım anda başka bir şey yapıyorsun. Tehlikeli bir adamsın. Belki çok geçmeden tekrar bir arada  oluruz. Boruyu düşün , şanı düşün, Ve beni düşün çünkü sen hep benimsin ." yazar. 
Diğer ismi geçenler;
* Tammuz : Rand'ın içeriye girdiği sırada patlayan ilk havai fişek patlamalarından sorumlu tuttukları havaifiçekçi . Belki sonra ki büyük patlama ve yangında da bu adamı sorumlu tutarlar.
* Aludra : Havaifişekçi kadın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR