BÜYÜK AV - 33 KARANLIKTAN BİR MESAJ


  • Rand kalabalıktan hizmetkarının ayağı incinmiş bahanesi ile ayrıldıktan sonra Yol Kapısının bulunduğu yere giderler Hurin ile. Loial'de oradadır. Rand yol kapısını açtığında kapıda nöbet tutan Kara Rüzgar (Machin Shin) ile karşılaşırlar. Rand onu uzak tutmak için tek güç kullanır. Ona ateş gibi bir şey atar, tam nasıl olduğunu bilmeden.  Tabi diğerleri onun yaptığını anlamaz. Machin Shin'in ateşi çıkardığını sanırlar. Ondan kurtulmak için hemen kapıyı geri kaparlar.
  • Davetten ayrılırken Lord Barthanes , Rand ile özel konuşmak ister. Fain'in ona bir notu olduğunu söyler. Fain kendisini Tümentepe'de bekleyecekmiş eğer gelmezse ailesine ve halkına zarar verecekmiş. Barthanes , Rand'a trollocların taşıdıkları şeyin ne olduğunu sorar. Rand ona açıklama yapmaz. Arık kuşku yoktur ki Barthanes karanlık dostudur. Fain'e yardım edende odur. 
  • Fain ve adamları bir kaç gün önce yol kapısından girmişler. 
  • Ingtar bunun bir aldatmaca olduğunu düşünse de diğerleri Tümentepe'ye gitmek isterler. Tümentepe'ye uzun zaman süreceğinden en yakın yol kapısının bulunduğu Tsofu Yurduna gitmek  ister Verin Sedai  .  Loial bu karardan pek memnun olmamış gibidir. 
  • Ogier taş ustalarının Cairhien'den çekip gitmelerinin sebebi , kral Galldrian'ın anlaştıkları ücreti onlara ödememesi imiş. 
  • Mat gittikçe kötü görünmektedir. Gücünde bir eksilme yoktur fakat vücudu yavaş yavaş erimektedir. Verin'e göre birkaç haftalık zamanı kalmıştır. Davet sırasında diğer Cairhien'li hizmetkarlar Rand'ın onu aç bıraktığını veya hasta olduğunu düşünmüşlerdir. 
  • Verin'e , Fain'in yollara girme riskine girmesi bile çok şaşırtıcı geliyordu. Hele ki Kara Rüzgar'ın kapıda nöbet tutması fikri inanılmaz. Kara Rüzgar'ın tam olarak ne olduğunu bilen yokmuş. Onunla anlaşma yapacak , ona görev verecek biri olmazmış. Şimdiye kadar yaşamış hiç bir Aes Sedai bunu yapamamış. Şimdi bunu Fain'in yapması enteresan gelir ona. 
  • Verin , Fain'in sandığı açmayı beceremediği için onu Tümentepe'ye götürdüğünü düşünür. Orada sandığı açtıracak birini bulmayı hedefliyor olmalıdır Fain. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR