BÜYÜK AV - 35 TSOFU YURDU


  • Verin, Rand, Mat, Perrin , Loial, Hurin,  Ingtar, Uno, Mesema ve diğer Shinar lılar ile birlikte birkaç gün sonra Tsofu Yurduna varırlar. Orada onları Erith adında bir Ogier genç kızı karşılar. Erith çok fazla silahlı adam olduğu için hepsini yurda sokmaz. Masema , Uno ve diğer Shinar 'lı adamlar Yurdun girişinde kalırlar. 
  • Loial burada olmakta rahatsızdır çünkü Shangtai Yurdundan ihtiyarların haberi olmadan ayrılmıştır. Bunun burada açığa çıkmasından çekinir. Birde Erith , Loial'a abayı yakmıştır. Bu yüzden burada ki Ogier kadınlarının yakın markajında dır Loial. 
  • Yurdun merkezinde üç tane Aeil Mızraklı Bakiresi ile karşılaşırlar. Shinar'lıları gören Aiel kadınları peçerini kapatıp saldırmaya hazırlandıkları zaman Juin adında bir Ogier tarafında Akit hatırlatılarak durdurulur. Bu Akit nedir bilmiyoruz. Aiel kadınlarından birinin adı Rhian'dır. 
  • Rand'ın kılıç kuşanmış olmasını küçümserler çünkü aieller kılıç kuşanmaz. 
  • Aieller şarkı söylenmiş ağaç için geldiklerini söyler. Tsofu yurdunda iki tane ağaç şarkıcısı ogier varmış birde Shangtai yurdunda genç bir ogier(Loial) varmış. Yalnız Perrin buna inanmaz. Rand'a Şafakta geleni aradıklarını söyler. Mat , Rand 'a seni arıyorlar diye dalga geçer. Perrin ve Mat ona Karkatili'nin Hançerinde karşılaştıkları Aiel 'i anlatırlar.
  • Yurtta ilk kez Ulu ağaçlarla karşılaşıyoruz. Ağaç en az yirmi adım genişliğindedir. Yüz adım yukarıda dalları mantarımsı bir şekilde uzamaktadır.
  • Yurtlara girmeye gönülsüz olanlar Gölge dölleri ve Aes Sedailer miş çünkü içeride tek güç'e ulaşamazmış Aes sedailer. 
  • Bir Ogier Yurdundan çok uzun süre uzak kalırsa hasrete kapılarak hastalanıp ölebilirmiş. Kırılıştan önce Ogierlerde insanlar gibi hasrete düşmeden seyahat edebilirlermiş. Kırılış sırasında dünyanın geri kalanı gibi yurtlarda yok olduğu için birçok Ogier evsiz yurtsuz kalmışlar. Bu yüzden bir çok Ogier hasrete yakalanıp ölmüş. Daha sonraları yeni yurtlar bulsalar da hiçbir zaman eskisi olamamışlar. Uzun süre (10 yıldan fazla) ayrı kalırlarsa yurtlarından hasrete yakalanıp hasta olabilirlermiş. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR