BÜYÜK AV - 36 İHTİYARLARIN ARASINDA


  • Valera Borusunu karanlık dostlarının çaldığını , acilen yol kapısını kullanıp Tümentepe'ye gitmeleri gerektiğini söyleyen gruba izin verir ihtiyarlar.
  • Baş ihtiyar Alar (bir kadın) Rand'ın Ta'veren olduğunu hisseder. Bu his ogierlerde çok zayıf olurmuş. Bu halde bile hissede bildiğine göre çok güçlü bir Ta'veren olmalısın der Rand'a. Her şey bittiğinde Loial'i yurduna geri göndermesi ve ona göz kulak olması için söz verdirir Alar, Rand'a.
  • Alar yolları kullanmak isteyen gruba Trayal adında bir ogier gösterir. Yıllar önce yolları kullanırmış ve bir ağaç şarkıcısıymış.  Kara yel onun ruhunu çalmış. Şimdi kuru bedenden başka bir şey kalmamıştır geriye. Akılsız ve ruhsuz.  
  • Erith Loial'e gitmeden önce bir çiçek vermiştir. 
  • Yol kapısı açtıklarında Kara Yel orada beklemektedir. Hemen kapıyı geri kapatırlar. Rand Kara yel'in kendisini takip ettiğini düşünür. 
  • Yolları ümidi kesilen Ingtar geri Cairhien'e dönüp Barthanes'i konuşturup karanlık dostlarının nereye gittiğini öğrenmek ister. Ingtar hala Fain'in Tümentepe'ye gitmediğini , bunun bir aldatmaca olduğunu düşünür. 
  • Atlar ile Tümentepe'ye gitme riskine girseler, Mat dayanamaz ölürdü bu yüzden bu riski göze alamazlardı. Bir çözüm düşünürken Hurin tekrar geçit taşlarını kullanmayı önerir. Geri dönüp Kardeşkatili'nin Hançerinde ki geçit taşını bulmaya niyetlenirler. Alar eğer kullanmayı biliryorsa burada da bir taş olduğunu söyler. Taşları Efsaneler çağından beri kullanabilen birinin olmadığını söyler. Verin kendisinin Kahverengi Ajahtan olduğunu ve bu ajah'ın pek çok şey bildiğini, kendisinin geçit taşını kullana bileceğini  söyler Alar'a.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR