BÜYÜK AV - 37 OLABİLECEK OLAN


  • Rand'ın tahmin ettiği gibi Verin geçit taşını kullanmayacaktır. Rand'ın ne olduğunu saklamak için demişti bunu. Verin ve Rand taşın başına giderler ve diğerleri onlar etrafına toplandıktan sonra Verin diğerlerinin duyamayacağı şekilde taş hakkında bildiklerini Rand'a anlatır. Tümentepe'nin taş üzerinde ki sembolünü tanır Verin. 
  • Eğer geçit taşını Verin kendi kullanmaya kalkarsa , daha onu kullanmaya yetecek kadar güç çekemeden gücünü kavuracağını söyler.
  • Rand geçit taşını kullanmak için yönlendirir. Bu sırada yüzlerce olası dünyadaki yaşamını görür. Bir askerdi, bir çoban. Bir dilenci ve bir kral. Bir çiftçi, aşık, denizci, marangozdu. Bir aiel olarak doğdu , yaşadı ve öldü. Bir delirerek öldü. Çürüyerek, hastalıktan, kazadan , yaşlılıktan öldü. İdam edildi ve kalabalıklar ölümüne alkış tuttu. Kendini yeniden doğan ejder ilan etti ve sancağını göklerde dalgalandırdı.; Güçten kaçıp hiç bilmeden yaşadı ve öldü. Deliliği uzak tuttu ve hastalıkla yıllarca savaştı. ; İki kışın arasında ise teslim oldu.  Zaman zaman Moiraine onu tek başına veya kışgecesinden sağ kurtulan arkadaşları ile birlikte götürüyordu. Bazen de gelmiyordu. Bazen de başka aes sedailer geliyordu. Bazen de kızıl ajahtan geliyorlardı. Egwene onunla evlendi, göz yaşları içinde göğsüne hançer sapladı, o bunun için teşekkür etti.  Başka kadınlara aşık oldu , başka kadınlar ile evlendi. Elayne ile Min ile yada hiç görmediği başka kadınlar ile. Yüz yaşam belkide daha fazla, o kadar çoktular ki onları sayamadı. Ama her yaşamın sonunda , o uzanmış can verirken biri kulağına fısıldadı. " yine ben kazandım Lews Therin"
  • Rand grubu direk Tümentepe'de ki taşa getirmişti ve sonbaharın sonlarıydı. Aradan 3-4 ay geçmişti. Zaman kazanmaya uğraşırlarken zaman kaybetmişlerdi. Grubun her biri olası yaşamlarını görmüşlerdi Rand gibi. Hepsi de psikolojik olarak darmadağındı. 
  • Selene , seyahat ettikleri sırada geçit taşları hakkında ki bu kadar bilgiyi "Çarkın Aynaları" adlı bir kitaptan öğrendiğini söylemişti.  Verin den öğreniyoruz ki bu kitap kırılış zamanında tüm kopyaları darmadağın haldedir ve sağlam bir kopyası yoktur. Bu yüzden Verin o kitabı okumayı veya Selene ile tanışmayı arzulamaktadır. 
  • Bir yılı buranın bir gününe eşit ayna dünyalar varmış veya tersi olan dünyalar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR