BÜYÜK AV - 41 ANLAŞMAZLIKLAR


  • Tümentepe'ye geleli üç gün olmuştur fakat ne Fain'den ne torolloclardan iz bulamamışlardır. Almoth ovasında ki köyler ve halk perişan haldedir. Çoğu köylerini terk edip kaçmış veya ölmüştü.  Tarabonlular ve Domaniler arasında savaş vardır. Bu da yetmezmiş gibi birde Seanchanlar vardır. 
  • Terk edilmiş bir köyde mola verir grup. Ingtar daha fazla ilerlemek istemez. Askerleri buraya yerleştirip , Fain'in izini bulasıya kadar burada durmak ister. Rand biran önce Falme'ye gitmek ister. Grubun diğer kalanları Fain'i bulmanın en iyi yolunun Hurin olduğunu düşünmektedirler.
    Verin , Falme'ye gidip kendisini yakalatmanın iyi bir fikir olmadığını fakat ne karar verirse en doğrusu olacağını söyleyerek kararı Rand'a bırakır. 
  • Rand uykusunda yine Ba'alzamon gelir. Yine kendisine itaat etmesini ister. Bunu daha önce yapmış olduğunu bir kez daha yapabileceğini söyler. Onun tekrar tekrar dünyaya geldiğini fakat artık bunun son olduğunu söyler. Zamanın çarkının kırılacağını ve dünyanın gölgenin suretinde tekrar yaratılacağını söyler. Rand sinirlenir ve ona tek gücü atar fakat bir şey olmaz. Rand o kadar çok çeker ki tek güçten , Ba'alzamon bile aptallık ettiğini, kendisini yok edeceğini söyler. .Bu dünyada saidin'i delirmeden veya kendini yok etmeden kullanmayı öğrete bilecek tek kişinin kendisi olduğunu söyler. Çarkın kendi kaderini  çağlar boyunca esir tuttuğunu ve isterse onu kurtara bileceğini söyler. Bunun karşılığında kendisine hizmet etmesini ister. 
  • Rand uyandığında , Ba'alzamon'un tuttuğu ahşap sandalyede , onun ellerinin sıcağından oluşan yanık izi durmaktadır.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR