BÜYÜK AV - 43 BİR PLAN


  • Min Egwene'in yanından çıktığında göz yaşlarına hakim olamıyordu. Egwene'in canını acıtmalarına engel olmak istiyor fakat elinden bir şey gelmiyordu. Bu da kendini daha kötü hissetmesine sebep oluyordu. 
  • Ağalayarak Falme sokaklarında yürürken Nynaeve ve Elayne ile karşılaştı.  Onlara denize açılıp buradan gitmeye hevesli fakat cesaret edemeyen kaptanı anlattı. Kaptan hikeyemizde daha öncede karşılaştığımız Demon'du. Turak onu bir kaç günde bir yanına çağırıyor ve gördüğü eski şeyleri anlattırıyordu. Turak ondan sıkılasıya kadar Falme'den ayrılmasına izin vereceğini sanmıyordu. Sıkılınca da gitmesine mi yoksa adamlarının kellesini uçurmasına izin vereceğine emin değildi. Bu yüzden ilk fırsatta buradan kaçmak istiyordu. 
  • Lord Turak Demon'un kargosunu satın almıştı bu yüzden parası vardı. 
  • Nynaeve , Min ve Elayne kaptanın takıldığı bara giderler ve orada onunla konuşurlar. Kaptan gemisinde bir damane olsa buradan kaçmaya razıdır. Bu sözünün üzerine kendisinin bir Aes sedai olduğunu söyler Nynaeve ve yüzüğünü gösterir. İki iç gün içinde sürekli gitmeye hazır olmasını söyler. Dört kişi olacaklarını ve olası bir damane saldırısında gemisinde onlarla savaşacak 3 kişi olacağını söyler. Kaptan bir süre düşündükten sonra kabul eder. 
  • Kaptan Demon bir aes sedai'nin yakalanmasına şahit olmuştur. Bir grup Seanchan askeri tarafından sıkıştırılan Aes sedai ve Muhafızı onlarla savaşır. Muhafız onlardan 6-7 tanesi öldürdükten sonra ölür. Tam Aes sedai hepsini yok edecek gibi dururken pusu kurmuş 6 damane etrafını sarar ve güç ile bağını kestikten sonra onu tasmalarlar. Kadın Ryma , kurtar beni diye çığlık atıyormuş. Bu sırada damane lerden biri ağlayarak kendini yere atmış. 
  • Min iki kadının aurasını okuduğunda Nynaeve'in başının üstünde altın bir erkek yüzüğü , Elayne'nın ise kor bir demir ve balta görür. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR