BÜYÜK AV - 44 BEŞ KİŞİ YOLA ÇIKTIK


  • Hurin , Mat ve  Perrin kılık değiştirerek Fain'in izini ararlar. Tümentepe yakınlarında bir köyde onun izini bulurlar. Burada kötü bir şey yapmamıştır fakat Hurin bir Myrddraal'ın bile onun yanında gül gibi koktuğunu söyler. 
  • Bu köyünde ortasında büyük bir yanık bölge vardır. Orada köy kurulu ve tüm ailelerini yakmış Seanchanlar. Bunu niçin yaptıklarını bilen yoktur fakat ne bu konu hakkında konuşmak nede burayı temizlemeye cesaretleri vardır insanların. 
  • İz üstünde çalışırlarken köye binden fazla Beyaz Pelerin gelir. Bunu fark eden üçlü biran önce oradan uzaklaşır. 
---------------------------------------------------------------------

  • Geofram Bornhald köye girdiği sırada oradan kaçan Perrin'i tanımıştı. 
  • Bornhald köylü tutsakları taşıya bildiği kadar su ve yiyecek alıp hana kapatır. Daha sonra üstlerinden pencereleri ve kapıları çivilerle çakarlar. Onlar buradan ayrıldıklarında arkalarında nöbetçi bıraktıklarını sanıp birkaç gün orada kalmalarını sağlamak istiyordu Bornhald.  Böylece burada olduklarından kimsenin haberi olmayacaktı. 
  • Bornhald adamlarından bazılarını Almoth Ovasına yollayıp sorgucuların onların orada olmasını düşünmelerini sağlamıştı. Birliğinden geri kalan binden fazla adamı da gizlice buraya kadar getirmeyi başarmıştı yada öyle olmasını umut ediyordu. 
  • Buraya gelirken bir Seanchan devriyesi ile karşılaşmışlardı. Adamlar dağınık ve yenilmiş halede olan birliklerle karşılaşmaya alıştıkları için rehavet halindeydi. Karşılarında onları görünce şaşkınlığa uğramış ve yenilmişlerdi. Ama bu kumandana 50 askerinin ölmesine sebep olmuştu. Seanchanların içinde Aes sedai olabilecek bir iki kadında vardı. İkisi de okların hedefi olmuştu fakat hangisinin aes sedai olduğunu bilmiyordu Bornhald. 
  • Perrin karanlık dostu olduğu için onların burada olduğunu Seanchanlara söyleyebilirdi. Bunun riskini almak istemiyordu Bornhald. O yüzden bu gece harekete geçecekti. 
  • Bornhald , Seanchanlara saldırdığı sırada olanları izlemesini ve savaşa girmemesini isterter Byar'dan. Savaşın sonuna göre olanları oğlu Dain'e anlatmasını ister. Oğlu Tar Valon yakınlarında Lord Kumandan Eamon Valda'nın yanındaydı. Daha sonra Amador'a gidip yazdığı mektubu Lord Kumandan Yüzbaşı Pedron Niall vermesini ister. Mektupta Aes sedailerin Seanchanlara yardım ettikleri , Aes sedailerin övündükleri yeminlerine sadık olmadıkları,  Seanchanlar hakkında bilgi ve Sorgucuların yaptığı kötü muameleyi anlatıyordu. 
  • Geofram Bornhald Tümentepe'den sağ salim ayrılmayı beklemiyordu. Ya Seanchanlar yada Sorgucular tarafından emre itaatsizlik ettiği için öldürülecekti. 
  • Bu sırada Beyaz Pelerinler fark etmese de tepelerinde pike yaparak uçan bir şey vardı. 
---------------------------------------------------------------
  • Perrin, Mat ve Hurin devriyelerinden döndüklerinde Fain'in izini bulduklarını söylerler. Bunun üzerine Falme'ye gitmeye karar verirler. Bunun için beş kişi gitmesini kararlaştırır Verin. Yerel halktan duydukları kadarı ila Seanchanlar Falme'ye girip çıkan halkı pek umursamıyor gibidir. Mat ( yeterince yakın olduğunda hançeri hissede bildiği için) Rand, Hurin (Fain'i bulabilmek için) Ingtar ve Perrin  Falme'ye gizlice gireceklerdir. Dikkat çekmemek için sadece beş kişi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR