DÜNYANIN GÖZÜ - 14 GEYİK VE ASLAN


  • Han madenciler ve kalaycılarla ağzına kadar doluydu. Baerlon da da kış şartları zor geçmişti. Havalar biraz düzelince kasabaya gelmişlerdi dağlarda çalışanlar. Hepsi de korkunç hikayeler anlatıyordu.
  • Işığın evlatları kasabada büyücü olduğunu söyleyerek sorun çıkartmak istiyorlarmış. 
  • Moiraine kasabada Min adında erkek kıyafetleri giyen bir kızla konuşur.
  • Mat i boşboğazlığı tutup Trolloc lardan bahsetmek üzereyken yakalar Muhafız. Eğer kasabada Trolloclardan bahsedecek olurlarsa ve bu ışığın evlatlarının kulağına giderse, bu onlar için karanlık dostu olduğunuz anlamına gelir ve sizi yakalamak için yanıp tutuşurlar diye ve fırçalar muhafız. Kimseye güven memeleri konusunda uyarır onları.
  • Fakat Rand, Moiraine ve Lan a ne kadar güvenebileceği konusunda hala emin değildi. Yalnızca kendilerine ve Egwene e. Moiraine her durumda gerçek kaynağı dokunmanın başına geleceğini söylemişti. Kızın bunun üzerinde kontrolü yoktu. Bu kendi hatası olmadığı anlamına geliyor. O hala Egwene di.
  • Fakat Egwene yaptıkları son tartışmadan dolayı hala kırgındı Rand a.
  • Baerlon da kıştan dolayı kıtlık vardı.
  • Lan bir konuşmasında kimseye güvenmediğini hatta Tar Valon da insanların yarısına güvenmeyeceğini söyler. Bu konuşma güvenli bir yer bulamayacakları izlenimi yaratır Rand da.
  • Lan, kasabadaki dedikoduları araştırır. Kapı muhafızı Avin haklı gibi gözükmektedir. Ghealdan da savaş çıkmış ve Logain kazanmış. 
  • Lan sahte Ejderi tanıyor gibi konuşmuştur.
  • Vali Adan beyaz pelerinler ile işbirliği yapmadığım için ona sorun çıkartıyorlar mış.
  • Dedikodular büyücüler konusunda muallaktı, kimisine göre hepsi savaşta öldürülmüştü kimisine göre hiçbiri ölmemişti. Bazılarına göre sahte ejderin tarafına bile geçtiklerini söyleyenler vardı.
  • İki akşam handa kalıp sonraki gün sabah yola çıkmayı planladılar.
  • Thom handa gösteri  bile yapmaya başlar.
  • Rand geldikleri gece dinlenmek için uyur. Bu gece tuhaf bir rüya daha görür. Rüyasında boş taş bir koridordadır. Bu koridora açılan odalardan birine girer. Burası taş duvarlı, balkonlu bir odadır. Balkonda dışarıya baktığında gökyüzü çok gariptir. Siyah ve gri, kırmızı ve portakal renkli çizgili bulutlar vardır. fırtına kovalar casına akarlar. İçeride tuaf oval taşlardan yapılmış bir şömine vardır. Bu taşlara göz ucuyla baktığında  sessizce haykıran insan yüzleri vardır. Şöminede demirhane de yanan ateşlere benzer bir ateş kükrüyordur Ama ısı vermiyordur. Duvarda tek bir ayna asılıydı fakat her şeyi gösteren ayna Rand ı bir bulanıklık olarak gösteriyordu. Bir süre sonra odada bir adam belirdi. Siyah giyimli yakışıklı bir adam. Konuşurken adamın ağzı ve gözleri Alev mağaralarının girişi gibi oluyordu. Adam, Rand'a şarap verdi fakat o içmedi.   Adam adının Ba,alzamon olduğunu söyler. Tüm bunlardan sonra Rand çok korkmuştur. Rüya olduğunu bilmektedir fakat uyanamaz. Adama karanlık varlığın ve terk edilmişlerin Shayol Ghul da sonsuza dek tutsak edildiğini söyler. Ba'alzamon, Rand'ı tehtit eder hakaretler savurur .
    -- Ba'alzamon birini arıyor gibidir. Rand'a sen o musun diye sorar. Ondan sonsuza dek saklanamayacağını söyler. Beyaz kulenin onu bir kukla gibi oynattığını  söyler. Onu hareket ettiren iplerin yüzyıllardır dokunduğunu söyler. Annesiyle babasını bile beyaz kulenin seçtiğini söyler. Dünyanın gözünün ona hizmet etmeyeceğini ekler. Amyrlin Makamının onu tüketesiye kadar kullanacağını söyler tıpkı Davian, Yurian Taşyay, Guaire Amalasan, Raolin Karanlıkbelası, Logain i kullandıkları gibi.
    -- Zamanın ölümü Ba'alzamon a hayal bile edemeyeceği bir güç getirecekmiş.
    -O hiç Shoyol Ghul de tutsak olmamış. Lews Therin e karısı çocuğu ve kanından olan herkesi  öldürmesini  kulağına fısıldayan oymuş. Sonra yaptığını bilmesi için ona bir anlığına aklı başındalık veren yine oymuş. Lews ona saldırmak yerine kendini öldürmüş. 1000 yıl sonra trollocları Kuzey yağmalamaya göndermiş. 300 yıl boyunca yakıp yakmışlar. Beyaz Kuledekiler sonunda onun   yenildiğini düşünmüşler fakat 10 Ulus akti  onarılmaz bir şekilde dağılmış. O zaman ona karşı çıkacak kimse kalmamış. Artur Şahinkanadını kışkırtmış ve Aes Sedai leri öldürtmüş. Yine fısıldamış ve kral ordularını Aryth okyanusunun ötesine göndermiş ve iki sonu hazırlamış. Bir halk ve bir Ülke rüyasının sonunu, ve bir başka sonu daha hazırlamış. Ölüm döşeğinde danışmanları hayatını ancak büyücülerin kurtarabileceğini  söylemiş. Ba'alzamon yine fısıldamış , danışmanlarını kazığa çaktırıp beyaz kulenin yok edilmesi emrini vermiş.
    - sonsuza dek ona hizmet etmesini ister Ba'alzamon yada ölesiye kadar Aes Sedai lere. Fakat öldükten sonra yine benim olacaksın çünkü ölüler bana aittir der
    --Rand her şeyin rüya olduğunu söyler. Ba'alzamon rüyalarda güvende olmadığını söyler. Masanın üstündeki fareyi gösterir ve o hiç dokunmadan belini bükerek öldürür.  Rand uyanmak için elini kapıya sallayarak vurur fakat yine de uyanamaz. Rand rüya olduğunu için her şeyin olabileceğini söyler. Ba alzamon peki git o zaman rüyanı Aes Sadeilere anlat der. Ejder dağının etekleri senin gibilerin külleriyle dolu der.  Daha sonra Rand ın kaslarını da fareye yaptığı gibi bükmeye başlar. Bedeninde ki her kas bükülürken çığlık attı.  ve o sırada Rand uyanır.  
  • Moiraine rüyalar konusunda yardım edebileceğini söylemişti fakat Rant daha derine batmaktan korktuğu için rüyasını anlatmaya korkar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR