DÜNYANIN GÖZÜ - 15 DOSTLAR VE YABANCILAR


  • Han'daki konukları yarısı ölü farelerden şikayetçiler. Handa bir düzineden fazla ölü fare bulmuşlardı hepsinin de belli kırıktı. Bunu aşçıdan duyan Rand paniklemişti. Mat ve Perrin de Aşağı yukarı aynı rüyayı görmüştü. Bu durumu iyice anlaşılmaz bir hale sokuyordu. 
  • - Moiraine’e Rüyalarında bahsetmek istiyorlardı fakat Ba’alzamon haklı çıkmasından korkuyorlardı.  Bu yüzden Rand ve Mat , Thom ile rüyasını paylaştı. Thom  rüyaları büyücüye anlatmamaları gerektiğini söyledi. Çünkü Ba’alzamon’un rüyalarımda söylediği isimler gerçekten tehlikeli isimlerdi. Zamanında bu isimler dünyanın temellerini sallamış kişilerdi.  şimdi bunlardan sadece Logain  yaşıyordu. FAkat gerçekten bu kişiler Beyaz Kule tarafından öldürülmüş sayılabilirmiş. 
  • Rand Bugün kendini iyi hissetmiyordu. Perrin de uyuyamadığı için kendini iyi hissetmiyordu. 
  • Han’ın Ahır uşağı Mutch, Rand a Karşı soğuk duruyordu.
  • Han’ın dışında oturan Rand ‘ın Yanına Dün Büyücünün konuştuğu erkek çocuğuna benzeyen Min adındaki kız gelir. Rand’ın Ismini ve Moiraine’in de gerçek ismini bilmektedir. Anlaşılan o ki Moiraine’in Aes Sedai  olduğunu da bilmektedir. Dediğine göre desenin parçalarını göre biliyormuş. Bazen hiç tanımadığı insanlara baktığında onlarla ilgili birtakım şeyler görebiliyormuş. Moiraine Hepsine birden bakmasını istemiş. 
  1. - Grup halindeyken çevrelerinde döner kıvılcımlar binlercesi ve gece yarısından daha karanlık büyük bir gölge o kadar güçlü ki Neden başkalarının göremediğini merak ediyormuş bazen Min. Hepsi tehlikeli bir şeyle birbirlerine bağlıymış ama daha fazlasını anlayamıyormuş kız.
  2. - Rand’ın Egwene e Aşık olduğunu,  kızım da ona aşık olduğunu söyler Fakat ikisi de birbirleri için değilmiş. Ikisinin dilediği şekilde değilmiş. Egwene e baktığı zaman Moiraine gibi olduğunu görüyormuş. 
  3. -  lan a Baktığı zaman çevresinde 7 yıkık kule varmış ve bir kılıç tutan beşikte bir bebek görüyormuş.
  4. - Aşığın çevresindeki imgelerin en güçlüsü bir adam, ateş çeviren bir adam,- ama kendisi değil-  ve beyazkule görüyormuş.
  5. - Perrin Ile ilgili en güçlü şeyler bir kurt kırık bir taç ve çevresinde çiçeklenen ağaçlar. 
  6. - Mat : Bir kızıl Kartal terazide Bir göz Yakutlu bir hançer bir boru ve kahkaha  atan bir yüz. başka şeyler de varmış ama ne demek istediğini anlayamıyormuş.
  7. - Rand’ın çevresinde ise Bir kılıç olmayan Defne yapraklarından bir taç olan bir kılıç, bir dilenci asası, kumlara su döken sen,  kanlı bir el ve kor beyaz bir demir. Senin içinde bulunduğun bir tabutun çevresinde 3 kadın, kanla ıslanmış siyah Kaya. 
  8. - Onların tekrar karşılaşacaklarını söyler Min.Tüm bunları duyan Rant  kızın yanında koşar adım kaçmıştır. Rand’ın bu hallerinden  eylenir gibidir kız. 
  • Baerlon da Hayat çok pahalıdır. İkinehirde Atlara verdikleri şalgamları burada insanlar satıyordur.
  • Rand , İkinehirde Yaşarken diğer insanların farklı gözükeceklerini sanıyordu ama buradaki insanlar da tıpkı köyündeki insanlar gibidir. 
  • Rand ,Baerlon çarşısında gezerken Çerçi Padan Fain ile karşılaşır. Paçavraya dönmüş giysiler içinde günlerdir yemek yememiş uyku uyumamış gibidir. Rand ı görünce kaçar. Rand onun peşinden koşar ve bir sokakta yakalar. Rand Onu Han’a davet eder . Hangi Handa olduklarını söyler. Fakat Çerçi Büyücünün Handa olduğunu öğrenince oraya gelmek istemez.  Hatta Randdan bile korkar gibidir. Rand’a Kendisini gördüğünü Aes Sedai ye söylememesi için söz verdirir. Sebep olarak da Aes Sedailerden  korktuğunu öne sürer .Fakat Çerçi yine de garip davranmaktadır. O geceden bu yana bir saniye bile uyumadığını, Çizmeleri aşınana kadar koştuğunu söyler. Ve fırsatını bulduğu ilk anda Rand’ın yanından kaçar.
  • Çerçi Padan Fain i Mat de görmüştür.
  • Mat ve Rand , Baerlon ‘un Çamurlu sokaklarında gezerken,  3 tane beyaz pelerinli görürler. Havalı havalı yürümektedir.  buna dayanamayan Mat,  sokakta at arabasında Duran 10 a yakın fıçıyı.  beyaz pelerin lerin üstüne devirir.  bunun sonucunda üstleri başları çamur olur. Tüm bunlar olurken kaçmayan Rand,  beyaz pelerinlere bakıp Güler.  Rand ı  gören beyaz pelerinler Sinir olur ve onun yanına gelir. Rand’a  birçok Soru sormaya başlarlar fakat istedikleri yanıtı alamazlar. Rand ın Belindeki  Balıkçıl damgalı kılıcı görünce iyice  gerilirler. Rand Onları kışkırtmanın yanlış olduğunu biliyordu Fakat içimde bir ateş kıpır kıpırdı. Içinde bir ürperti vardı.  kendini çok enerjik hissediyordu. Kasaba koruyucuları gelmese Rand  onlarla neredeyse kavga edeceklerdi. Koruyucuların gelmesi üzerine beyaz pelerinler Rand a tehditler savurup giderler. Onlar gidince Rand  derin bir nefes aldı ve içindeki ürperti aniden iğne batırılmış kabarcık gibi yok oldu.
  • -Beyaz pelerinlerden biri rütbelidir.   Yaşı Rand dan  çok büyük değildir.  Diğerleri ona Lord Bornhald Diye hitap etmektedirler.
  • Nynaeve Baerlon a gelmişti. Onların izlerini bulup buraya kadar arkalarından gelmişti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR