DÜNYANIN GÖZÜ - 16 HİKMET


  • Hikmet'in Baerlon’a gelmesiyle tüm çocuklar gerilir. ona saygı ile karışık bir korku  besliyorlardı.
  • Olanların  arkasından İkinehir’de köylüler toplanmış ve olayları değerlendirmişlerdi.  Çoğu çocukları kurtarılması konusunda hemfikirdi.  fakat kimin gitmesi gerektiği konusunda tartışmalar vardır. Tam al’Thor Çocukların Aes Sesai ile güvenli olacaklarını düşünen köydeki tek kişiymiş ve bu duruma sinir olur Nynaeve. Durum böyle olunca Hikmet vakit kaybetmemek için bir not bırakıp  çocukları bulmak için  yola  çıkmıştır. Çünkü onların karar vermesini beklerse çok vakit kaybedecektir.
  • Hikmet herkese ateş püskürmekteydi.  Çocukların ve köy halkının aptallıkları ne kızıyor onlara laf sokuyor. Adeta itin g***** sokuyordu. :) onun karşısında kimse ağzını açamıyordu. Egwene hikmetin görmemesi için saçlarını pelerinin kapşonu ile örtmüştü. En çokta Egwene’in kaçmasına bozulmuştu. Çocuklar Han’a  gelmeden önce Hikmet ile büyücü  Belli ki tartışmışlardı. Çocukları köye götürmek istiyordu.  Burada büyücü ile birlikte olmalarının, onları tehlikeye  soktuğunu düşünüyordu. Çocuklar, Trolloclar ve Solukların onların peşinde olduğunu bu yüzden köye dönemeyecek lerini söylüyordu. Moiraine’de  çocukların kendisiyle birlikte daha güvende olacağını söylüyordu. 
  •  Min , Bearlon a gelen Nynaeve ‘i  görmüştü ve onunda olanların bir parçası olduğunu ve bugün  hepsinin dün olduğundan daha büyük bir tehlike içinde olduklarını söyledi.
  •  Lan ve Moiraine , Nynaeve ‘in kendilerini takip edebilmesine çok şaşırırlar.
  •  Moirane ve Nynaeve Yalnız kaldıklarında büyücü çocuklar hakkında sorular sorar.  içlerinden birinin köy dışında doğup doğmadığını öğrenmek ister. Hikmet hepsinin köyde doğduğunu söyler. Fakat bu doğru değildir. 
  • Rand da Nynaeve’in ağzını arar. Babasının sayıklamalarından bahseder. Nynaeve , Tam ‘ın Rand dan daha büyük değilken. Macera aramak için köy dışına gittiğini,  döndüğünde kızıl saçlı Gri gözlü bir kadınla ve bir çocukla geri döndüğünü söyler.  kadın çocuğu kendi çocuğu gibi sahipleniyor dur. Aksinin de olduğunu sanmam der Nynaeve. Rand ‘in Tam’ın çocuğu olmadığını kabul etmez .
  • Yine bu bölümde Beyaz Pelerinleri yobaz ve kas kafalı insanlar olduklarını öğreniyoruz.  şüphelendikleri herkesi karanlık dostu ilan edip emval çeşit işkence yapabilen insanlarmış.  Hatta aralarında Sorgucular denilen bir kısım daha da tutucu ve tehlikeliymiş.. 
  •  Nynaeve Köye dönene kadar geçici olarak , Hikmet olarak, Deven yolundan Mavra Mallen gelmişti.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR