DÜNYANIN GÖZÜ- 17 AVCILAR VE NÖBETÇİLER

  •   Çocuklar Han’ın Ortak salonuna Aşığı dinlemek için giderler.  Biraz kafa dağıtmak isterler. Aşık Büyük boru avını,  Rogost Kartalgözlü ve Bleas adında bir Kadın hakkında hikayeler anlatıyordur.  karanlık varlık bu kadını doğduğu zamandan beri kendine istemekteymiş  fakat o istemiyormuş. Ilerleyen saatlerde Aşık Arp ve flüt milleti kendinden geçirir.  Çocuklar dans etmek için biz de çıkarız daha sonra  Moiraine, Nynaeve ve Egwene de onlara katılır ve birlikte dans ederler.  -Bu sırada yaralı yüzlü bir adam onları izlemektedir . Hancıya göre bu adam Beyaz Pelerinlerin casusuymuş.
    -Ilerleyen saatlerde muhafız onları Yarın erkenden yolculuğa çıkacakları için yatmaları için uyarır.
  • Rand Gece rahat uyumak ve kabus görmemek için süt içmek ister bunun için mutfağa gider.  Elinde süt bardağı ile koridora geldiğinde karşısında bir Soluk vardır. Yüzü bir sümüklü böcek gibi bembeyaz ve gözsüzdü. Siyah yalı saçlarının altındaki surat yumurta gibi pürüzsüzdü.  Rand Kaçmak istedi fakat bunu yapamadı kitlenmiş gibiydi, Soluk  ona diğerlerinin nerede olduğunu sorar.  cevap vermeyince kılıcını çeker.  Kılıç  simsiyahtır.  sanki kılıcı çekince ortalık daha da kararmıştır'. Soluk Kalıcı kaldırılır, Rand  tam ölmeyi Beklerken Soluk onun karanlık varlığa ait olduğunu söyler. Karanlık varlık onu işaretlemiştir.  O nu bırakır ve ortalıktan kaybolur. hemen arkadan Lan gelir . 
  • Hemen toplanırlar ve apar topar Han’ı terk ederler . Yaşananlardan dolayı Egwene in gözleri ağlamaklıydı. Aşıkta onlarla gelir. Çünkü yarın olunca bir Aes Sedai ile Bearlon’a geldiğini hatırlayacak insanlar olacaktı.
  •  Moiraine Hancıyı tembihler. Eğer onları soran Olursa, hanı terk ettiklerini söylemesini tembihler ve gereksiz yere onları korumaya uğraşmaması gerektiğini de söyler. fakat Hancı olayın ciddiyetin de değildir.  Büyücüyü dinlemez ve sorun çıkarsa halde edebileceğini söyler. 
  • Baerlondan çıkmak için Kapıya geldiklerinde nöbetçiler onları dışarı salmak istemez.  bu vakitte  tehlikeli olduğunu gerekçesiyle. Lan Bir altın para vererek bu sorunu çözer fakat tam o sırada 5 tane Beyaz pelerin gelir. İçlerinden biri Geçenlerde Rand’ın  tartıştığı  beyaz pelerin Bornhald dır. O da Rand’ı  tanır.  Onları kamplarına götürüp sorgulamak isterler. Daha fazla dayanamayan Moiraine  onlara saldırır. Bornhald ‘ın Moiraine ‘in asasına vurduğu kılıcı eriyip bükülmüştür. Moiraine’in boyu öyle büyümüştür ki bir devden  bile büyük olmuştur.  Bunu gören muhafızlar ve beyaz pelerinler korkudan sinmişlerdir. Bu kargaşa sırasında Lan diğerlerini dışarıya çıkartır. Moiraine 6 metre yüksekliğindeki surların üstünden adımlayarak dışarı çıkar. Muhafızlar korkudan hemen Kapıları kapatırlar. Grup hızlıca kasabadan kaçar . Aşağı yukarı 1 saat yol aldıktan sonra arkalarına baktıklarında kasabadan ateşler yükseliyordu. Yanan yerin Han olduğunu düşündüler. Moiraine Hancının uyarısını dikkate almadığı için söylenir. Hancı KAranlık dostlarını, karanlıklarda saklanan zavallılar olduğunu sanıyordu. Halbuki her mevkide Karanlık dostları vardı. Tehlikeli insanlar.
  • Nynaeve Iyi insanların Moiraine  yüzünden zarar gördüklerini söyleyerek eleştir. Buda dayanamayan Lan,Onların Moiraine yüzünden değil Çocuklar yüzünden zarar gördü söyler. Moiraine Tar Valon’a gittiklerinde Hancının ve diğer zarar görenlerin zararını karşılayacağını söyler.  Diğerlerinin Yardımın Tar Valon dan geldiğini anlamayacakları şekilde olacakmış bu yardım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR