DÜNYANIN GÖZÜ - 18 CAEMLYN YOLU


  •  Grup üç gündür Caemlyn  yolunda ilerlemektedirler.  Onları  Soluklar ve 500 kadar Trolloc izlemektedir. 3. günde arkalarından borular çalarak takip etmekte idiler. Moiraine ve Lan onların tuzağa düşürmek için hızlandırmaya uğraştıklarından şüpheleniyorlardı. Bir süre sonra belli oldu ki önlerinde de bir grup trolloc vardı . Kuzeye veya güneye dönmekten başka seçenekleri yoktu. Güney yönünde Arinelle nehiri uzanıyordu ve beyaz köprüye kadar geçecek başka bir köprü yoktu. Mecburen kuzeye yöneldiler. 
  •  Bir süre sonra bir trolloc öncü grubu onlara yetişti. Myrddraal ile Lan savaşıyordu. Kılıçları bir birine vurdukça çan gibi çınlayıp, mavi ışıklar çakıyordu. Moiraine Ateş büyüleri ile Trollocları  yakıyordu. Trolloclar ellerindeki sırıklar ve kancalarla çocukları yakalamaya uğraşıyordu.
    -Lan ileriye doğru atılırken “Yedi kule için” diye savaş narası atmıştı. Lan’ı gören Rand ve Perrin Manetheren diye bagırarak atıldılar. Mat ise değişik bir dilde nara atar. Savaşın ilerleyen zamanlarında Trolloclar nerede ise çocukları ele geçirmişlerdir ki, Trolloclar kendilerine yerlere attılar saçlarını başlarını yoldular, yerlerde acı içinde kıvrandılar.  Lan Myrddraal’ı yenmişti. Başı kopuk Soluk, elinde kılıcı hala canlıydı. Thom’un dediğine kadarda geceye kadarda anca ölürmüş. Soluklar  kolay kolay ölmezmiş. 
  •  Bu savaştan sonra Egwene , Mat’e savaş sırasında attığı naranın anlamını sorar. Savaş sırasında sanki ne dediğini anlıyor gibiydim. der.  fakat Mat bunun ne anlama geldiğini bilmez. Hatta dediğini bile tam hatırlamaz. Konuşmaları suyan Moiraine bunun eski dilde Manetherenlilerin kadim  savaş narası, son krallarının şavaş haykırışı olduğu söyler. “Kızıl kartalın şerefi için, Güneşin gülünün şerefi için, Güneşin gülü” demekmiş. Moiraine İkinehirde hala Arad’ın kanın güçlü olduğunu söyler.
  •  Rand ve Perrin Trollocların Mat’in peşinde olduğunu düşünürler. Aradıkları Mat olabilirdi.
  •  Bir süre daha kaçtıktan sonra diğer Trolloc  grupları ve 3 Myrddraal onları yakalar.  Aralarında 100 metre mesafe anca vardır. Moiraine  bir angreal yardımı ile büyü yaparak toprağı dalgalar gibi onların üstüne yollar ardından ateşten bir duvar büyüsü yapar.  Tüm bunların sonunda büyücü bitkin düşmüştür.  tam yere düşecekken muhafız yakalar ve atına bindirir. Ateşten duvarın uzun süre durmayacağını bu yüzden acele etmeleri gerektiğini söyler muhafız. Tekrar kaçmaya başlarlar.  
  •  Moiraine izlerini kaybettirmek için son bir büyü daha yapar. Hepsini bir araya toplar ve izlerini rüzgar gibi batıya doğru yollar. Fakat bu büyü ile iyice bitkin düşmüştür. Atının üstünde bile zor durur.
  •  Moiraine ateş ve toprak büyülerinde zayıf olduğu için bitkin düşmüştür.
  •  Kuzeyde Shadar Logoth adında harabeye dönmüş bir şehire varırlar. Baerlon dan 10 kat daha büyüktür. Eskiden buranın adı Aridhol müş. Trolloc savaşları sırasında Manetheren’le Müttefikmiş. Moiraine  belli olmayan bir sebebten dolayı bu şehre girmek istemez. Fakat lan burada güvende olacakları ve görünürde de başka seçenekleri olmadığı için bu yıkık şehre girmek ister.
  •  Tüm bunlar olurken Moiraine ve Nynaeve arasında çekişmeler ufak ufak devam eder. Fakat Moiraine kötüleşince ona otlarından verir Nynaeve.
  •  Moiraine Lan’a “Yedi Kulenin son Efendisi” diye hitap etmiştir.
  • Büyücünün Muhafıza söylediği hitaptan sadece Aşık anlamış gibidir. Aşık çok şey biliyor fakat susuyor gibidir. 
  • Moiraine bu kadar çok Trolloc’un nasıl buralara kadar geldiğine şaşırmaktadır. Çünkü buralar Afetten çok uzaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR