DÜNYANIN GÖZÜ - 23 KURT KARDEŞ


  • Egwene ve Perrin , tek at olduğu için yollarına yavaş yavaş devam etmektedirler. kışın etkisiyle yiyecek bir şey bulamıyorlardı. Yollarına yarı aç yarı tok , ama genelde aç devam ediyorlardı.
  • Yol sorabilecekleri ne bir köy ne bir çiftlik vardı. 
  • Perrin 'in uykuları kabuslarla doluydu. İçin de Ba'alzamon 'un olduğu rüyalar. Yalnız hiç yüz yüze gelmemişlerdi. 
  • Egwene tek güç ile çalışmaya devam ediyordu fakat Moiraine ile olduğu kadar başarılı değildi. Perrin onun tek güç ile uğraşmasından hoşlanmaz.
  • Son iki bir şey yememişlerdi ki bir gün ağaçların arasından yiyecek kokusu aldılar. Birisi tavşan kızartıyordu. Tavşanları kızartan adam onları yanına çekmek için yapmıştı bunu. Onları iki gündür takip ediyordu. Adamın adı Elyas Machera idi ve kurtlarla konuşabiliyordu. Sarı gözleri vardı Elyas'ın. Aynı kurtlar gibi. Ateşin başına 4 tane kurt gelmişti. Benek, Yanık, Çekirge ve Rüzgar'dı isimleri. Egwene ve Perrin'in karnını doyurur.
  • Her kurt , tüm kurtların tarihini hatırlarmış.
  • Elyas , Perrin'in de kurtlarla konuşa bildiğini söyler. O na da kurtlar söylemiş. Adamın Perrin ile ilgilenmesinin sebebi de budur. Perrin bunu inkar etse de kurtları hissedebilir. 
  • Elyas onlara buralarda ne aradıklarını sorar. Gençler önceden kararlaştırdıkları gibi uydurma bir hikaye anlatırlar. Fakat Kurtlar kanmaz. Kafalarında ki trolloc ve Myrddraal düşüncelerini yakalamıştır kurtlar. Bu yüzden Elyas onları gerçek hikayelerini anlatmaya zorlar. Bunun üzerine tüm olup biteni anlatırlar. Elyas Onlara onunla birlikte kalmayı teklif eder fakat Egwene ve Perrin bunu kabul etmez. Bunun üzerine Elyas bir süre yolculuklarına yardım edeceğini söyler. Çünkü gençler başaramayacaktı Caemyln e varmayı. Rotaları yanlıştı ve karınlarını da doyuramıyordu. 
  • Elyas insanlardan ve Aes sedailerden hoşlanmaz. Zamanın da onu evcilleştirmeye uğraşmış Sedai ler. Fakat bunu başaramamışlar. Zaten tam olarak ne olduğunu onlarda anlayamıyorlarmış. Onlardan, Tek güçü kullan herkesten eski bir durummuş. Eski şeylerin uyanmasından  hiç hoşlanmıyorlarmış Aes Sedailer. Kadim engellerin zayıfladığından bahsedip, Karanlık varlığın serbest kalmasından korkuyorlarmış.  Elyas onların elinden kaçmış. Bu sırada da bir kaç muhafız öldürmek zorunda kaldım diye itiraf eder Elyas.
  • Kurtlar Karanlık Varlığın yaratıklarından hoşlanmazmış. Onları her gördükleri yerde öldürürmüşler. Yanık'ın vücudunda ki yarayı trolloclar yapmış. Bu yüzden Yanık onlara karşı daha bir nefret doludur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR