DÜNYANIN GÖZÜ - 24 ARINELLE'DEN AŞAĞI KAÇIŞ


  • Rand, Mat ve Thom'un yolculuğu nehir üzerinden devam ediyordur.
  • Rand içinde Ba'alzamon'un olduğu rüyalar görmeye devam etmektedir. Hatta rüyasında eline diken batar , uyandığında elinde diken yarası vardır. Işığı ona yardım etmeyeceğini ve Dünyanın gözünün de ona hizmet etmeyeceğini söyler Ba'alzamon. Rand'ın onun köpeği olduğunu ve ona itaat etmezse , onu büyük yılanın leşinde boğacağını söyler.
  • Thom gençlere attıkları yalan doğrultusunda hareket etmek için jonglör dersleri verir.
  • Kaptan trollocların kendini takip ettiğini düşünmektedir. Bu yüzden Floran Gelb dışında onları suçlayan yoktu. Yalnız kaptan hızlı hareket etmek için tayfayı çok zorluyordu. Thom bu yüzden gemide isyan çıkmasından edişeleniyordu.
  • Yolculukları sırasında ilginç yerlerde görüyorlardı. Nehrin iki yanında bir kilometre boyunca  uzanan yüksek yamaçlarda 30 metre boyunda erkek ve kadın yüzlerinden taşlar vardı. Taktıkları taçlardan krallar ve kraliçeler oldukları belliydi. ilkini diğerinden uzun yıllar ayırıyordu. Hiç birinin yüzü diğerine benzemiyordu.
    * Bir seferinde de metal gibi parlayan bir kule görürler. Kaptan Domon onun gerçekten de metal bir kule olduğunu, 30 metre yükseklikte olduğunu , üzerinde tek bir iz ve tek bir açıklık yokmuş.  Metal olmasına karşın üzerinde hiç pas bulunmadığını söyler.
    * Dünyada bundan daha garip şeylerde varmış. Tremalking de Deniz halkının bulunduğu adalardan birinde , bir tepede dikilmiş, onbeş metre yüksekliğinde, elinde Serpinti ( geminin adı) kadar büyük kristal bir küre olan  taştan  el varmış. (Kaptan Domon )
    * Deniz halkı denize açılmak ve Coramoor'u , seçilmişi  aramaktan başka bir şey düşünmezlermiş. (Kaptan Domon )
    * Tanchico'da Panarch Sarayında , Efsaneler çağında inşa edilmiş bir yer varmış. Burada yaşayan kimsenin görmediği hayvanların resimleri ve kemikleri varmış. ( Kaptan Domon )
    * Bir adayı kaplayan kristal bir kafes ve ay çıktığı zaman mırıldanırmış. Bir tas gibi içi boşaltılmış bir dağ ve merkezinde yüz metre yüksekliğinde gümüş bir çivi var ve bir buçuk kilometre yakınına gelen ölürmüş (Kaptan Domon)
    * Kaptanda bir kaç tane ilginç şey topladığını söyler ama bahsetmez.
    * Rand'da bir zamanlar Kum tepelerinden garip kemikler çıkardıklarını söyler. Serpinti kadar büyük bir balık olduğunu düşünür.
  • Yolcuları sırasında bir gün Rand gemi direğinin en tepesine çıkar ve direğin tepesine oturur. Ellerini bırakır vs. Gemidekiler kafayı yediğini düşünürler fakat durumu Thom toplar. Fakat yaptığı bu deliği niçin yaptığına Rand bile anlam veremez. 
  • Mat Shadar Logoth tan yakutlu bir kama almıştır ve Herkesten saklamıştır. Rand rast geliş görür. Rand ve Perrin'in onu zorla hazineden uzaklaştırdıkları zaman elinde olduğunu ve bunun onların suçu olduğunu söyler. Ayrıca bunu ona Mordeth vermemiş bu yüzden Moiraine'in armağanlar konusundaki uyarıları geçersizmiş Mat'a göre. 
  • Mat son günlerde tuhaftır. Her şeye kuşkuyla bakar olmuştur. Kamayı da kimseye söylememesi konusunda tembihler Rand'ı. Bilirlerse onu çalmak isteyebilirmiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR