DÜNYANIN GÖZÜ - 33 KARANLIK BEKLİYOR


  • Rand ve Mat,  Hyam Kinch adında bir adamla yolculuk ederler. Kinch efendi çiftliğine vardığında , onlara isterlerse birkaç gün evinde kalabileceklerini söyler. Mat yine yersiz şekilde huysuz ve kuşkucu davranmıştır. Bu yüzden adam fazla ısrar etmemiştir.
  • Rand hastalanmış ve kendini yorgun hissetmektedir.
  • Mat'in gözleri hala çok az görüyordur. Bu yüzden Rand'ın onu bırakıp girmesinden korkar.
  • Kinch Efendinin arabasından inmeden önce İkinehir'in Andor'a bağlı olduğunu öğrenirler. Köyde bundan kimse bahsetmezdi. Belki bilmezdi bile.
  • Rand rüyasında Howal Gade 'i görür. Derisi yanık ve çatlaklarla doluydu ve irin sızıyordu. yüzü neredeyse kafa tasına dönmüştü. Bir süre sonra Ba'alzamon belirir. Rand bir müddet saklansa da sonradan yerini belli eder. Ba'alzamon yine ondan kendisine  biat etmesini ister. Der ki "Ben değil köpeklerim bulursa seni, sana nazik davranmaya bilirler. Biat edince olacağın şeyi kıskanıyorlar" der ve üstü kapalı tehdit eder.
  • Rand ölürse kendisine asla sahip olamayacağını söyler. Ba'alzamon , ölü yada canlı kendisine ait olduğunu , mezarın kendisine ait olduğunu , ölüyken daha kolay ama canlıyken daha iyi çünkü canlılar çoğu şeye daha hakim der. Howal Gade'i Rand 'ın gözü önünde yakarak küle çevirir. Ba'alzamon , ölü yada diri onun olduğunu söyeler ve onu işaretler.
  • Yolculuklarının ilerleyen zamanlarından Alpert Mull adında bir çiftçi onları yarı boş olan saman arabasına alır. Alpart bu seneki kıtlıktan şikayetçidir. Onlara oğullarının iki atkısını verir. " Beni tanımıyorsunuz tamam mı" der ve yanlarından ayrılır.
  • Dört kral da ki olaydan sonra hanlarda gösteri yapmaktan çekiniyorlardı çünkü karanlık varlığın adamları onların hanlarda gösteri yaptıklarını öğrenmişlerdi.  Yalnız bugün yağmurda ıslandılar ve hastaydılar. Yanlarında ki para ile gösteri yapmadan bir handa kalmaya karar verirler. Sheran Pazarı kasabasında bir handı burası. Hancı Rulan Yekbade isminde bir adamdı. Fiyatlar normal fiyatın beş katıydı.
  • Sabah hanın ortak salonunda yanlarına Paitr adında bir karanlık dostu gelir. Havalı ve iyi giyimlidir fakat acemi olduğu bellidir. Karanlık dostu onlar hakkından ne duydu ise onlardan çekinmektedir. onlarla konuşmak zorunda olduğunu  söyler. Karanlık dostlarının birbirleri ile haberleşmek için farklı yöntemleri olduğunu söyler. Rand ve Mat gitmesini ve onları takip etmemesini söyler.  Paitr onları darlayınca hanın çıkışından Rand ona bir yumruk atar . Buna sinirlenen karanlık dostu "ne kadar güçlü olursanız olun karanlığın yüce efendisi sizi yakalayacak" diye bağır. O sırada temizlik yapan yaşlı adamda bu sözleri duymuştur. Bu yüzden bir an önce oradan ayrılırlar.
  • Başka bir köyün hanı olan Kraliçenin Adamı adlı hana giderler. Fiyatlar burada da yüksektir. Bu yüzden gösteri yaparak ödemek zorunda kalmışlardır. Han ağzına kadar doludur. Herkes Sahte ejderi görmeye Caemlyn'e gidiyordu. Çoğu kişi bunu bir macera olarak görüyordu. Hancı bu kalabalıkta kavga dövüş çıkmaması için onların gösteri yapmasını kabul eder. Handa kalacak hiç yer olmasa da. Hancının adı Inlow dur. Hancı ile anlaşsalar da Rand iyice kötü olmuş ve fenalaşmıştı. Hancı , hanını terk etmelerini istiyordu. Mat, Rand ile birlikte ortak salona gelmekle tehdit eder hancıyı. Eğer böyle yaparsa müşteriler handa kalmak istemeyecektir. Bu Yüzden hancı onların kimseye gözükmeden samanlıkta  kalmalarına izin verir.
  • Mat köyde bir Hikmet arar fakat yoktur. Burada milletin Brune Ana dedikleri bir kadın vardı o da doğum için gitmiş ve yoktu.
  • Rand ateşler içinde kabuslar görür. Bir süre sonra iyi giyimli, elbise giymiş bir kadın gelir. Rand'ı tedavi etmek maksadı ile yaklaşıp bir hançer ile Mat'e saldırır. Fakat başarılı olamaz. Kadının hançeri normal bir silah gibi durmasına karşın dokunduğu yeri yakan bir büyülü silahtı.
  • Kadın yüksek lorda kendi istekleri ile gitmelerini yoksa kötü şeyler olacağını söyler.
  • Mat kadını öldürmek ister fakat Rand mani olur. Kadını kiler gibi bir yere kitleyip o köyden de kaçarlar. 
  • ileride arabasıyla saman taşıyan bir çiftçi durur. Sahte ejderimi görmeye gittiklerini sorar. onlarda evet der. Çiftçinin adı Hyam Kinch 'tir.

NOT: Hyam Kinch adında bir çiftçi ile daha önce karşılaşmışlardır. Fakat tanışmıyorlar gibi davranırlar. Bu Hyam da onlara atkı verir.  Yazar yada çevirmen hatası var yada hikayede zamanla ilgili bir şeyler oluyor. Burada hikaye tutarsızlaşıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR