BÜYÜK AV - 47 MEZAR ÇAĞRIMA ENGEL DEĞİL


  • Rand ve diğerleri ilerlerken arkalarında kalan Ingtar "Işık ve Shinowa" diye bağırarak savaşıyordu. 
  • Rand geri dönüp Egwene'i kurtarmak istiyordu. Sanki geride yaşam ipliğini hatta birkaç ipliğini bırakmış gibi hissediyordu. Onları geride bırakırsa sanki hiç tam olamayacakmış gibiydi. Diğerlerinin boruyu Verin'e götürüp, özellikle Mat'in Tar Valon'a Verin ile birlikte gitmesini istiyordu. Vakit kaybederse öle bilirdi çünkü. 
  • Bu tartışmaları yaptıkları sırada arkalarında kocaman bir Seanchan ordusu görürler. Aralarında Grolmlerin , pullu derili bineklerin, devasa kuşlarla kertenkelelere benzeyen fakat onlardan biraz farklı yaratıkların, buruşuk derili kocaman boynuzlu yaratıkların , damanelerin ve kanat genişliği yirmi adım olan iki büyük kuş benzeri yaratığın oluşturduğu bir orduydu.  Önlerinde  de yüzlerce Beyaz Pelerinin olduğu bir ordu vardı ve dakikalar sonra savaşacaklardı. Belli ki Seanchanların telaşı bu yüzdenmiş. 
  • İki ordu arasında ne yapacaklarını bilemeyen Rand ve diğerleri. Ya Seanchanlar yada Beyaz Pelerinlerler öldürecektir. Boru ikisinin de eline geçmemeliydi. Bu yüzden boruyu çalmaya karar verirler. Mat alır ve üfler boruyu. Her yer borunun sesiyle tınlıyordu sanki . 
---------------------------------------------------------------------

  • Geofram Bornhald havada bir ses yankılanmaya başladığında atında irkildi. Gelen ses o kadar tatlıydı ki hem gülmek hem ağlamak geliyordu içinden. Etraflarında sisler çıkmıştı. Damane ler birliklerine büyüler yapmaya başlamıştı. Sisin içinde adamlarından haykırışlar geliyordu. Tek üzüntüsü Byar'ın oğlu Dain'e nasıl öldüğünü anlatamayacak olmasıydı. 
--------------------------------------------------------------------

  • Sis iyice yoğundu fakat Rand görebiliyordu fakat gördükleri ilginçti. Hemen ayaklarının altında şimşekler içindeki Falme'yi, Seanchan saflarını, ayaklarının altındaki toprak damaneler tarafında patlatılarak ölen Beyaz Pelerinleri, Limanda ki Seanchan gemilerini hatta tanıdık bir gemi ve adamları olan Serpinti içindeki kaptan Domon 'u görüyordu. 
  • Sonra sisten bir dağdan iner gibi gelen çağların kahramanları geldi yanında. Rand hepsini tanıyordu. Yüzlerine bakınca isimlerini hatırlıyordu. Yanına gelen Şahinkanadı Arthur ona Lews Therin diye hitap ediyordu. Kahramanlar arasında Rogosh Kartalgözlü, sırtına taktığı çift kılıcı ile Gaidal Cain ve gümüş yayı ve okları ile Birgitte vardır ve diğer yüzden fazla kahraman. 
  • Mat kahramanların sayılarını az bulur. Hepiniz bu kadar mısınız diye sorar. Kılıcı "adalet"i elinde tutan Şahinkanadı Arthur bir kişiyi boruya bağlamak için cesaretten fazlası gerekir" der. 
  • Rand kahramanların yüzüne bakınca isimleri hatırlar. Aralarında günümüz isimleri (Oscar, Patrick, Michael) gibi isimleri olanlar vardır. Rand bu isimleri tuhaf bulur. 
  • Tüm bunları seyreden Hurin şaşkınlık içindedir. Rand dilerse Hurin'e dilerse dönebileceğini söyler. Fakat kalıp savaşmak ister. Şahinkanadı Arthur belki ileride onunda kendilerinin arasına katılabileceğini söyler. Hurin bunu duyunca kendine krallık bahşedilmiş gibi sevinmiştir. 
  • "Şahinkanadı Arthur, çok defa Lews'in yanında çok defada karşısında savaştığını söyler. Bu durum enteresandır. Arthur Kırılıştan sonra doğmuş ve yaşamıştır. Kırılışı başlatan da Ejder dir. O gün den  sonra ilk kez dünyaya gelmektedir. Çok defa birlikte veya karşı olarak  savaşmaları imkansızdır. Arthur ya olası dünyaları kastetmektedir yada benim anlayamadığım başka birşeyi, yada sanmıyorum ama hikayede hata var."
  • Rand Seanchanları yenip onların elinde tutsak olarak tutulan Egwene'i kurtarmaları gerektiğini söyler kahramanlara. Şahinkanadı Arthur sancağı açması gerektiğini söyler. Boruyla çağrılan kahramanlar sancağı ve Ejderi takip etmeleri gerekiyormuş. Bunun üzerine bir ağaçtan kestiği dala sancağı takan Perrin sancaktar oldu. Boruyu çalan Mat borazancı. Böylece kahramanlarla birlikte savaşa girdiler sisler etrafında. Yılan kavi Ejder sancağı canlı gibi hareket ediyordu. 
  • Önce kahramanlar sonra arkadaşları etrafında kayboldu Rand'ın. Kahramanlar gelmeden önceki gibi Falme ve savaş alanını ayaklarının altında görüyordu yine. Sanki kahramanlar gelince zaman durmuşta hücum edince kaldıkları yerden akmaya başlamıştı zaman. 
  • Yalnız başına kalan Rand'ın karşısına birden Ba'alzamon çıkar. Ba'alzamon'u gören at şaha kalkıp Rand'ı düşür ve at kaybolur. Rand yere değilde boşluğa düşmüş gibidir. Yine her zamanki gibi kendisine itaat etmesini ister ondan. Burada onunla savaşarak kendisini öldürdüğünü söyler. Eğer ona biat ederse kendisini öldürmeden saidin'i kullanmayı öğretebileceğini söyler. Bunu öğretebilecek tek kişi kendisinin olduğunu belirtir. Bu sırada da s sürekli savaşıyorlardır. Ba'alzamon'un elinde yarısı kararmış bir asa vardır. Rand saidin'i çekiyordu içini çünkü karanlık varlığa karşı koymasının başka bir yolunu bilmiyordu. 
  • Ba'alzamon boruyu çalarak ona bağlandığını ve artık Beyaz Kule'nin asla peşini bırakmayacağını söyler. Bunu duyan Rand onun her şeyi bilmediğini anlar. Bununu anlayan Rand daha bir umutla savaşır. Falme'de ayakların altında olan savaşa da ara sıra bakıyordu. Kendisi Ba'alzamon karşısında gerilerdikçe kahramanlar geriliyor o üstünlük elde ettikçe Seanchan askerleri geri çekiliyordu. İki savaş aynı savaştı.
  • Ba'alzamon , onu kurtara bileceklerin  Art okyanusun ötesinde tutsak olduğunu söyler. Bir daha karşılaştıklarında yeni efendilerin hizmetinde seni öldürmek için savaşacaklarını söyleyerek Egwene ve Nynaeve'i kast eder. "Sanırım Nynaeve ve Egwene tahmin ettiğimizden önemliler. Zamanı gelince Rand'ı kurtaracaklar bu yüzden Ba'alzamon onları ayak altından çekmek ister gibi. "
  • Ba'alzamon bu sefer Rand'ın ruhunu yok edeceğinden bahseder. Bu durum onun sonsuza dek ölmesine sebep olacakmış . 
  • Rand fark etti ki Ba'alzamon balıkçıl nişanlı kılıçtan korkarmış gibi hamleler yapıyordur. Karanlık varlığa çelik zarar veremez diye düşündü. Ama Ba'alzamon öyle değilmiş gibi savaşıyordu. En son Rand gardında açık vererek bekledi onu. ( Burada Ba'alzamon'un tepkisi enteresandır. " Neden budala gibi sırıtıyorsun ahmak, seni tamamen yok edebileceğimi bilmiyormusun?" Zaten Ba'alzamon'un tepkileri hep bu minvalde. Rand'ı kendi safına geçirmek istediği için zarar görmemesini ister gibi. ) "öl o zaman solucan" diye atak yapan Ba'alzamon , Rand'ın yan tarafına batırır. Rand kalan son gücüyle kılıcı Ba'alzamon'un yüreğine saplar. Ba'alzamon çığlık attı ve arkasında ki karanlık ta çığlık attı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR