BÜYÜK AV - 48 İLK İDDİA


  • Falme'liler şaşkınlık içinde kaçışıyorlardı. Min kalabalıkların içinde Nynaeve ve Egwene ve Elayne'yı aradı. Min kendisini vücudundan bir iple çekiliyormuş gibi hissediyordu. 
  • Seanchan gemileri limanda yanıyordu. Yanmayanlar da batan güneşte karşı yelken açmışlar, damane lerin oluşturdukları rüzgarla kaçıyorlardı. Kaptan Domon'un gemisi yelken açmış gidiyordu. Min adama kızamıyordu. Bu kadar beklemiş olması bile şaşılacak şeydi. Limandan çıkmaya uğraşan bir Seanchan gemisine denizin üstünde atıyla yürüyen Birgitte gümüş oku ile vurup yakmıştı ama Min'in kaybedecek zamanı yoktu. Hızla çekildiği binaya gitti ve arka bahçesinde ki ağacın altında baygın halde yatan Rand'ı buldu. Sol elinde ilk otuz santimden sonrası yanmış gibi duran kılıç vardı. Elinden kılıcı aldığında gördü ki Rand'ın avucunun içine kılıcın kabzası yapışmıştı sıcaktan. Kılıcı elinden aldığında gördü ki eline bir balıkçıl işareti olmuştu. Rand'ın sol yanında bir yanık yarası vardı. 
  • Min onu binada hizmetçi odası olabilecek yatağı ve yakacak bir şöminesi olan bir odaya taşır. Rand'ın vücudu buz gibidir. Onu yatağa yatırır fakat Rand'ın vücudunun battaniyeyi ısıtacak kadar bile ısısı yoktur. Bu yüzden yatağa kendide girer Min. Nynaeve'i bulmaya gitse döndüğünde onu ölü bulmaktan korkar. 
  • Bir süre sonra Egwene gelir. Rand'ın yanında yatan Min , Egwene'i görünce kendini suçlu gibi hissetmiştir.  Egwene'de Min gibi buraya çekildiğini söyler. Aynı duyguyu Elayne'da yaşamış dediğine göre. 
  • Min artık Rand'ın ne olduğunu bilmektedir. Egwene onların Rand ile evlenemeyeceğini bunun kendileri için tehlikeli olduğunu söyler. Hatta Nynaeve 'in buradan biran önce gitmek istediğini , atların hazır olduğunu ve Bela'yı bulduklarını falan söyler. Min, Rand'ı bırakmaz ve Egwene'e,  " Elayne'nın dediği gibi onu Beyaz Kule için  başından attın  onu kendim için alsam sana ne" der. Bunun üzerine Egwene Nynaeve'i bulmaya gider. 
  • Min'in görüsüne göre Rand'ın hayatında üç kadın olacaktır. Biri şimdiye karşılaşmadığı biri. Biri kendisi. Min onu sevmekten hoşnut değildir fakat elinden bir şey gelmez. Rand acaba kimi seçecekti yoksa üçünü birden dizinde oynatmayı mı seçecekti. 
  •  Egwene gittikten bir süre sonra beyazlar içinde Min'in şimdiye kadar gördüğü en güzel kadın gelir. Rand'ın alnında parmaklarını gezdirir. Onun Lews Therin olduğunu söyler. Onun önceden de onun şimdide onun olacağını söyler. Her şeyi Ishamael'in kendisinin  kontrolünde olduğunu sandığını fakat aslında her şeyin kendi kontrolünde olduğunu söyler.
    Kadının kim olduğunu sorunca Min, Lanfear olduğunu söyler. Rand'a kendisi için iyi bakmasını zamanı gelince onu geri alacağını söyler. Min bir Terkedilmiş karşısında korkmuş ve Rand'a sarılmıştı. 
----------------------------------------------------------------------------------

  • Byar savaşı uzaktan izlemişti. Geriçi lanet sis yüzünden tam görememişti ama çoğu şeyi görmüştü. Beyaz Pelerinler ölmüştü, Bornhald ölmüştü. Bunun sorumlusu Perrin gibi karanlık dostlarının ihaneti yüzündendi. (Perrin'in Seanchanlara haber verdiğini , bu yüzden onları pusuya düşüremediklerini sanır. Tepelerinde ki gözcü uçan Seanchan yaratığını fark etmemişlerdi.) Şimdi yerine  getirilecek görevleri vardı. Önce Kumandanın oğluna olup biteni anlatacak sonrada Amador'a gidecek ve gördüklerini anlatacaktı. En önemlisi de şehrin üzerinde gördüğüydü. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR