BÜYÜK AV - 49 OLMASI GEREKEN


  • Rand  Falme'nın 4-5 günlük mesafede doğusunda bir ağacın altında gök yüzüne bakarak gözlerini açtı. Yanında Min vardı. Elbise giymiş adını ilk görüşte zor tanımıştı. Onun burada olmasına şaşırmıştı. Min , Nynaeve, Elayne ve onun Egwene'i kurtardığını anlattı. 
  • Egwene , Verin, Nynaeve, Mat ve  burada kalmak istese de Hurin Tar Valon'a gitmişlerdi. Egwene'in onun uyanmasını bile beklemeden gitmesine biraz bozulur Rand. Mat hançerle olan bağının koparılması için mecbur gitmek zorundaydı.  Boruda bu grubun yanındaydı. 
  • Rand'ın sol elinde de artık sağ elinin avuç içindeki ile aynı balıkçıl işareti vardı. Rand bunu istemese de kehanetler gerçekleşiyordu. 
  • Rand'ın sol yanındaki yanığa Verin şifa vermiş ama bir işe yaramamıştı. Yara garipti. Onun doğal yollardan iyileşmesini beklemekten başka seçenekleri yok gibiydi. Moiraine'in dediğine göre onu Verin'e götürmeden önce Nynaeve bir şey yapmış olmalıymış, yolsa şimdiye ölmüş olabilirmiş. Fakat  Nynaeve bir mumu bile yakamayacak kadar korkmuş olduğunu söylüyormuş. ( Sanırım Lanfear şifa verdi )
  • Moiraine'in yanında olmasına şaşırır. Tam aes sedailerden kurtulmuş olduğunu sandığı sırada hemde. Onun tekrar saklandığı deliğe gitmesini söyler. Moiraine saklanmadığını , Falme'de elinden geleni yaptığını fakat iki kız kardeşini kurtaramadığını söyler. 
  • Moiraine , Verin'i Rand'ın yanına kendisinin yollamadığını , gitmenin onun seçimi olduğunu söyler. 
  • Moiraine Fain ile karşılaşmamasının iyi olduğunu söyler. Fain ruhunun derinliklerine kadar karanlık varlık'ın yaratığı idi. Shador Logoth'ta  Gölge ile savaşırken , Gölgenin kendisi kadar alçaklık eden Mordeth ile çarpıştığını sanmaktadır Moiraine. Mordeth tekrar insan bedenine sahip olmak için onun ruhunu tüketmeye çalışmış fakat Karanlık Varlık'ın doğrudan dokunduğu bir ruh olduğu için geriye ne Fain nede Mordeth kalmış. İkisinden de tehlikeli bir şey olmuş. Böyle bir karşılaşmadan sağ çıkamaya bilirdin ve Gölgeye dönmekten beter olabilirdin der. 
  • Fain'in nereye gittiğini bilen yoktur. Saenchan a gitmiş olabilir. 
  • Moiraine Rand'a yanık kılıcını gösterir. Rand bu sefer gerçekten onu öldürdüğü söyler. Moiraine Karanlık Varlık'ın bu kadar kolay öldürülemeyeceğini , yine de Falme'de gök yüzünde gözükmesi bile kaygı verici olduğunu söyler. İnandığı gibi bağlı olsa bunu yapamaması gerektiğini söyler. Ya da bağlı değilse neden herkesi öldürmediğine şaşırır.
  • Rand savaşırken tüm şehir görmüştü. Rand ve Karanlık Varlık gök yüzde savaşmışlardı. Hatta bunu civar kasabalardan bile göründüğünü söyleyenler varmış. Şehirde ki ressamlar Rand'ın ejder sancağı arkasında kafası ateşten olan bir adamla savaşırken resimlerini bile çizmiştir. Moiraine bunlardan birini Rand'a gösterir. Resimdeki kişi Rand'tır.
  • Her şeyi param parça etmesi beklenen Ejder olmak istemediğini söyler Rand. Moiraine o istemese de bunun şimdiden olmaya başladığını söyler. 2000 yıldır yüzünü göstermeyen Kara Ajah kendini göstermiştir. Cairhien 'de iç savaş başlamıştır. Rand bu iç savaşı kendine maletmese de Moiraine göre bunu fişekleyen Rand olmuştu. 
  • Moiraine Kanlık Varlık'ın zindanının bir mührünü de Turak'ın odasında bulmuştur. Geriye yedi mühürden dördü kalmıştı. Karanlık Varlık ya geriye kalan mühürleri kırdığında yada Yaradanın yaptığı hücreyi zamanında insanların deldiği delikten yamayı yana atarak  çıkacakmış. Bu yüzden Rand'ın kendini kabul edip zamanı geline onunla savaşmasını ister Moiraine. 
  • Rand'ın şuan tek istediği Fain'i durdurmaktır. 
  • Loial , Perrin ve Shinar'lilar orada Rand ile kalmışlardı. Masema, Uno ve diğerleri kılıçlarını Rand'ın önüne atıp bağlılık yemini etmek isterler. 
  • Kampın tam ortasına Ejder sancağını asmışlardı. Rand bundan rahatsız olsa da artık herkesin bildiğini söyler Moiraine. Bundan kaçmanın anlamı yoktur ona göre. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR