GÖLGE YÜKSELİYOR 1 - 2 DESEN'DE BURGAÇLAR


  • Faile Ejder ile birlikte olmaktan korkmaktadır. Her an kendilerini Lews Therin'in geçmişte yaptığı gibi öldüreceğinden korkar. Rand Ejder ise Lews ile aynı kişilerdi. Yine aynı şeyi yapmayacağını kim garanti edebilirdi ki Faile'ye göre. Faile bu sebeplerden buralardan gitmek ister. Zaten Rand açığa çıktığı için Moiraine'de onu durdurmaya uğraşmayacaktır , muhtemelen. Yalnız Faile yalnız gitmek istemez. Perrin ile gitmek ister ve onu ikna etmeye uğraşır. Perrin bir şekilde Rand ile bağıntılı olduğu için onu yalnız bırakıp gitmek istemez. Bu yüzden Faile ile tartışırlar. Bu tartışma sırasında duvarın dibinde duran Perrin'in baltasının canlanmış gibi kendi kendine Perrin'e ve Faile'ye saldırmaya başlar. Perrin zar zor baltaya hakim olur. Faile'yi zorla odadan dışarı çıkarır. Çünkü balta ona da saldırmaktadır. Balta ile yalnız kalınca , balta Perrin'e yaptığı bir hamle sırasında tahta kapıya saplanıp kalır. Burada tutsak kalan balta tekrar çelik ve odun haline dönüşür. 
  • Balta ile olan şeylerin sorumlusu olarak Rand'ı görür Faile. Perrin'de bunun Rand'ın işi olabileceğini düşünür. Rand'a bunu kesmesini söyleyecekmiş Perrin. 
  • Faile'nin babası Seldaea'nın en büyük kürk tüccarıymış.
  • Majhere : Taşta hizmetkarları sorumlusu
--------------------------------------------------------------------------------------
  • Mat'de Faile gibi Taştan bir önce ayrılmak ister. Rand'ın delirmesini beklemek istemez. Bir taraftan fa onu yalnız bırakmak istemez. Mat burada ki Lordlar ile kumar oynayıp yeterince kazandıktan sonra hemen Tear'dan ayrılmak ister. 
  • Lordlar köylüler gibi zar atmıyorlardı. Zar oyununu aşağılayıcı bulurlar. 
  • Mat yine bir gün Lordlarla kumar oynuyordu. Kazanıyordu da. Bu sırada elinde ki Ateş hükümdarının elinde bir hançer belirip , Mat'in eline batırır bunu. Daha sonra elinde ki beş hükümdar kartından üçü ( Tear hükümdarı, Ateş hükümdarı (Amyrlin) , Andor hükümdarı ) ona saldırır. Boyları neredeyse Mat kadar büyür ve kartlarının içinden çıkan iki boyutlu insanlar gibi olurlar. Mat onlara üstünde taşıdığı hançerleri atar. Her şey bittiğinde duvarda hançer saplanmış üç kağıt vardır. Tabi bunlar olurken oyun masası devrilmiş , paralar ve kağıtlar her tarafa yayılmıştı. Oyun oynadığı kişiler Mat'in bunu kaybettiği için yaptığını düşünürler. Muhtemelen bir daha onunla oynamak istemeyeceklerdir. 
  • Deniz halkı gemileri bugün rıhtıma yanaşmış. 
  • Thom 'un buradan gitmeye hiç niyeti yok gibidir. 
  • Mızrağın kızlarının , "kızların öpücüğü " dedikleri bir oyunu vardır. Rhuarc Mat'a bir şaka yapmış ve Aiel kızlarına sarkan Mat'ı onlarla bu oyunu oynaması için yollamıştı klan şefi. Mat onun kendine şaka yapabileceğini düşünmediği için bir şeyden şüphelenmemiş ve Bain'e kızların öpücüğünü oynamak istediğini söylemişti Mat . Tabi birden bir avuç mızrak boğazına dayanmıştı. Kızlar sırayla onu öpüyor. Öpücüğü beğenirlerse mızrağı gevşetiyor , beğenmezlerse daha fazla ittiriyorlardı. Mat gün doğumuna  kadar kızlardan kurtulamamıştı.
  • Rand sıradan insanların lordları hakim karşısına çağıra bilme hakkı tanımıştır. Lordlar bundan hoşnut değildir. Onlara göre sıradan bir insanın bir lordu hakim önüne çağırta bilmesi kabul edilemezmiş.  
  • Söylentilere göre Ejder Illian'a savaş açacakmış. 
  • Kırsaldaki bazı yüksek Lordlar, Taş'ı geri almak için ordu topluyorlarmış. 
  • Bu uğursuz olaylar olmadan önce horoz öter. İnanışa göre gece vakti horoz öterse biri ölürmüş. Perrin'e balta saldırmadan öncede bir horoz gece öter. 
* Raimon : Geniş omuzlu genç ve sakalı sivri uçlu şekilde bırakılmış bir Lord. Mat'in kağıt oynadıklarından
* Edorion : Tombul pembe yanaklı bir Lord. Mat'in kağıt oynadıklarından
* Carlomin : ince uzun boylu, kara ve parlak sakallı bir lord.  Mat'in kağıt oynadıklarından.
* Estean : Tear'da ki en zengin mülklere sahi p Yüksek Lordun oğlu.  Mat'in kağıt oynadıklarından. Sinir bozucu bir tip.
* Baran : Keskin burnundan bakan , züppe görünümlü bir lord.  Mat'in kağıt oynadıklarından.
* İhtiyar Astorid : kızlarından biri ile evlenmeye düşünür Estean
* Medore : Estean'ın evlenmeyi düşündüğü kadın. Astorid'in kızı
------------------------------------------------------------------------------------
  • Rand'ın Falme'de aldığı yara hala iyileşmemişti. 
  • Rand rüyasında Elayne ve Min'i sevgilisi olarak görür. 
  • Rand artık Egwene'le evlenmek istememektedir aslında. Onu bir arkadaş gibi görmektedir. Kadına karşı duyguları değişmişe benzer. 
  • Thom Rand'a tavsiyeler fısıldar. 
  • Berelain Taş'ta kendi sarayı gibi geziyor ve Rand hakkında sorular soruyormuş. Aslında kadın, Rand kaleyi ele geçirinceye kadar burada aylarca tutsakmış. Fakat kadın kendi küçük şehir devletine dönmemişti. Bu hiç normal değildi.
  • Rand kendini rahat bırakması için ona Tear'ın bir daha Mayane 'ye bulaşmayacağı sözü verir. En azından kendi buradayken. 
  • Sözde Mayane'de bir erkek bir kadına veya bir kadın bir erkeğe hislerini açıkça söyleye bilirmiş.
  • Genç ve güzel Mayane başı kadın Berelain, kapıdaki nöbet tutan Aiellere Ejder'in kendisini görmek istediğini yalanını söyleyerek Rand'ın odasına girmeye başarır. Kadın güzelliği ile onu etkileyip onunla birlikte olmak ister. Rand bunu istemese de , açıkça belirtse de kadın çok ısrarcıdır. En sonunda Rand dayanamayıp onu görünmez duvarların arasında hapseder. Çünkü kadının temaslarından ancak bu şekilde kurtulabilir.
    Gece vakti bir horoz öter ve tam bunlar yaşanırken Rand'ın aynalarda ki yansımaları canlanıp aynalardan çıkmaya başlar. Rand aynaları saidini kullanarak kırar ama üç tanesi dışarı çıkmayı başarmıştır. Yansımalar tıpa tıp Rand'ın aynıydı. Sadece gözleri cam gibi soluk bakıyorlardı. Rand odanın içinde amansız bir savaşa tutuşur onlarla. Hatta bir ara parlak gümüşlerden kendi minyatürleri çıkıp saldırmaya başlar. Rand onları zar zor yener.
    Her şey bittiğinde oda da görünmez , şeffaf duvarların arkasına hapsettiği kadını hatırlar. Kadın hala oradadır ve korkmuştur. Kadın onu gücendirdiği için özür diler ve kendisini bir daha rahatsız etmeyeceğine söz verip gider. Rand ondan gördüklerini kimseye anlatmamasını ister. Rand'ın üstü yüz kesikten akan kanlarla kaplanmıştı. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR