GÖLGE YÜKSELİYOR 1 - 4 İPLER


  • Thom burada Evler oyununu oynamaya başlamış gibi gözükür. Yüksek Lord Carleon'un el yazısı taklit ederek "dikkatli ol. Kocan şüpheleniyor" yazar bir kağıda. Bu kağıdı da Leydi Alteima dikkatsizce bırakmış gibi bir yere bırakacaktı. Sonra bu kağıdı kocası Yüksek Lord Tedosian bulacaktı. Thom'un planı böyleydi.
  • Mat Thom'un yanına gider ve olanları anlatır. Kendisini oyun kağıtlarının öldürmeye uğraştığını ve Rand'ın çıldırmaya başlamış olduğunu söyler. 
  • Mat her gün Tear'dan gitmek ister fakat sonra bir bahane bulup vazgeçer. Bu durumun bir aes sedai işi olabileceğinden şüphelenir. Mat'in içinde  bir şey olacakmış hissi varmış. Ne zaman gitmeye kalksa bu his daha kuvvetlenip bir bahane bulup Tear'da kalıyormuş. Aslında bakarsan Thom'da farklı durumda değildir. Thom'da buralardan gitmek ister ama Moiraine burada olmasa Tear'lı Lordların Rand'a zarar vermesinden korkar. Thom bu yüzden hizmetkarların kaldığı yerde kalır. Kendini Rand'la ve Moiraine'le birlikte olduğunu unutturmaya uğraşır. Böylece duyması gerekenleri daha iyi duyabileceğini düşünür adam. Fakat Thom'da Mat gibi burada kendi istediği dışında mı tutuluyorum diye düşünür. Belki tüm bu koruma düşünceleri bir bahaneydi.
     Ya Rand kuvvetli bir ta'veren olduğu için onun çekiminden kurtulamıyorlar yada bir Aes Sadai işiydi bu diye düşünür Thom. 
  • Mat hayatının geri kalanı için küçük hayalleri yoktur. Mat hayatının geri kalanı için inekler, koyunlar ve tütünlerden fazlasını ister. 
  • Mat bugün Rand'a kızdığı için hemen Tear'dan ayrılmak ister. Thom'a kendisiyle gelmesi için teklifte bulur fakat Thom 'un ufak bir çabasıyla Mat gitme fikrini sabaha ertelemişti. Gerçekten onu bir şeyler frenler gibidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR