GÖLGE YÜKSELİYOR 1 - 5 SORGUCULAR


  • Egwene ve Nynaeve yakaladıkları kara kardeşlerden Joiya Byir ve Amico 'yu sorgularlar. 
  • Amico yakalanırken kavrulmuş sanırım. Bu yüzden sonsuza dek saidar'a dokunamayacaktır.
    * Kavrulmak : fazla güç çekip kendi kendi yeteneğini yok etmek.
    * Yalıtılmak : Bir mahkeme sonucu , suçlu bulunan kadınların tek güçten kesmek.
    * Ehlileştirmek : Yönlendire bilen erkekleri tek güçten kesmek. 
  • Amico artık saidar'a dokunamadığı için yenik ve yıkılmış durumdadır ve kadınlarla iş birliği yapmaya heveslidir. Kadın Kule'de ki diğer Kara ajah kadınları tanımadığını söyler. Kendi de Kule'den Liandrin ile ayrılmadan önce yalnızca Chesmal, Rianna ve Liandrin'i biliyormuş. Diğerlerini kadınları Kule'den ayrıldığı gün öğrenmiş.
    Kadın birde ilk günden beri geliştirip anlattığı hikayesi vardı. İlk günler hikayesinde tutarsızlıklar olsa da artık kelimesi kelimesine aynı şeyleri söylüyordu. : Amico bir keresinde Liandrin'i Temaile konuşurken görmüş. Onu fark etmeden hemen önce çok az şey duymuş. Kadınlar tehlikeli bir şeyi ele geçirmekten bahsediyorlarmış. Yönlendirme yeteneğinde onları korumayacağını söylemiş. Bu yüzden şimdiye kadar onu ele geçirmeye uğraşmamış. Onu bulduklarında onun pis yeteneğini kendileri için bağlayacaklarmış. Daha fazlasını duymak için uğraşmamış çünkü Temaile insanları incitmeyi seven bir biriymiş ve ona bir şey yapabilirlermiş.
  • Joiya'ya kalkan koymuşlardır. Kadın sorgulansa da hala vakarını koruyup dik durur . Yalnız Joiya artık tövbe ettiğini ve Işığın yolunda yürüyeceğini söyler. Ejder'in Callador'u aldığını ve kehaneti gerçekleştirdiğini , artık Karanlık Varlık'ın yenileceğinin kesin olduğunu söyler. 
  • Kara Ajahta ki kadınlar bir şekilde yalan söyleye bilmektedir. Aslında Aes Sedai olurken ter-angreal ile ettikleri yeminler yüzünden yalan söyleyememeleri lazımdır fakat nasılsa Karanlık Varlık'a ettikleri yeminler bunların bozulmasını sağlıyormuş. Bu yüzden iki tutsak kadına tam olarak inanamazlar. 
  • Joiya 'nın ifadesine göre ; Seldeae'da yakalan sahte ejder Mazrim Taim 'de söylentilere göre yönlendire biliyormuş. Hatta neredeyse Rand kadar iyi. Mazrim ehlileştirilmek için Tar Valon'a getirilmeden önce Liandrin onu kurtarmak istiyormuş. Yeniden Doğan Ejder olduğunu ilan edecekler ve adınında Rand al'Tor olduğunu söyleyeceklermiş. Ardından dünyanın Yüzyıl savaşlarından beri görmediği kadar büyük bir yıkım yapması sağlanacakmış. Daha sonra gerçek Ejder , canlarını kurtarmak için çabaladığı insanlar tarafından yok edilecekti. Ardından Karanlık Varlık serbest kaldığında fazla bir dirençle karşılaşmadan dünyayı karanlığa boğabilecekmiş.
  • Kadınlar aldıkları ifadeler doğrultusunda Tanchico'ya gitmeyi düşünürler. Kadınların verdiği ifadelere güvenmeseler de bir yerden başlamak gerektiğini düşünürler. Egwene Joiya'nın ifadesi her ne kadar Amico'nun kinden daha tutarlı gözükse de inanmaz. Fakat Amico'nun hikayesi de çok belirsizdir.
    Amico'nun teslim olmuş ve iş birlikçi havasından dolayı Egwene daha çok Amico'ya daha fazla inanır. 
  • Lan , kadınların üstünde görmeyi hoşlandığı renklerin mavi, beyaz ve yeşil olduğunu söylemiş ve ardından Nynaeve'in dolabında ki diğer renk giysiler yok olmuştu. :) 
  • Rand zindanlarda , ve nöbetçi odalarında duvarlara asılmış işkence aletlerinin hepsinin yakılması ve eritilmesi emrini vermiştir. 
  • Joiya beyaz ajahtanmış. 
  • Amico'nun yüzü artık eski yıllar onu unutup gitmiş gibi değildir. Bu durum sanırım kaynaktan kesilmesi yüzündenmiş. 
  • Yalıtılmış kişilere şifa vermeyi deneyenler olmuş fakat bu konuda bir arpa boyu yol alabilen veya geri döndürebilen kimse olmamış . 
  • Sorgunun sonuna doğru kapıyı çarparak içeriye Moiraine ve Elayne girer. Moiraine sinirlidir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR