GÖLGE YÜKSELİYOR 2 - 3 DÜŞÜNCELER


  • Perrin kendine saldıran balta olayı hakkında Rand ile konuşmaya gider. Yolda Yüksek Lord Torean ve Mayane başı Berelain ile karşılaşır. Kadın korku kokusu alır. Torean ve hizmetkarları Perrin'i görünce hoşnutsuz olurlar. Bu sıralarda Tear'lı herkes kendilerine karşı bir saygısızlık yapmasa da Aes Sedailere yaptıkları gibi temkinli duruyorlardı. Torean'ın korumaları bile o yanlarından uzaklaşasıya kadar ellerini kılıçlarının kabzalarından çekmemişlerdi. 
  • Perrin Rand'ın odasına girdiğinde kanla banyo yapmış gibi duran arkadaşı ile karşılaşır. Hemen Moiraine 'i çağırmalarını söyler ve arkadaşının Falme'de aldığı , şimdi açılmış ve kanıyor olan yarasına tampon yapar. Rand tepeden tırnağa kesikler içindedir. 
  • Perrin kendine ve ona bunu neden yaptığını sorduğunda , bunları kendisinin yapmadığını , bir terkedilmişin sebep olabilmiş olacağını söyler. Eğer aynı şeyler Mat'in başına gelmişse onun da aynı şekilde Rand'ı sorumlu tutmuş olabileceğini düşünürler. 
  • Bir süre sonra Rhuarc, Lan ve Moiraine gelirler. Rhuarc olanları Berelain'den öğrenmiş. 
  • Yan yana duran Lan ve Rhuarc ölümcül bir silah gibidirler. Perrin hangisinin daha tehlikeli olduğuna karar veremez. 
  • Moiraine Rand'a şifa verir. 
  • Rand sürekli ejder kehanetleri ile ilgili kitaplar  okur. Moiraine bunları çok okuyup kafasını karıştırmasından şikayetçidir. Kadın Rand'ın kendine biran önce bir yol çizmesi taraftarıdır. Rand ise onun iteklemelerinden ve yönlendirmelerinden bıkmıştır ve Moiraine'i dinlemez. Ona yine muhalefet olur. 
  • Lan enteresan şekilde herkesin yanında Rand'ı savunur. Bunu ara sıra üstü kapalı yapsa da neredeyse ilk kez herkesin içinde yapıyordu.  Onun kendine bir yol çizmek için Ejder kehanetlerini okuduğunu , kimsenin körü körüne bir dipsiz kuyuya atlamak istemeyeceğini söyler. Moiraine bu duruma kıssada belli etmez. 
  • Rand olanların kendinden kaynaklanmadığını , uyurken yapsa bile olaylar olurken uyumadığını söyler.
     Moiraine onun bile  uyurken yalnızca ruh akışları yapabileceğini ve tüm olanların sadece ruh akışıyla açıklanamayacağını belirtir. Karanlık Varlık her ne kadar tutsak olsa da mühürler gevşemiş. Bu bir göletin altındaki çürüyen şeylerin ara sıra hava baloncukları çıkarması gibi bir ufunet sızdırırmış zindanından. Ta'verenler etraflarındaki insanların ipliklerini çekiştirdiği gibi bu ufunet baloncuklarını da kendilerine çekebilirmiş .  Üç ta'veren'in birden yaşadığı olayın bu ufunet sonucu olabileceğini söyler Moiraine. 
  • Rand için yemek getiren kadın korkudan onun odasına girmek istemez. 
  • Perrin Aiellerin Rand'a Tear'lılar gibi eğilip yaltaklanmadığını , hatta ona Ejder bile demediklerini sorar Rhuarc'a. Rhuarc Rand'ın Callandor'u ele geçirerek Tear'lıların kehanetlerini yerine getirdiklerini fakat onların kehanetlerinin henüz yerine gelmediğini söyler. Onların kehanetlerine göre Şafakla gelen bizim olanı geri almak için gözükmeden önce Taş'ın düşeceğini söylermiş . Bu Rand olabilirmiş fakat olmaya da bilirmiş. 
  • Perrin eğer Aieller Rand'ın Şafakta gelen olmadığına karar verirlerse , Rand'ın halini nice olacağını düşünür. Tear'ın Lordların ve Savunucularının sadakatleri göstermelik gibi durmaktadır. Yada korkudan . 
  • Perrin Şafakta Gelenin ne tür kehanetler gerçekleştirmesi gerektiğini sorar Rhuarc'a ama adam Rand'ın gerçekten Şafakta Gelense zaten bunları gerçekleştireceğini söyleyerek Perrin'e cevap vermez. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR