YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 1 BEKLEYİŞ


  • Yeniden doğan Ejder'in kampını Puslu dağlarda aşılması zor bir noktaya kurmuşlardı. Gerektiğinde burayı geçitlerde bir avuç insan bir orduya durdurabilirdi. 
  • Buraya sonbaharda gelmişlerdi. Şimdi kışın sonlarıydı. Moiraine daha burada vakit geçirmek ister gibiydi. 
  • Moiraine ara sıra bir kadını karşılaması için Perrin ve diğer adamları yolluyordu. Perrin'in nasıl haberleştikleri konusunda fikri yoktu. Gelen kadınlara burayı nasıl bulduklarını soruydu. "Buraya doğru gelirsek birinin beni bulacağını ve ona(Moiraine) götüreceğini biliyordum. Yalnız ca biliyordum. Getirdiğim haberler var minvalinde cevaplar alıyordu. Bu son seferinde gelen kadın Leya adında bir Tenekeciydi. Orta yaşlarını geçmişti kadın.  Kadınları dağ yolunda karşılayıp kampa getiriyordu. 
Bu bölümde Vurgulananlar :
* İkinehir yaylarının büyük ve iyi zırh delebildiği.
*Çoğu kişi Puslu Dağlarda kötü şans olduğunu düşünürdü.
* Kuzgunlar gördüklerini daha sonra Myrddraallara rapor edermiş. Karanlık Varlık onların gözüyle görmezmiş.
* Karanlık Varlık'ın bir çok ismi vardı. Halk bunları gerçek ismini söyleyip dikkatini çekmemek için kullanırdı.
* Shienarlılardan Ragan , Masema ve Uno 'nun ismi geçiyor. Masema'nın yüzünde yara var. Uno'nun da sol yanağında ve gözünün olmamasına sebep bir yara var.  Puslu dağlara çıkmadan önce gözünü kapatan bir göz yaması almış. Devamlı kaş çatan alev alev bir göz resmi vardır üstünde.
* Shienarlılar Perrin'in iyi gördüğünü vs. bilirler ama tam olarak ne olduğunu bilmezler. Onu olduğu gibi kabul ederler ve pek sorgulamazlar. Perrin'i kendilerinden bir tık daha yetkili gibi görürler.
* Tenekeciler şiddete karşıdır. "Savaştığın şey için şiddete baş vurursan savaştığın şeye dönüşürsün" Perrin bu fikirlere karşı çıkar. Bunun üzerine Leya onunda silahlarından memnun olmadığını söyler. Leya'nın bunu bilmesi karşısında şaşırır Perrin. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR