YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 10 SIRLAR


  • Egwene, Elayne, Nynaeve, Mat, Hurin ve Verin Sedai Tar Valon'a yolculukları bitmek üzeredir. Artık kuleleri gözle görebiliyorlardır. 
  • Egwene yine Rand hakkında rüyalar görmeye başlamıştı. Rand'ın bir şeylerden kaçtığı, bir yere gitmeye uğraştığı rüyalar. 
  • Egwene Nynaeve'in hala kendini hikmet ve onu da çocuk olarak görmesinden rahatsızdır. Böyle zamanlarda Egwene'de Lan'ı hatırlatarak yaralar onu. Sonradan pişmanlık duysa da . ( Aslında Nynaeve her zaman ki gibidir. Egwene kendi kendine triplere girmektedir. Nynaeve ikidir onun hayatını kurtardı üstelik. )
  • Nynaeve'de olup bitenden Moiraine'i suçlamaktadır. (Hala olup biteni göremeyip Moiraine'i suçlaması enteresandır. Belki başta olayları anlamadığı için suçlaması normaldi ama sonradan devam ettirmesi garip. Belki ilk baştaki kızgınlığı sonradan Lan'ı sevdiği için kıskançlığa dönüştü. Belki de Rand 'ı sahte Ejder olarak kullanmaya uğraştığını düşünmektedir.  )
  • Mat son üç gündür çok kötüdür. Kendinde değildir. Atların arasına yaptıkları sedye ile taşırlar onu. 
  • Nynaeve kötü bir şeyler olacağını hisseder. Hurin'e sorduklarında aynı duyguları adamda taşımaktadır. Hurin'in söylediklerine itibar etmeyi acı yoldan öğrenmişlerdi. Adam bir keresinde konaklamak için girdikleri köyden biran önce ayrılırlarsa daha iyi olabileceğini söyler. Onlar yorgun oldukları için burada konaklamak isterler. Gece kaldıkları handa, hancı ve birkaç köylü onları öldürüp soymaya kalkar. Onlar karanlık dostu değildir fakat yabancıları kolay lokma görmektedirler. Üstelik bu durumu tüm köy halkı da ortakdır. O günden sonra artık Hurin'in tavsiyelerine daha fazla dikkat eder olmuşlardı. 
  • Bir süre sonra iki düzüne Beyaz Pelerin yollarını keser. Başlarında Dain Bornhald vardır. Adam onları korkutup adamlarına show yapmaya uğraşır. Fakat adamın söylediklerini fazla ciddiye alan ve bir kez daha tutsak olmaktan korkan Egwene onlara saldırır. Arkasından da Nynaeve ve Eleyna da destek verir. Dain dışında tüm beyaz pelerinler korkup kaçar. Verin kızların yaptıklarından dolayı onları azarlar. Onları konuşarak ikna edebilecekken tek gücü silah olarak kullanmalarından dolayı kızar onlara. 
  • Elayne Işığın çocukların kendilerini rahat bırakması için kendisinin Andor'un kız veliaht 'ı olduğunu ve kendilerini rahat bırakmazlarsa Kraliçe Morgase'e hesap vermeleri gerekeceğini söyler. Dain artık Kraliçe'nin cadılardan hoşlanmadığını , Onu annesine götürürse belki annesinin bundan memnun bile olacağını söyler. 
  • Egwene az buçuk yaptıklarından pişman olduğu için Dain'den özür diler. Fakat Tümentepe'den geldiklerini ağından kaçırır bu seferde. Adam bunu duyunca iyice çılgına döner. Tümentepe'de sahte Ejderlerini korumak için babasını öldürdüklerini , bunun intikamını alacağını, ismini asla unutmamalarını ve bir gün isminden korkmalarını sağlayacağı üstüne sözler sarf eder arkalarından. Dain'e bir şey yapmazlar ve orada tek başına bırakırlar. 
  • Kızlar Beyaz Kule'den haber kaçtıkları için ve saidin'i silah olarak kullandıkları için tekgüç'ten yalıtılmaktan korkarlar. Falme'de saidin'i fazlasıyla silah olarak kullanmayı öğrenmişlerdi çünkü. Nynaeve "eğer böyle bir şey olursa siz kaçın ben gerekeni yaparım"der. Onlar ise birlikte kaçmaları gerektiğini savunurlar. 
  • Mat'in çok az zamanı kalmıştı. Verin onu hayatta tutmaktan başka bir şeyin elinden gelmediğini söyler. Ona güvenmeyen Nynaeve kendide şifa vermeye uğraşır ama başarısız olur. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR