YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 11 TAR VALON


  • Tar Valon'a sağ salim ulaşır kızlar. Verin Sedai onları sessiz kalmaları ve Falme'de öğrendikleri numaraları  konusunda dikkatli olmalarını sıkı sıkı tembihler. Numaraları Beyaz Pelerinleri kaçırmış olabilirmiş fakat burada onların yalıtılmasına sebep olabilirmiş bunlar.  Amyrlin onları görene kadar, tabi isterse. Kızlar odalarında gözlem altında tutulacak ve ekmek, et suyu ve sudan başka bir şey verilmeyecekti. Tar Valon'da kabuledilmişler arasında ki genel bakış onların yalıtılacağı şeklindeydi. 
  • Verin sedai , belli olmaması için koydukları deri çuvalın içindeki Valera borusu ile Amyrlin makamını görmeye gider. 
  • Hurin Beyaz Kule'ye girmeden Shienar'a gitmek ister. Kral Easar , Lord Agelmar'a Falme'de geçen gerçekleri bir an önce aktar ister. Rand hakkında ki gerçekleri. 
  • Gelen hizmetliler Mat'in yattığı sedyesi ile alıp götürürler. Verin onun herkesten uzak bir yere götürülmesini ister. Hastalığının tehlikeli olduğunu söyler. 
  • Tar Valon köprü ayaklarının olduğu bir yere kurulan Darein köyü bir çok kez yakılmış ve tekrar kurulmuştur. Trolloc savaşı sırasında yanmış, Şahinkanadı Arthur işgali sırasında talan edilmiş, Yüzyıl savaşları sırasında birkaç kez yağmalanmış, Aiel savaşları sırasında da ateşe verilmiştir. Her seferinde de tekrar kurulmuştur köy. Tar Valon oldukça da  böyle devam edecek gibidir. 
  • Tar Valon köprüleri 800 metre uzunluğunda ve dantelden işlenmiş gibi bir taş işçiliği olan köprülerdi. 
  • Köprüde ki nöbetçi subaydan öğrenilene göre Beyaz Pelerinler ile Tar Valon'lu askerler arasında çatışma olmamış. Eldone Pazarına girmeye uğraşmışlar fakat başarılı olamamışlar. Civar köylerde ise başarılı olamıyorlarmış. Tar Valon devriyeleri gittiğinde uzaklaşıyorlarmış. Onları kışkırtmak ister gibiymişler. 
  • Falme'de ki dedikodular Tar Valon'a kadar gelmiştir. Orada bir sahte Ejder olduğunu , Aes Sedailerin ona yardım ettikleri, Ejderin bir sürü Beyaz Pelerin öldürdüğü, bir şehri yok ettiği   hatta Şahinkanadı Arthur'un ölümden dönüp onu desteklediği dedikoduları. 
  • Tar Valon'da en önemsiz binalar bile güzellik için yapılmış gibiydi. 
  • Normalde Kule'de bir kadın kabuledilmiş olmak için senelerce eğitim görmesi gerekirmiş. Tam bir Aes Sedai olması içinde bir o kadar daha. 
* Faolain : Kabuledilmişlerden. Nynaeve hızlı yükselişini çekemez ve Yabanilerden hoşlanmaz. Kulede kendi kendine saidini yönlendirmeyi öğrenmiş kızlara yabani derlerdi . 
* Theodrin :Bir yabani kabuledilmiş. Ilımlı bir yapısı var. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR