YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 12 AMYRLİN MAKAMI


  • Siuan Sanche mavi gözlü ve Tear'lı fakir balıkçı kızı olarak dünyaya gelmişti. Son on yıldır Amyrlin makamındaydı. Buraya mavi ajahtan gelmişti. Fakat Amyrlin olunca bunun önemi kalmazdı. Hem her ajahtan hemde hiçbir ajahtan sayılmazdın.  Bir kutuya bazı notlar alıp onu koruyucu büyü yaptı. Birisi kendinden habersiz açarsa yazdıkları yanacak açanı da yakacaktı. 
  • Bakır rengi tene sahip ve siyah saçları kısa kesilmiş Leane , Vakanüvis olarak görev yapıyordu. Kule'de Amyrlin'den sonra gelirdi. Kadın Amyrlin makamın vakarını korumadaki aşırılığı Siuan'ı bazen darlıyordu. Aslında bu kadınla birlikte çömezlik yapmışlardı. 
  • Siuan Ejder'i dünyaya saldıkları için endişelidir. Bunun duyulursa , bu işte parmağı olan herkes yalıtılırdı. O zaman gemilerde çalışmayı bile mumla arardı. 
  • Verin Sedai Amyrlin makamının karşısına çıkınca diz çöküp taktığı yılan yüzüğünü öper. Sanırım bir saygı gösterisi. 
  • Rand'ın Yeniden Doğar Ejder olduğunu ilan ettiğini söyler. Enteresandır onun bunu ilan ettiği sıralarda Saldaea'da ki sahte ejder Mazrim Taim yakalanmıştır ve Tear'da ki sahte ejder Haddon Mirk'de yakalanıp oracıkta idam edilmiştir. Anlatılanlara göre ikisi de aynı koşularda yakalanmış. Başta iki adamın birlikleri de savaşı kazanır görünüyormuş. Gökyüzünde bir ışık çakmış ve bir imge belirmiş. Bu imgenin ne olduğunu bilen yok. Sonra adamın atı ürküp şaha kalkmış ve onlarda başlarını vurup baygınlık geçirmiş .  Onların öldüğünü sanan taraftarları savaşmayı bırakınca adamlar yakalanmış. Aynı sıralarda da Rand ejder olduğu duyurmuş. Verin'e göre Rand kenini ilan edince Desende sahte ejderlere yer kalmadığı için yakalandıkları düşünür. 
  • Siuan en azından Moiraine'in kontrolu altında olduğu için biraz rahattır. ( Kamptan kaçtığını bilmezler. )
  • Verin Valera borusu getirip Rand'ın değilde Mat'in boruyu çaldığını söyleyince aklına iki yol geliyordu kadınların. Mat'in iki üç saatlik bir ömrü kalmıştı. O ölürse Gaidinlerden biri onu çalabilirdi. Mat Shador Logoth'da bir kaza sonucu (açgözlülük ) şehri mahveden kötülük tarafında çarpıtılmıştı çocuk. Yalnız çocuk ta'verendi. O zaman bu kaza desen'in işi olabilirdi. O zaman onun ölmesine izin vermek yanlış olurdu. 
  • Verin Seanchanlar hakkında da bilgi verir fakat Siuan 'ın pek dikkatini çekmez. Yinede daha önceden kulağına gelenlerden onları bilmektedir. Onlar yenilmiş ve kaçmıştır. Şimdi daha yakında olan tehlikelere odaklanmanın daha doğru olacağını düşünür. 
  • Siuan kızların onunlayken neler yaptığını ve neler konuştuğunu anlatmasını ister Verin'den. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR