YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 13 CEZALAR


  • Kızlar odalarında korku içinde bekliyordu.  Egwene ve Elayne bitişik odalarında ki gizli delikten fısıldaşıyorlardı. En çok ta yalıtılmaktan korkuyorlardı. Eğer böyle bir şey başlarına gelirse kaçma planları yapıyorlardı çaresizce. Aslında buraya gelmeden önce kahramanlık yaptıklarını  düşünmüşlerdi. Valera borusunu getirmişlerdi, Liandrin'in kara ajah olduğunu ortaya çıkarmışlardı halbuki ama olaylar bekledikleri gibi gelişmemişti. 
  • Bu fısıldaşma sırasında onlardan sorumlu kabuledilmişler geldi ve onları Amyrlin makamına görürdü. Faolain hala Egwene karşı kışkırtıcı tavırlar içindeydi. Onları Vakanüvis'e teslim ettikten sonra Faolain , Egwene'i buraya getirmek için ensesinden tutup getirmek zorunda kaldığını , Kule'den uzak kaldığı zamanda disiplinden uzaklaştığını söyleyip şikayet eder. Vakanüvis onu orada yol göstermek için bulunduğunu , ittirmek veya çekiştirmek için olmadığını söyler ve onu Marris Sedai'ye yollayıp bahar bahçelerinin yollarını tırmıklarken bu konuyu düşünme cezası  verir. 
  • Amyrlin'in karşısına çıkan kızlar Liandrin'in kendilerini kandırdığını ve suçlarının olmadığını savunurlar. Tabi Amyrilin onları paylar. Kendilerinin aptal gibi davrandığını bir bebeğin bile kanıp gitmeyeceği koşullarda Liandrin'in peşinden gittiklerini söyler. Leane, Verin ve kendisinin olayın kandırılma olduğunu bildiklerini fakat diğer aes sedailerin Liandrin ile Kule'den ayrıldıklarını öğrendiklerin de ne düşüneceğini sorar. Onlarında Kara Ajah'tan olduklarını düşünecek ve  onlar nefes bile almadan yalıtılacaktı.  
  • Birkaç ay önce Liandrin ve oniki kadın kuleden gitmiş ve onlardan haber yokmuş. Giderlerken de angreal ve sa-angrealleri çalmaya çalışmışlar fakat onların bulunduğu odaya girememişler fakat küçük ter-angreallerin saklandığı depoya girmeyi başarmış ve onlardan bazılarını çalmışlar. Bunların içinden ne ile yaradığını bilmedikleri bile varmış. Bunları çalarken de izlerini kaybettirmek için üç aes sedai, iki muhafız, yedi nöbetçi, dokuz hizmetkarı öldürmüşler. 
  • Amyrilin onların Falme'de öğrendikleri bazı şeylerden rahatsızdır. İmkan olsa bir an önce size üç yemini ettirmek ister fakat bu tam bir aes sedai olmadan imkansızdır. Kızlar kayıp oldulukları süre boyunca saidar'ı yönlendirmede çok şey öğrenmişlerdi. Hatta öğrenmemeleri gerekenleri bile. Egwene ve Elayne'yı daha fazla çömez olarak tutamayacağı için Kabuledilmiş olmaları gerektiğini söyler. 
  • Kızlar ceza olarak Sheriam Sedai'nin odasına gidecekti. Bir hafta popolarının üstüne mindersiz oturamayacak şekilde sopalanacaktılar. Üstelik tüm kuleye bu cezayı duyurduğunu söyler Amyrlin. Sonra Amyrlin aksini söyleyene kadar mutfakta yağlı tencereleri ovarak temizleyecektirler. Kızlar içten içe yalıtılma cezası almadıkları için sevinirler. Fakat leane Sedai kızların kabuledilmiş olmasına sıcak bakmıyor gibidir. 
  • Elayne ortadan kaybolunca Morgase küplere binmiştir. Bir ay önce Tar Valon'a gelip herkese ateş püskürmüştür. Elayna'yı eline geçirse fena olurmuş.  Sheriam Sedai'ye Elayne'ya bırakılmak için bir mektup bırakmış. Onun ayrılması güvenli olduğunda biran önce Andor'a dönmesini istemektedir. İki abisini de buradan götürmek istemiş ama çocuklar burada kalmak için onu ikna etmişler. Yalnız  Andor var olmadan başlayan bir geleneği sonlandırmış Morgase. Giderken yanında Elaida'yı götürmemiş. Bu kararı almasında Elayne'nın sorumsuzluğu neden olmuş. Ve ilk kez bir Andor Kraliçesinin  Aes Sedai danışmanı yokmuş . 
  • Elayne , Gawyn abisi olduğunu fakat Galad'in olmadığını söyler. Bunun üzerine Amyrlin aptallığın lüzumu olmadığını, çömezler de biraz aptallığa müsamaha gösterse de kabuledilmişler de buna müsaade etmeyeceğini onların ikisinin de abisi olduğunu söyleyerek kızı azarlar. 
  • Elayne burada kalıp Aes Sedai olmak istediğini söyler. Annesinin isteği doğrultusunda geri dönmek istemez. Amyrilin buna memnun olur çünkü onun kızı Şalı takasıya kadar vermeye niyeti yoktur çünkü kız sın bin yıldır dünyaya gelen en kuvveti Aes sedailerden biri olma potansiyeli vardı. 
  • Amyrilin Vakanüvüs'inden Elayne'yı Sheriam'ın odasına götürmesini ister. ( Ceza time ) Nynaeve ve Egwene'in ise oda da kalmasını ister. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR