YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 14 DİKEN ACISI


  • Amyrlin Kule'de yaşananlardan sonra tedirgindir. Aes Sedailerin  öldürüldüklerini ve Kara ajah kısmını çok kişiden saklamıştı ama Kule'de ve şehirde  insanlar karanlık dostlarının kulede cinayet işlediği söylentisi ile çalkalanıyordu. Gerçeği bilmektense böyle bilmeleri yeğdi.
    Kuleden çalınanların ve cinayetlerin hesabı sorulmalıydı. Onüç eğitimli kadını öylece Gölgenin hizmetine bırakamazdı. 
  • Kule çalışanları çalınan ter-angrealleri bilmez. Cinayetleri Liandrin ile ilişkilendirmez. Tüm bunların sorumlusu karanlık dostları olarak görülür. Siuan bunun böyle bilinmesinin daha iyi olduğunu düşünür. 
  • Amyrlin kime güvene bileceği konusunda endişelidir. Sheriam ve Liane'e güvene bilirdi fakat canını emanet edecek kadar güvenebilir miydi , emin değildi. Verin onun bilmesini istediğinden bile fazla şey biliyordu artık. Belki kendisinden bile fazla. Orada ok yaydan çıkmıştı. Moiraine e güvenebilirdi fakat o da uzaktaydı. 
  • Nynaeve Amyrlin karşısında da Moiraine düşmanlığına devam eder çünkü o onu güvenilmez bulur. Amyrlin daha köyünden çıkalı bir yoldan fazla olmadan kimin güvenilir kimin güvenilmez olduğu konusunda erkenden yargılar dağıtmaya başladığı için tersler. ( Sonradan yargı dağıtması için görevlendir ama :) ) Ne kadar ince sazlar olurlarsa olsunlar onlarla çalışmaktan başka çaresinin olmadığını belirtir ama . 
  • Amyrlin bir ara Nynaeve 'in sinirlerini yine test eder :) Onu kızdırır. Yalnız işler ciddiye binince onun  sinirlerine hakim olabilmesine memnun olmuştur. Nynaeve'e elinden gelse aes sedai yapmak ister fakat bu şartlarda mümkün olmadığını söyler. Liandrin kuleden ayrılan kadınlar arasında en güçlü imiş. Şuan da bile ikisinin salt güç olarak  ondan güçlü olduğunu söyler Amyrlin.  Tabi öfkelenmediği zaman bir mumu bile yakamaz Nynaeve. :) 
  • Amyrlin Liandrin'in bazı karanlık dostu Aes sedaileri Kule'de bıraktığından şüphelenir. 
  • Amyrlin Egwene ve Nynaeve'i casusu olarak kullanmak istiyordu. Kızların başına gelenleri bildiği için Kule'de tek kara ajah olmadığına emin olduğu ikisi vardı. Liandrin onlar gelmeden önce kaçmıştı. Bu yüzden onları kullanmak ister. Herkes onların cezalı kabuledilmişler olduğunu düşünürken onlar Kara ajah arayacaktı. Olur da başlarına bir sıkıntı gelirse kullanmaları için ellerine Amyrlin makamın imzası ve mührü olan birer kağıt verdi. Kağıtta onların kendi emrinde çalıştığı ve onun emrine uyup sessizliğini korumasını istiyordu bu notta. 
  • Amyrlin Elayne'yı Morgase ile araları iyi olmadığı için bu gruptan ayrı tutmuştu. Belki ilerinde durumlar düzelirse size katılabilir der. 
  • Nynaeve , Egwene'in de küçük olduğu için bu işe bulaşmamasını ister tabi Egwene "ben büyük bir gadınam bi daha bana öyle dimeeee. En azından ben istediğim zaman büyüm neyin yapıyorum" diye ergen triplerine girer. (ben çok kuruldum bu kadına  :D )  Bu tavrının üzerine "büyümüş olmanı kabul edemiyorum belki ama yolumuz tehlikeli bunun farkındasındır umarım  " der. 
  • Verin sedai onlara çalınanların listesi ve giden kadınlar hakkında bilgi verecektir. 
  • Amyrlin cezaları için onları kontrole geldiğinde kızlar ona rapor verecektir. Böylece fazla dikkat çekmeyeceklerdir. Ayrıca dikkatli olmalarını çünkü daha önce cinayet işlediklerini yine işleye bileceklerini belirtir Amyrlin. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR