YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 16 ÜÇ AVCI


  • Kızlar Nynaeve'in odasına gittiğinde Elayne'de orada onları bekliyordur. Odada Gawyn ve Galad'da vardı. Elayne'nın iki üç ay boyunca ortadan neden kaybolduğunu öğrenmek istiyordular. Kız bu konuda sessiz kalmak istese de onu darlamaya devam ediyorlardı. Neler olup bittiğini öğrenmek istiyorlardı. 
  • Amyrlin saklandığını düşünse de kulede Aes Sedai öldürüldüğü ve içeride kara ajah olduğuna dair söylentiler vardı ve Gawyn ve Galan bunları biliyordu.  
  • Elayne Sheriam sedai'inin verdiği cezadan dolayı poposunu üstüne oturamamaktadır. 
  • Galad Egwene'e kur yapmaya devam eder. 
  • Nynaeve çocukları odasında zar zor çıkarır.  Galad ve Gawyn Kraliçe'nin fırçasını yemiş ve onları götürmek istemiştir. Gençler onu zar zor ikna edebilmişlerdir Tar Valon'da kalmaya. Kraliçe Elayne için güvenli olduğunda onu Andor'a getirme görevi vermişti onlara. 
  • Elayne'ya göre Gawyn ve Galad'in burada kalmak istemelerin birinci sebebi Gaidinlerle eğitim yapabilmektir. 
  • Elayne Galad'ın gereğinden fazla doğrucu olduğu için sevmez ve Egwene 'in ona ilgi duymasına kızar. Eğer kendisi ile ilgilenecek birini bakıyorsa Gawyn ile ilgilenmesini söyler. Onun kendisine hayran olduğunu söyler. Yalnız Galad küçükken onun hayatını kurtardığı için asla onun ilgilendiği bir kıza duygularını açmayacağını söyler Egwene'e. Yeşil Ajah'a geçersen onunla evlene bilirsin der. Egwene'i kardeşi olarak görmekten mutluluk duyacağını söyler. ( Elayne sürekli kardeşini Egwene'e yapmaya uğraşıyor.  :D )
  • Gençleri sepetledikten sonra Nynaeve Elayne'ye olanları anlatır. Egwene anlatmak istemez fakat Nynaeve Amyrlin'e güvenmez. Bu yüzden olanları bilen ama Amyrlin'in haberi olmadığı üçüncü kişinin kendileri için iyi olacağını düşünür. Nynaeve , Amyrlin'in kendilerini kendi çıkarları için kullandığı bir araç gibi gördüğünü düşünür. Bu yüzden Amyrlin'e güvenmez. 
  • Andor'da bir savaş çıktığında ordunun Kılıcın İlk Prensi komuta edermiş fakat Kraliçe'de bizzat savaşa katılırmış. 
  • Yedi yüzyıl önce Callin Dhen savaşında Kraliçe Monellein de gitmiş. Savaşın ilk dalgasında yenilen ordu Kraliçeyi kurtarmak için tekrar toplanıp saldırdıklarında savaşı kazanmışlar. 
  • Bu konuşmaların sonunda kapıdan içeri aniden bir Aes Sedai girer. 
  • Nynaeve , Amyrlin'in Mat'in ölmesini istediğini düşünür.  Mat'in de Amyrlin'in gözünden bir araçtan başka bir şey olmadığını söyler kızlara. Nynaeve Mat'in odasına gidip ona şifa vermek ister. Egwene bunu Verin ve Moiraine' in birlikte denediğini ve başarısız olduğunu söyler . Hatta Moiraine'in elinde bir angreal vardı. Nynaeve sürekli son bin yıldır gelmiş en güçlü potansiyele sahip kabuledilmiş olduğumu söylüyor bakalım doğrumu göreceğiz der. Bunun üzerine üçü birlikte şifa vermeye niyetlenirler. Nynaeve'i yalnız bırakmazlar. Bunu yapayı bilmeseler de deneyeceklerdir. Kendilerine zarar verme riski de vardır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR