YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 20 ZİYARETLER


  • Mat'e ilk ziyaret Lanfear'dan gelir. :) Beyaz Kule'ye gelmişken senide göreyim der. Kendini Selene diye tanıtır. Mat'a Aes Sedailerin onu kullanmak istediklerini söyler. Ben de seni kullanmak istiyorum ama bunun karşılığında şan ve şöhret vaat ediyorum der. Bir de koruma. Ba'alzamon'un onu yolundan çekmeye uğraşacağını , başaramazsa ortadan kaldırmaya uğraşacağını söyler. Kadın Ba'alzamon'dan korkmaz gibidir. Karanlık Dostlarını ölümsüzlük ve güç için Ba'alzamon'a yaltaklanan aşağılıklar olarak görür. Selene kendisinin ona her şeyi açık açık söylediğini fakat burada ki Aes Sedailerin kendinden bilgi sakladıklarını söyler. Onların Mat'i kendi çıkarları için kullanmak istediğini söyler.
    Abell Couthon ve Tam al'Thor'un Beyaz Kule'ye gelmiş ve görüşme izini alasıya kadar baya rahatsızlık yarattıklarını. Mat'in ve arkadaşlarının nerede olduğunu öğrenmek istediklerini, Siuan'nın onları ikinehir'e elleri boş yolladığını, Hayatta olup olmadıklarını bile söylemediğini, Rand 'ın kaçmaya uğraştığını ve Moiraine'in onu kovaladığını , Kule'yi Kara Ajahların kuşattığını söyler Selene.
    Beyaz Kule'nin kuklası olmak ve Ba'alzamon'un karanlık dostları için av olmak zorunda olmadığını üçüncü bir seçenek olarak kendisinin olduğunu söyler Lanfear. Onu öldürmek isteyen çok elin olduğunu ancak kendisinin ona yaşam garantisi verebileceğini söyler. Daha sonra tekrar görüşeceklerini söyler kadın. 
  • Lanfear Mat'in aç gözlülüğünden yararlanıp onu kontrolü altına almak ister. 
  • Lanfear gelenlerin olduğunu anlayınca geldiği gibi sessizce odadan gider ve bir müddet sonra Amyrlin ve Leane gelir.
    Mat Tar Valon'dan gitmek istediğini söyler fakat iyileşinceye kadar salmak istemez onu Siuan. Hatta daha uzun süre onu Tar Valon da tutmak ister gibidir. Mat'in boruya bağlandığı için Karanlık Varlık'ın sürekli onun veya Borunun peşinde olacağını düşünür söyler. Ayrıca Mat'in iyileşmek için günlerce öküz gibi yemesi gerekmiş. Cebindeki iki gümüş para ve bir avuç bakırla açlıktan öleceğini söyler.
    Mat zar da ki şansına güvenmektedir. Zar oyunda kazanıp Tar Valon dan ayrılmak ister. Aes Sedailerden ve Selene'den uzağa gitmek ister. Çünkü olumsuz cevap alan Selene'de Mat'a aba altından sopa göstermişti.
    Amyrlin'da Tar Valon dan ayrılamaması için köprü nöbetçilerine ve liman görevlilerine Mat'in işgalini anlatıp şehirden ayrılmasını yasaklamıştır. 
  • Mat'in tekrar şifaya ihtiyacı olabileceğini söyler Siuan. Shador Logoth'tan gelen lekeyi tamamen temizlediklerini fakat ufacık bir leke bile kaldıysa başına dert açabileceğini söyler. Böyle bir durumda altı ay bir sene sonra karşılaşırsa yanında bir Sadainin olması dilermiş Mat.  ( Siuan 'ın dedikleri gerçekte olabilir fakat daha çok Tar Valon'da kontrol altında tutabilmek için blöf yapıyor sanki )
  • Ailesine bir mektup yazmak isterse onu İkinehir'e ulaştıracağını söyler Siuan. 
  • Siuan Boru hakkında kimseyle konuşmamasını, bunun tehlikeli olacağını söyler . Çünkü insanların bir kısmı boruyu bir efsane, bir kısmı  henüz bulunmadı olarak biliyordur. Avcılar ise hala boruyu bulma umuduyla dünyanın her yerinde onu aramaktaydılar. 
  • Mat Amyrlin'in ağzını arar Babası ve Rand hakkında. Amyrlin babasının geldiğini , ama o sırada onun nerede olduğunu bilmediğini ve rahatça geri dönmeleri için altın verdiklerini söyler. Rand konusunda bir şey demez. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR