YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 23 BAĞLANMIŞ


  • Egwene ter-angrealden çıktığında söylendiği gibi her ajahdan bir kız kardeş oradaydı fakat ona endişe ile bakıyorlardı. Ter-angreal uğulduyor değişik sesler çıkarıyordu.
  • Sheriam Egwene'in bir şeyinin olup olmadığını kontrol eder. Bir şeyi yoktur. 
  • Amyrlin yüzüğü sol elin orta parmağına takar. Kabuledilmişler orada takardı. Tam kız kardeş olunca istediği eli ve parmağına takabilecekti. 
  • Bu gece yolunda gitmeyen bir şeyler varmış. Egwene ter-angreal'den hiç çıkamaya bilirmiş. 
  • Elaida Egwene'i vahşi olmakla suçlar. Yönlendirmeyi burada öğrense de ruhunun vahşi olduğunu söyler. Bu yüzden hiç bir zaman aralarında biri olamayacağını söyler. Tam bir kız kardeş olsa bile.  Bu gece engin potansiyeli sayesinde canlı kalmış Egwene. 
  • Alanna olanlardan kendini suçlu görür. O titreşimi ilk hissettiğim zaman durdurmalıydım seni der. Kendini suçlu hissettiği için Egwene'in cezalarını paylaşmak için Amyrlin 'den izin ister. Kadın söylediğini de yapar ama Amyrlin saçmalamamasını söyler. Böyle bir şey her yerde alay konusu olacağını söyler. Suçluluk duygusunu azaltacaksa ve bunu bir yetiş kadın gibi atlatamıyor ise Sheriam sadai 'nin odasını ziyaret edebileceğini söyler. Yalnız kimsenin bilmemesi şartı ile izin verir. Bulaşık yıkama cezasında Egwene ile birlikte çalışmasına izin vermez. 
  • Kızlar bu sıralar buluttan nem kapar. Alanna'nın suçluluk çektiği için Egwene'in cezalarını paylaşmak istemesinin altında başka bir sebep arar. Belkide onları yakından izlemek için böyle bir şey yapıyordur. Ama bu olasılıkta uzak gelir çünkü ;
  • Bir seferinde bir birleri ile uyumlu olduklarını düşündükleri iki ter -angreal'i aynı odada çalıştırmış Alanna ve birkaç aes sedai. O zamanda buna benzer şeyler olmuş. İki ter-angreal'de erimiş ve oradaki kadınlar bir kaç hafta kendilerini kötü hissetmiş. Bir kıvılcım bile çıkaracak gücü zor bulmuşlar haftalarca. Egwene Alanna bunu bunu anlattıktan sonra olanların kendi hatası olabileceğini düşünür. Elbiselerinin arasında ki Ter-angreal yüzük yüzünden olmuş olabilirdi. 
  • Egwene Alanna ya yeşil ajah hakkında sorular sorar. Ter-angreal'de kendini yeşil ajah olarak görmüştü çünkü.
    Trolloc savaşları sırasında her ajahtan aes sedai savaşsa da tüm savaşlarda en çok gözüken yeşil ajahlarmış. Savaştan savaşa koşmuşlar. Bu yüzden savaş ajahı olarak bilinirmiş. Ayrıca erkeklerden nefret etmezlermiş. 
  • Sherim Alanna yı , " Sen delisin , aptalsın Alanna. Sırf birlikte çömez olduğumuz için sana tolerans  göstereceğimi sanıyorsan yanılıyorsun " diye fırçalar. Egwene'e de Alanna'nın isteklerini kimseye söylememesi için uyarır ve tehdit eder. :) ve yarın sabah kendisini cezası için odasına çağırır. 
  • Nynaeve 'in odasına gittiğinde , onun dizlerinde ağlayan Elayne'yı görür. Kendisi de ona katılıp ağlamaya başlar. Ter-angreal'de yaşananlar kızları üzmüştü. Nynaeve bunların hesabını soracağız diye teselli eder onları ( Nynaeve hala aes sedailere bileniyor vaziyet
* Alviarin : Beyaz aes sedai. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR