YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 24 GÖZLEMLER VE KEŞİFLER


  • Mat son birkaç gündür uykuya yenilmeden kaçmak için bir plan yapamaz. Bu gün Kule'de ufak bir keşif gezisine çıkmaya karar verir. Kaçmak için bir yol bulmak umuduyla.
  • Yolsa Else Grinwell ile karşılaşır. Else eskisi ona karşı sıcak değildir. Bir an önce Mat'ten uzaklaşmak ister.
  • Mat köprü nöbetçilerinin olduğu yerde bir askerle konuşur. Onun ağzını arar. Adam Mat'in kim olduğunu anlar. Onun dışarı çıkarmamaları için emir aldıkları söyler asker. 
  • Mat askerlerin ve Gaidinlerin kılıç talimi yaptıkları bir yere gelir. Burada öğrenciler talim kılıçları ile çalışıyordur. Onları izleyen yarım düzüne Aes Sedai ve daha fazla kabuledilmiş vardır. Kadınların özellikle gözü birindeydi. Mat onun Galad karşısındakinin de Gawyn olduğunu tahmin eder. Elayna Tar Valon'a gelirken onlardan sık sık bahsetmiştir Mat'e. Gawyn ve Galad mola verince Mat'in yanına gelir ve onunla tanışırlar. Genel itibariyle çocuklar ona karşı saygılıdırlar. Muhabbet döner dolaşır  "ben bir değnekle siz ikiniz talim kılıcı ile " iddia sına gelir. Çocuklar kılıç konusu da iyidirler fakat Mat paraya ihtiyacı olduğu için onları iddiaya girmeye zorlar. Çocuklar bu dövüşün adil bir dövüş olmayacağı için girmek istemez. Hatta Galad Egwene buna kızabilir diye istemez. :) Mat'a bu dövüşte şans vermezler. Aralarında ki konuşmalara şahit olan Hammar Gaidin onları dövüş alanına yollar. Hatta onların iddia girmeye cesareti yoksa onların paralarını kendisinin vereceğini söyler. Çocukların elbette parasının olmamasından değil, onun hasta ve bir değnek ile bu düelloyu  kazanmasının imkansız olduğun düşünmelerinden di. Netice de Mat ikisini fena halde yenilgiye uğratır. Hatta onları izleyen aes sedailer kafası yarılan  Gawyn'e şifa verirler. Fırsattan istifade yere düşen Galad'un da başına üşüşürler. :) Mat bir sopayla ikisini yenmiş ve iddia yı kazanmıştır. 
  • Jearom Gaidin gelmiş geçmiş eniyi kılıç ustasıymış. Bu adam hayatında bir kez değnekli bir köylüye yenilmiş.  Hammer Gaidin öğrencilerine Mat 'in deynekle Gawyn ve Galad'ı yenme sahnesini akıllarından çıkarmamalarını söyer. 
  • Mat bazen istemsizce kadim lisanda konuşuyordu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR