YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 25 SORULAR


  • Kızlar odada Verin'in verdiği kağıtları inceler. Nynaeve onun kendilerine çöp bilgiler verdiğini düşünür. Ayrıca Nynaeve , Sheriam 'ın odasını ziyaret ettiği için sinirlidir. 
  • Egwene son günlerde garip rüyalar görür. Seanchan'lıların bir sürü yılan yüzüklü kadına tasma takıp onları Beyaz Kuleye şimşekleri yollamaya zorlamasını, babasının ellerini bağlayan Beyaz Pelerinleri, kristalden yapılmış gibi bir kılıca uzanan ama üstüne düşen ince ağı görmeyen Rand'ı, Yine siyah bir dağın içinde olan bir deliğe yürüyen Rand'ı  hatta onun Seanchanlara meydan okuduğunu gördürdüğü rüyalar görmüştü.
    Mat ve Perrin ile de ilgili garip rüyalar görmüştü. Omzunda bir şahin ve bir atmaca ile Perrin, muhtemelen bu kuşların sembolize ettiği birer kadındı. Şahinin pençelerinde bir tasma vardı ve her fırsatta Perrin'in boğazına takmaya uğraşıyordu ve göz alabildiğince büyük bir kurt sürüsüne önderlik ediyordu Perrin. Sonra kendi sol gözünü bir teraziye koyan Mat'i görüyordu. Boynundan bir ağaca asılmış Mat. Kadim lisan konuşan Mat'i de görmüştü rüyalarında. 
  • Tek kızıl ajah Liandrindi. Diğer ajahlar dan ikişer kişi gitmişti kara ajah'a. Bunların her biri farklı yaşta ve her ulustan en fazla iki kişi. Elayna bunun bir tesadüf olamayacak kadar düzenli olduğunu düşür. 
  • Kızlar Alanna'nın garip davrandığını düşünürler. Bir Sedai'yın böyle bir şey yapmasını delilik olarak yorumlarlar. Tabi altında başka sebep yolsa. Nynaeve Alanna'dan sevdiğini söyler fakat ona göre de gariptir davranışı. Verin'in de kendilerinden bir şeyler saklamış olabileceğinden şüphelenirler. Elayne bile Elaida'dan hoşlanmaz ama onun kara ajah olabileceğini sanmaz. 
  • Verin 'in verdiği yüzüğü daha denememişlerdi. Nynaeve bu gece onunla birlikte uyumak ister fakat Egwene onun için tehlikeli olabileceği için buna müsaade etmez. Verin düşgören olmayan biri için tehlikeli olabileceğini söylemişti çünkü. 
  • Bu muhabbetleri yaptıkları sırada Kapıdan içeri Else Grinwell girer. Amyrlin'den bir mesaj getirdiğini söyler. Kızlar şaşırır. Böyle bir zamanda Amyrlin gibi bir kadının Else gibi bir kıza güvenmesine şaşırmışlardır. Liandrin ve diğer kadınların bıraktıkları eşyaları koydukları deponun  yerlerini söyleyip uzaklaşır Else. Arkasından da koşarak Egwene gider. Onun gibi bir kız her dinlemek isteyene anlatırdı böyle bir şeyi çünkü. 
  • Egwene Else'yi koşarak takip ederken beyazlar içinde, gümüş kemerli çok güzel bir kadına bakar. (Lanfear ) Egwene onun yanında kendini , küçük , sıska ve pis hissetti. Kadın her yönden ondan üstün gibiydi. Egwene onu bir Aes sedai olduğunu sanır fakat dikkati dağıldığı bir sıra ortadan kaybolmuştur. 
Çalınan Ter-angrealler
* Berrak kristalden bir çubuk. Pürüssüz ve lekesiz. Otuz santim boyunda ve bir parmak çapında. ne işe yaradığı bilinmiyor. En son Corianin Nedeal tarafından incelenmiş. 
* Kaymak taşından çıplak kadın biblosu. Bir karış boyunda. ne işe yaradığı bilinmiyor. En son Corianin Nedeal tarafından incelenmiş. 
* Bir disk. Görünüşte basit demirden ama paslanmamış. Üç parmak çapında. İki yanına ince sıkı bir sarmal işlenmiş. ne işe yaradığı bilinmiyor. En son Corianin Nedeal tarafından incelenmiş. 
* ve ne işe yaradığı bilinmeyen ve en son Corianin Nedeal tarafından incelenmiş onüç şey. 
*  Erkek baş parmağının ucu büyüklüğünde , ahşaptan kirpi biblosu. Ona deneyen kadınlar hemen uykuya dalıyor. yarım gün düşsüz temiz bir uyku. 
* Yivli siyah taştan ve bir adım uzunluğunda şenateş yaratan nesne. Verin onun için "TEHLİKELİ , KONTROL ETMEK İMKANSIZ" diye not düşmüş fakat Egwene şenateş'in ne olduğunu bilmez. 
( Egwene sınav sırasında  3. kez ter-angreal'e girdiğinde. Rand'ı kurtarmak için şenateş atmak istemiş ama vaz geçmişti. şenateş kuvvetli bir büyü sanırım. )
 * Altı adet noktalı zar. Köşelerinden birbirine yapışmış. Ne işe yaradığı bilinmiyor. Yalnız onun içinden yönlendirildiğinden şans bir şekilde askıya alınmış gibi duruyor. Her seferinde tura gelmesi veya dik gelmesi gibi. 
---------------------------------------------------------------

* Amico Nagoyin : Liandrin ile gidenlerden en genci, Egwene ve Elayne'dn yalnıca dört yaş büyük. 
* Joiya Byir : Liandrin ile gidenlerden en yaşlı kadın.  kızların büyük annesi olacak yaşta.
* Rianna : Liandrin ile gidenlerden bir aes sedai. Saçları siyah ve sol kulağının üstünde beyaz bir tutam var. 
* Chesmal Emry : Liandrin ile gidenlerden bir aes sedai. Yıllarca görülen şifacılar arasında en yeteneklisi. 
* Marillin Gemalphin : Liandrin ile gidenlerden bir aes sedai. Kedileri seviyor ve yaralı hayvanlara yardım etmek için elinden geleni yapıyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR