YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 27 TEL'ARAN'RHİOD


  • Kızlar mutfakta tencere ovarken Verin gelip "bir şey buldunuz mu ?" diye sordu her kesin duyabileceği kadar yüksek sesle. Verin aşırı dalgın davranır son zamanlarda. 
  • Egwene Tel'aran'rihiod'a gitmek için yüzükle uyur. Elayne ve Nynaeve yatağının başında nöbet tutarlar. 
  • Egwene tel'aran'rhiod'da başta bir handadır. Orada bir oda da Perrin'i bulur. Yanında bir kurt vardır. Kurt Egwene'e saldıracağı sırada Perrin kadının sesine uyanır ama Perrin kurdu durdurup kapıyı kapatır yüzüne.
    daha sonra bir ormanda Rand ile karşılaşır. Rand onun Egwene olduğuna inanmaz. Onun Ba'alzamon olduğunu düşünür. Çünkü daha önceleri annesi, babası vs. kılıklarda gelip her seferinde onu öldürmeye çalışmış. Egwene kendi olduğu konusunda ısrar edince ateşten bir kılıç yaratıp Egwene'e saldırır. Egwene kaçar.
    Bir sonraki sefer kadın Taşın Yüreği adlı odadadır. Callandor 'un olduğu oda. Orada yaşlı ve çirkin bir kadın vardır. Adının Silvie olduğunu söyler. Kadın Egwene'i tanıyor gibi konuşur ve ona Leydim diye hitap eder. Ona taşın yüreği hakkında bilgi verir.
    Silvie hepsinin entrikalar çevirdiğini söyler. Hepsi yüce efendiye hizmet eder gibi gözükse de hepsi şuandaki durumunu güçlendirmek için entrikalar çeviriyormuş. Her birde sadece kendi entrika çeviriyor sanırmış.  Ishamael aptalın teki der.
    Silvie Callandor'u tutabilmek için Terkedilmişler neler vermez diye söyler. ( Sanırım kadın Terkedilmişlerin entrikalarından bahsediyor. Kılıcı sadece Ejder dokuna biliyor ama fırsatını bulabilseler Terkedilmişlerde ona sahip olmak istiyor )
    Bu sırada Taşın Yüreğine birileri gelir. Silvia biran an önce gitmesini söyler. Onu burada bulmamalı hatta burada olduğunu bilmemeliymiş bile. Hemen git diye ısrar eder kadın fakat Egwene bunu yapamaz. Silvie Egwene'in bunu yapamamasına şaşırır.  Zavallı yaşlı Silvie size yardım edecek, sizi yatağınıza gönderecek diyerek ona sarılır ve yüzüğe dokunur. Bu böyle acı ve korku içinde uyanır Egwene.
  • Egwene Perrin'in kurtlarla konuşa bilmesi dışında her şeyi anlatır arkadaşlarına. O Perrin'in sırrı olduğu için bunu onlarla paylaşmaz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR