YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 29 KAPANMAYA HAZIR BİR TUZAK


  • Kızlar mutfakta cezalarını çekmek için çalışırken Amyrilin gelir. Mutfağı denetlemek maksadıyla kızlarla konuşmak istemektir asıl maksadı. Herkese onu gördüğü için korkuyla işlerine gömülür. Amyrlin Elayne'yı ağzından tahammül edemeyeceği sözler söylemesi yüzünden kızar ve Laras'a onları alıp terbiye etmesini ister. Egwene'de itiraz etmiştir çünkü sazan gibi. Amrylin asıl maksadı Elayne'yı oradan uzaklaştırmaktır çünkü. Laras onların agzına sabun sürmüş veya yedirmiştir ceza olarak. 
  • Amyrlin Sheriam'ın bir Gri adam daha bulduğunu söyler. Sheriam'ın yatağına uzatılmış ve ölüymüş. Bu seferki bir kadınmış. 
  • Yalnız kalan Nynaeve ile kimsenin duyamayacağı şekilde konuşur Amyrlin. Onların neler bulduklarını sorar. Nynaeve Sheriam ve Elaida'nın Verin'in verdiği listeye bakmaya fırsatları olacak kadar zamanlarının olduğunu fakat bakıp bakmadıklarını bilmediğini söyler. Alanna'nın garip davrandığını da söyler. Siuan onun bir Arafelli olduğunu ve Arafellilerin onur ve borç konusunda garip takıntıları olduğunu söyler. 
  • Nynaeve Else Grinwell 'ide sorar. Fakat Amyrlin kendilerine haber yollanmadığını, kara ajahtan kalan eşyaları inceledikten sonra yaktırdığını çünkü onlardan kalan eşyaları kimsenin kullanmak istemeyeceğini ve Else Grinwell'i on gün önce bir ticaret gemisine bindirip annesine yolladığını söyler. Kız kendini verse bir aes sedai olabileceğini fakat muhafızları alık alık izlemekten başka bir şey yapmadığını söyler. (O zaman Mat'in gördüğü ve kızların gördüğü Else başka biriydi )
  • Kara ajah kendilerini kandırmak için çok az çaba sarf ediyordu. Kendilerinin bu kadar aptal olduklarını düşündükleri için Nynaeve öfkeleniyordu. :)
  • Amyrlin bu olanlardan sonra ne yapacaklarını sorar Nynaeve'e. Nynaeve tuzağı kuranı yakalamanın en güzel yolunun tuzağa yakalanmak olduğunu söyler. Amyrlin kadının bu kararını bekler gibidir. Odasına yolculuk için altın koyduracağını ve Kule'dekilere ceza için onları lahana çapalamaya yolladığını söyleyeceğini söyler. Ardından da Elayne'nin de kendileri ile gelip gelmeyeceğini sorar.  Nynaeve Siuan'ın baştan beri yaptığı planı anlar ve aynen şu cümleyi kurar. " Seni düzenbaz ihtiyar. Madem biliyordun bunca numara niye? Kumarbaz planların neredeyse Kara ajah kadar kıvrandırdı bizi. Neden .  Sormama izin verirseniz anne?" diye çıkışır Amyrlin'e.  Amyrlin Kraliçe Morgase ile daha fazla arasının bozulmasını istemiyordur. Eğer kız kendi başına onlara katılırsa hem üç tane av köpeği olacak hemde Morgase'e tüm olup bitenlerin kendi isteği dışında geliştiğini söyleye bilecekti. 
  • Nynaeve Callandor'u sorar Siuan'a. Siuan onun bir sa-angreal olduğunu söyler. En kuvvetli üçüncü sa-angrealmiş. İlk ikisi yapılmış ama şükür hiç kullanılamamış. Callondor'un kara ajahın eline geçmemesi gerektiğini söyler. Gerçi geçemezmiş ama . Muhtemelen Tear Taşında ki ter-angrealler yüzünden orayla ilgileniyor olabileceklerin düşünür Siuan. 
  • Tearlı yüksek lordlar tek güç ile ilgili şeylerden hoşlanmazmış. Bu yüzden de onunla ilgili buldukları malzemeleri toplarmış ve yönlendire bilen bir kız buldukları zaman kız ailesi ile görüşecek zaman bile bulamadan onu Tar Valon'a sepetliyorlarmış. 
  • Taşın yüreğine sadece Yüksek Lordlar girebilirmiş. 
  • Toprak Lordları Yüksek Lordluğa terfi ettikten sonra Callondor hakkında bilgi ediyorlarmış.Orada yılda dört kere Muhafaza Ayini dedikleri bir şeye katılıyor ve dünyayı Ejder'e karşı koruduklarını iddia ediyorlarmış. 
  • Egwene ve Elayne geldikten sonra onlara bulaşıktan sonra Kule'den gidiyoruz der Nynaeve. 

* Laras : iri ve kilolu aşçıbaşı kadın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR