YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 3 OVADAN HABERLER


  • Rand'ın kazayla yaptığı yer sarsıntısından dolayı ufak çaplı bir karışıklık olur. Kaldıkları kulübelerden biri yıkılır fakat kimse zarar görmez. Leya sarsıntı yüzünden düşüp başını yarar. Moiraine ona şifa verip iyileştirir. Min onu ölecek olarak görmüştü. Bu olayı görüp yanlış yorumladığı düşünülür. Yalnız Min şaşkındır.
  • Leya Ovadan haberler getirmiştir. Ovada savaş devam etmektedir. Tarabonlular ve Domaniler , Ejderyeminlileri buldukları yerde avlamaya devam etmektedir. Beyaz Pelerinle 5000 kadar adamını ovaya getirmişti. Bu güçlerinin yarısına denkti. Bu kadar askeri tek bir yere toplamalarına anlam veremezler. Işığın çocukları elliden fazla olan Ejderyeminlilerle karşılaşmamaya imtina gösteriyordu. Ufak tefek Ejderyeminlilere müdahale ettiği oluyor fakat tam manasıyla Ejderyeminlilere bir şey  yapmıyordu. Ovaya barış getirmek için geldiklerini iddia ediyor ve Tarabonluların ve Domanilerin sınırlarına çekilmesini istiyordu. 
  • Leya buraya gelirken köyler de gizlice öldürülmüş üç genç görmüştür. Uzun boylu ve gri gözlü delikanlılar. Anlaşılan o ki bu günlerde Ovada uzun boylu ve gri gözlü olmak zor şeydi. Gençler ikisi hançerle biri zehirlenerek gizlice öldürülmüş. Karanlık Varlık'ın çok geç olasıya kadar fark etmediğiniz katilleri  varmış. Bunlardan biride Ruhsuzlarmış. Bunlar birinin yanına gizlice yanaşır ve birini fark ettirmeden öldürebilirmiş. 
  • Perrin'in kurtlarla olan ilişkisini kampta yalnızca Moiraine ve Lan biliyordu. Perrin kurtlarla bağlantı kurmamak için direnir. 
  • Rand'ın yaptığı şey yüzünden on beş kilometre civardaki Myrddraallara bir dağ tepesinde ateş yakmaktan farksızmış. Moiraine tedirgindir bu yüzden bugün herkesin ekstradan dikkatli olmaları konusunda uyarır. 
  • Perrin derin uykuda silkeleyip atamadığı rüyalar gördüğü için çıplak olarak yatar. Böyle üşüdüğü için asla derin bir uykuya dalmıyor ve rüyalardan sıyrıla biliyordu. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR