YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 6 AV BAŞLIYOR


  • Rand , Shienar'lıların kuruması için astığı eşyalar, bir at, flütü ve yiyecek biraz şey ile kamptan gizlice ayrılır. Ayrılırken bir not bırakmıştır. " Bunu yapıyorum çünkü başka yolu yok. O yine peşime düştü ve sanırım bu sefer içimizden biri ölmek zorunda. Çevremdekilerin ölmesi için bir sebep yok. Zaten benim için çok kişi öldü. Bende ölmek istemiyorum ve elimden gelirse ölmeyeceğim. Düşlerde yalanlar ve ölüm var ama gerçekte var. "
  • Moiraine bu kaçış üzerine herkese sorular sorar. Kampın yarısı kılıç ile ilgili rüyalar görmüştür. Moiraine bu rüyaların Rand yüzünden görülmüş olduğuna emindir. Yönlendirebilen erkekler farkında olmadan kendi rüyalarını başkalarına empoze edebilirlermiş. Bu rüyadan yola çıkarak Rand'ın Tear'a gittiğini düşünürler. 
  • Kehanetlerde gerçek Ejder'in Callandor'u alacağı yazar. Rand bu yüzden Tear'a doğru gidiyor olmalıdır. Yalnız bunun için daha erken olduğunu düşünür Moiraine. Bundan önce daha ulusların parçalanması , Dünyayı kırması gerekmektedir ona göre. Şuan Rand'ın daha hiçbir şey bilmediğini ve tehlikelere karşı savunmasız olduğunu söyler. Onu hayatta tutmak için peşinden gideceğini söyler. Dahası Terkedilmişlerden bazıları serbest olabilirmiş. Onlar onu ele geçirebilirmiş. Terkedilmişler mühürlerle tutsak edilmişler fakat Karanlık Varlık ile aynı zindanda değilmişler. Mühürler zayıfladığı için bazı Terkedilmişlerin serbest kalmış olabileceğinden korkar Moiraine. Efsaneler çağının en güçlü 13  aes sedaisi. En güçsüzü bile şimdinin en güçlüsünden daha güçlü, en bilgisizi bile Efsaneler çağının bilgilerine vakıftır. 
  • Moiraine Karanlık Varlık'ın mühürleri gevşese de henüz serbest kalmadığını düşünür. 
  • Moiraine , Lan, Perrin ve Loial Rand'ın peşinden gidecektir. 
  • Uno ve Shaenar'lıları Ghealdan'ın Jehannah kasabasına yollar Moiraine. Bir önceki gün yapılan çatışma yüzünden Uno hariç tüm Shaenar'lılar çok yorgundur veya yaralıdırlar. Onların iyileşmesini beklemek vakit kaybettireceği için bu kararı almıştır kadın. Zamanı geldiğinde onlara haber yollayıp aldıracağını söyler.
  • Min'i ise Tar Valon'a yollar. Min aslında Rand'ın peşinden gitmek ister fakat Moiraine bu konuda ısrarcıdır. Amyrlin makamına haber yollayacağını ve bunları bir başkasıyla yollamanın riskli olacağını söyler. Min'in fark ettirmeden Amyrlin'e haberleri ulaştırmak için en uygun kişi olduğunu düşünür. 
  • Perrin'in , Rand'ın peşinden gitmeye karar verince Min yeni görüler görmüştür adamın kafasının üstünde. Kafeste bir Aiel, kılıç tutan bir Tuatha'an, Omuzlarına tünemiş bir şahin ve bir atmaca. Bunların iki kadın olduğunu düşünür Min. Birde Perrin'i "Eğer bir gün hayatında gördüğün en güzel kadınla karşılaşırsan hiç düşünmeden oradan kaç " diye uyarır. Bunun üzerine Perrin başta kadının kendine aşık olduğunu düşünse de , sonradan Rand'a aşık olduğunu anlar. Min kadının Lanfear olduğunu söylemese de tavsiyemi unutma diye tembihler.
  • Masema başta Lord Ejder'in kendilerinin işlediği bir günah yüzünden onları terk ettiğini düşünür. Perrin'in böyle olmadığını anlatmasıyla lafı başka anlar. Sonra da gelişinin haberini yaymak için gittiğini, kendisinin de bunu yapması gerektiğini söyler. 
  • Callandor'un bulunduğu kaleye Tear Taşı deniyormuş. Tear Taşında Callandor'un bulunduğu odaya ise Taşın Yüreği denirmiş. Tearlılar yönlendiren insanları sevmezlermiş. Bu yüzden Ejder kehanetleri ile ilğili bir kağıt bulmaları bile zindana gitmene yetermiş. Tear Taşına Yüksek Lordların izini olmadan girilemezmiş. Taşın  Yüreğine ise sadece Yüksek Lordlar girebilirmiş. Hal böyleyken Rand'ın Callandor'a ulaşması imkansızdır. Zaten Rand'ın henüz hazır olmadığını düşünür Moiraine. 
  • Aes Sedailer rüyalarını korumayı öğrenirlermiş. Muhafızlarla bağ kurulurken onlara da bunu benzer bir yeti verilirmiş. Böylece muhafızların rüyaları güvene alınırmış . 
*Sammael : Terkedilmiş
* Asmodean : Terkedilmiş
* Be'lal : Terkedilmiş
* Ravhin : Terkedilmiş
* Ishameal :Terkedilmiş

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR