YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 8 JARRA


  • Harilin'in Sıçrayışı adlı hana giderler. Burada onları Simion adında bir adam karşılar. Handa yardımcı olarak çalıyordur. Köyde son iki gün içinde ömür boyu yetecek kadar düğün yapmışlar. Evlenecek yaşta hiç bir kız kalmamış köyde. Bu yüzden herkes yorgun ve akşamdan kalmadır. 
  • Düğünlerin olduğu gün köye gelen yirmi Beyaz Pelerinde sorun çıkarmışlar. Bunlarda üç tanesi pelerinlerini çıkarıp ışığın çocuğu olmaktan vazgeçmişler ve atlarını alıp gitmişler. Bir tanesi de gidip Valera Borusunu bulacağını ilan etmiş. Bir başkası da Ejder'i kovalıyor olmaları gerektiğini söylemiş. İçlerinden bazıları kadınlara sarkıntılık etmiş bazıları da onları durdurmuş. İçlerinden iki tanesi Jarra'nın Karanlık dostu olduğunu iddia edip köyü yakmaya kalmış. Yine içlerinden bazıları ikisine mani olmuş ve ikisini bağlayıp Amadicia'ya götürmüşler. Moiraine Simion'un bu anlattıkları üzerine Rand'ın buradan geçtiğini düşünür. Rand Efsaneler çağında beri gelen en güçlü ta'veren miş. Rand bu köyden geçtiğinde Desen tekrardan değişmiş. 
  • Beyaz Pelerinler ömür boyu hizmet için yemin ederlermiş.
  • Simion herkese odalarını gösterdiği sırada Perrin'e hasta kardeşinden söz eder. Simion Moiraine 'in Aes Sedai olduğunu anlamıştır. Bu yüzden onun kardeşini iyileştirebileceğini düşünür. Fazla heyecanlı olduğu içinde Moiraine ile konuşma cesareti gösteremez bu yüzden Perrin'den rica eder. Perrin durumu Moiraine'e anlattığında kadın başta yardım etmek istemez, hatta Lan ve o Simion'u ortadan kaldırmayı bile düşünürler. Daha sonra kadın kardeşi Noam'ı görmeyi kabul eder. 
  • Fazla dikkat çekmemek için kardeşinin yanına Perrin , Moiraine ve Simion giderler. Simion bir ahırda kilit altındadır. Gözleri Perrin gibi sarıdır fakat insan oluğunun farkında değildir. Şifacıyı ısırmış bir ineği dişleri ile öldürmüştür Noam. Bu yüzden onu buraya kapamışlardır. Moiraine adama bakar ama yapabileceği bir şeyin olmadığını söyler. Simion üzgündür. Perrin Noam'ı serbest bırakır. Burada kapalı duracağına gidip özgür yaşasın der. Burada kapalı tutarak onu iyileştiremezsin, Noam'dan geriye bir şey kalmamış der. Noam'ı saldıktan sonra tekrar kapıyı kilitlerler. Çünkü buranın anahtarı hancı Harod efendide varmış tek. Moiraine de saidar'ı kullanarak açmıştı burayı. 
  • Aslında Noam birkaç gün önceye kadar şifacı kadının evinde duruyormuş. Beyaz Pelerinler buraya gelince hancı Harod ve şifacı kadın onu buraya getirmiş. Çünkü beyaz pelerinlerin karanlık dostlarını aradıkları bir listeleri varmış. Perrin Aybara adında demirci bir adamı arıyorlarmış. Noam'ı da gözlerinin renginden dolayı karanlık dostu olarak arıyorlarmış. Simion bir karanlık dostunun , kardeşinin bir kafeste ölmesini umursamayacağını söyler. Simion baştan beri Perrin'in beyaz pelerinlerin aradığı kişi olduğunu biliyormuş. Oranın halkı yorgunluktan ve Loial'i görmüş olmanın heyecanından onun gözlerini fark etmemiştir.  Bunları duyduktan sonra duygulanır Perrin. İlk gördüklerinde adamın çenesinden dolayı onu bir kurbağaya benzetmiştir. Bunu düşündüğü için bile kendinden utanır Perrin. Simion onu burada  kimse görmemesi için odasına yemek getirecekti ,  böyle anlaşırlar. 
  • Rand düğünler sırasında flüt çalmıştır. Rand kendi kendine konuşuyor , gülüyormuş ve peşinde biri olduğunu ve onu öldürmek istediğini söylüyormuş. Bu yüzden Simion onun deli olduğunu düşünür. 
  • Rand gecenin ortasında bağırarak herkesi uyandırmış. Kabus gördüğünü söylemiş. 
  • Moiraine Perrinden ağzını kapalı tutmasını ister. Rand'ı arayan tek grubun kendileri olmaya bileceklerini söyler. Birde onlarla uğraşmak istemediğini , onlar olmadan da yeterince sorunu olduğunu söyler.
* Jorath : ihtiyar köylü.  Banas ile evlenmiş
* Banas : ihtiyar köylü
* Rilith : dokumacı kız. Jon ile evlenmiş.
* Jon : demirci
* Nico : Handa alışan çocuklar. Sanırım Simion'un çocuğu
* Patrim : Handa alışan çocuklar. Sanırım Simion'un çocuğu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR