YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 9 KURT DÜŞLERİ


  • Noam'ı gören Perrin onu aklından çıkaramaz. Onun gibi vahşi olmaktan korkar. Bu yüzden Moiraine'den yarım ve bilgi ister. Kadın kendisinin de bu konuda fazla bir bilgisinin olmadığını söyler. Efsaneler çağında bile bu konuda fazla bir bilgi yolmuş. O çağlarda yazılan eski bir kitaptan öğrenmiş Moiraine'de bildiklerini. Kitabın yazarı bile bu insanların gerçek mi hikayemi olduğunu konusunda emin değilmiş. Kurtlarla iletişim kuran bazılarının vahşileşip insan kimliğini unuttuğunu söylüyormuş yazarda. 
  • Perrin hep Rand'ın delirmesi hakkında endişe ediyordu, Belki de asıl endişe etmesi gerekenin kendisi olması gerektiği düşünür. 
  • Moiraine bu konuda düşlerine dikkat etmesi gerektiğini söyler. Kurtlar aralarında veya onunla düşler dünyası vasıtasıyla iletişim kuruyor olabilirlermiş. Bazı eski düşgören Aes Sedailerin anlattıklarına göre bunlar düşlerinde bazen kurtlarla karşılaşırmış. Hatta onlara rehberlik bile ettikleri olurmuş. 
  • Perrin hissediyordu. Kurtlar Jarra'nın dışındaydılar. Perrin ihtiyacı olanın bir şehir olduğunu düşünür. Bir şehir onları uzak tutardı. 
  • Moiraine ile konuştuktan sonra uyumaya giden Perrin yine düşlere yakalanır. Kafasının içinde bir sen sürekli tehlikede olduğunu ve kaçması gerektiğini söyler. Sonra bir adamla karşılaşır. Adam tuaf giyimlidir ve o da Perrin'i gördüğü için pek hoşnut değildir. Adam bir süre sonra gölgeler tarafından derisi yüzülerek öldürülür. Perrin oradan kaçar ve kendini bir sarayın odası olabilecek bir yerde bulur. Bu oda da güzel bir kadın (Lanfear) bir masada lime lime olmuş bir parşömen inceliyordur. Perrin'i gördüğünde şaşırır ve "sen burada ne yapıyorsun. Nasıl ? Hayal bile edemeyeceğin şeyleri mahvedeceksin " diye çıkışır. Sonra başka bir yerde bulur kendini. Kafasında ki ses kaçmasını söyler. Arkasını döndüğünde Çekirge'yi görür. Perrin şaşırır. Kurt ölmüştü. Çekirge hemen buradan gitmesini söyler. Perrin şaşkındır. "tamam ama nasıl diye" sorar. Kurt boğazına atlar ve Perrin uyanır. Boğazını akması gereken kanları tutmak ister gibi ellerini götürür fakat bir şey yoktur. Yalnız yüzünde ve giysilerinde tuhaf giyimli adamın kanı vardır. Perrin bir çırpıda onları üstünden çıkarıp atar. 
-----------------------------------------------------------------------------------
  • Rand'ın Falme'de aldığı yara ağrıyordur. Onun peşinde köpekler vardır. Onlardan birini saidin ile öldürür. Köpekler niçin onu takip ediyor bilmiyoruz. 
  • Rand Tear'a gidiyordur. Niyeti kendisinin gerçekten Ejder olup olmadığını öğrenmektir. Ejderse Callandor'u alacak değilse her şey bitecekti. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR