YENİDEN DOĞAN EJDER 1 - 15 GRİ ADAM


  • Nynaeve 'in kafası karışıktır. Amyrlin'in kendileri hakkında anlattığından farklı planları olabileceğini düşünür. İki kabuledilmişin fark edilmeden araştırma yapa bilmesi zor gelir. Normal koşullarda evet ama konu onlar olunca hayır. Liandrin onları arz ettikleri tehlike için yollarından çekmek istemişti. Planları suya düştüğü için hala onlar için tehlike arz ediyor olmalıydılar. Eğer Kule'de kara ajah varsa hala onların hedefi olmalıydılar. 
  • Amyrlin 'in odasında çıkıp kendi odalarına giderlerken çömezlerin kaldığı yerde suikast girişimine uğrarlar. Zırh delici bir ok Egwene'in kulağını sıyırıp geçer. Bir tartışma sırasında aniden durmasalar Egwene'in beynini parçalayan ok Nynaeve'e saplanacaktır. Böylece ikilinin de ölmesi içten bile değildir. Hemen saklanan ikili, ileri koridorda kaçmakta olan bir adamı büyü ile yakalar. Bir zamanlar Amyrlin 'in hava kullanarak Nynaeve'i hareketsiz bırakma büyüsünü gibi. Nynaeve'in bir şeyi öğrenmesi için bir kez görmesi yeterliydi. Kendilerine ok atan adamın yanına gittiklerinde adam ayakta kaçarken yakalanmış şekildeydi fakat göğsünde bir hançer ile öldürülmüştü. Nynaeve yaptığı büyüyü geri aldığında , adamın cansız bedeni yere yığılır. Çömezlerin kaldığı bu kısma bir erkeğin girmesi çok zordu. Adam griler içinde sıradan bir adamdı. 
    Bu sırada Sheriam Sedai gelir. Adamı görünce şaşırır. Bu adamın Karanlık Varlık'ın suikast işlerini yapan Ruhsuzlardan onlan Gri adamlardan biri olduğunu açıklar. Bunlar birini kendilerini fark ettirmeden rahatlıkla öldürmüş. Bu adamlar Gri adam olmak için ruhlarından vazgeçermiş. Bundan sonra tam olarak ne canlı ne ölü olurlarmış. Gri adamların adı bu olsa da aralarında kadınlarda olurmuş. Yalnız Karanlık dostları içinde bile bu fedakarlığı yapacak çok az kadın bulunurmuş. 
  • Trolloc savaşlarından beri ilk kez Beyaz Kule'ye bir gri adam girmiş. 
  • Sheriam sedai'ye , kızlar suikastten bahsetmez. Cesedi burada bulduklarını söylerler. Sheriam sedai çömezlerin yerinde bir ceset bulmanın yeteri kadar kötü olduğunu bu yüzden kimseye gri adamla ilgili bir şey söylememelerini tembihler. Amyrlin bu olayın gizli kalmasını isteye bilirmiş, bu yüzden o veya Amyrilin kendileri ile konuşmadan bu konu hakkında kimseyle konuşmamaları gerekmiş.  Sheriam Tek güç ile cesedi gri bir hava tabakası ile kaplar. Böylece onu meraklı gözlerden gizler. Kızlara da biran önce odalarına gitmelerini söyler. İçinde bulundukları durumu göze alınca böyle bir şey ile bağdaşmalarının onlar için iyi olmayacağını söyler.  Egwene hemen itiaat etme isteğinde olsa da Nynaeve Sherim'a burada ne işi olduğunu sorar. Bunun üzerine ufak bir gerilim olur. Sheriam çömezler sorumlusun , çömezlerin odalarına gelmesi için bir sebebe ihtiyacı olmadığını ve ne zamandır bir kabuledilmişin Aes sedaileri sorgulamaya başladığını sorarak çıkışır onlara.
    Egwene üşüdüğü için odasından pelerinini  alma bahanesi ile okun geldiği yere gider fakat ok orada değildir. Biri onu yok etmiştir. 
  • Oradan ayrılan ikili sonra aralarında konuşur. Nynaeve ,Egwene'e der ki " Sheriam tek bir şeyi merak etmedi. Adamı kimin hançerlediğini" der. Nynaeve Sheriam'dam şüphelenmektedir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR