YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 1 İLK ZAR


  • Mat biraz yiyecek ve gerekli gördüğü eşyaları alarak Kuleden ayrılır. Gizli olarak ayrılmayı beceremiyorsan aptal numarası yapacaksın ki , "herkes nasılsa kaçmayı beceremeyeceğini sanacakları için müdahale etmesinler"mantığını kullanarak kasmadan ayrılır. 
  • Mat şehirden ayrılmadan önce biraz zar oyunu oynar. Mat hançeri bulduğundan beri bariz şekilde şansı artmıştı fakat bugün dahada fazlaydı. Her oynadığı oyunu kazanıyordu. Hanlardan Meyhanelere, meyhanelerden hanlara bir çok yerde oyun oynamıştı. Dikkat çekmemek için çeşit çeşit yerlerde. Bırakmaya karar verince iki kese altın ve gümüş parası vardı. 
  • Mat'in aşırı şansı karşısında "Karanlık Varlığın kendi şansı " diye söylenen iri yarı bir adamı yakasından tutup duvara dayamış ve ayaklarını yerden kesmişti Mat. 
  • Mat'in peşine tanımadığı birileri takılır. Muhtemelen onu soymak için. Saklandığı yerden adamların konuşmasını duyar Mat, " bu iş birsin istiyorum artık. Bu gece ortalıklarda garip şeyler dolaşıyor." diye konuşur adamlar aralarında. Onlardan kaçmak için binaların çatılarına çıkar. Oradan da bir köprüye atlar. Köprüde elinde bir hançerle adamın biri ona saldırır. Adam onu öldürmek üzereyken , kendi ve onu köprüden aşağı bırakır Mat. Şans eseri adamın üstüne düşmüş ve yara almamıştı. Daha da önemlisi adamın yüreğine kendi hançeri saplanmıştı. Yerde yatan adam çok sıradan bir insandı. Onu kalabalıkta görse kötü niyetle yaklaştığını anlamazdı Mat. ( sanırım Gri adam . Tabi Mat bunu bilmez. Tabi bu kovalamaca başlamadan önce Mat'a neredeyse takip edildiğini düşündüren bir rüzgar vardı. )
  • Takip edildiğini , gözlendiğini düşündüğü zaman biri, altından  Gri adam suikastçi çıkıyor sanki . 
Raab : Kıvırcık saçlı esmer bir denizci. Kendisinin deniz halkından olduğunu söyler. Mat'in zar oynadığı ve sonra Mat'in üzerine bahis oynayıp kendinin de kazandığı denizci. 
Tremalking Bağlantısı : Tar Valonda bir meyhane. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR