YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 11 GECENİN İÇİNDE BİR KAHRAMAN


  • Kaptan Mallia Mat'in gözüne girme ve görevlerinin ne olduğunu öğrenme çabalarından hiç vazgeçmemişti. Mat sonunda Kız Veliahttan annesine bir mektup götürdüğünü söylemişti. 
  • Mat gemiye binerken olduğundan daha şişkin para keseleri ayrılır gemiden. Kaptanla da zar atmışlardı. Mat öyle yemiştir ki geminin yiyecek stokunu azaltmıştır tabi kaptandan hoşlanmadığı için yemeklerin bir kısmını kimseye belli etmeden denizden aşağı atmış. 
  • Nehirde ilerlerken nehre saplanmış bir gemi görmüşler fakat kaptan bunun tuzak olabileceği gerekçesi ile onlara yardım etmemiştir. Mat'e göre hiç tuzak gibi durmuyordu. Bu tür sebeplerden dolayı Mat Kaptan Mallia'yı sevmez.  Sanırım bu gemi Nynaeve ve kızların bulunduğu gemi. 
  • Mat sıcak hançer ucu ile mektubu açmış ve okumuştur. Çünkü peşindeki adamların mektup yüzünden onu takip ettiklerini düşünür. Hatta bu yüzden kızlara sinirlidir. Mektupta kısaca iyi olduğunu, artık bir kabuledilmiş olduğunu ve Amrylin bir görev için kendilerini Beyaz Kule'den başka bir yere yolladığını, merak etmemesini yazıyordu. 
  • Mat son iki gündür eskisi gibi fazla yememektedir. 
  • Aringill de indiklerinde orada mülteci doludur ve insanların yarısı açlıktan ölecek gibi durur. 
  • Mat bir erkek çocuğu ve iki kız çocuğu ile sefalet içinde olan bir kadına dayanamaz ve cebindeki bozuklardan saymadan bir avuç para verir. İçlerinde altınlar ve gümüşlerde vardır. 
  • Burada hayat çok pahalıdır ve her yer mültecidir. Mat parasıyla bile yatacak bir yatak bulamaz. En sonunda bir hancıyı ahırında kalmak için ikna eder. Ayrıca adamın aç gözlülüğünden faydalanarak adamla zar atar ve adamın atlarını da alır. Böylece yiyecek , at ve kalacak bir yer bulmanın imkansız olduğu yerde işlerini biraz kolaylaştırmıştır. Mat mektubu bir an önce Mogase'e ulaştırmak için ister. 
  • Aringill Andor güçlerin kontrolündedir. Burada ki askerin dediğine göre yarın hiç bir mültecinin buradan geçmesine izin vermeyeceklermiş. Bunu teşebbüs edenleri de geri göndereceklermiş. Thom bu durumama şaşırır. Morgase'in sinirli bir yapısı olsa da ihtiyaç sahiplerine ve aç insanlara karşı merhametli olduğunu söyler. Sınırları kapatıp içeriye kimseyi almamanın Morgase'e göre bişey olmadığını söyler Aşık. 
  • Ahırda karınlarını doyurup yatmaya hazırlandıkları sırada içeriye bir kadın girer. Kadın bir lambayı hiç uğraşmadan hemen yakar. Bir süre sonra ahıra dört iri adam daha gelir. Adamlar kadını öldürmek için aramaktadır. Kadının adı Aludra'dır. Adamlardan birinin adı da Tammuz. Kadın eskiden Cairhien'de Havai fişekçiler cemiyetini sorumlusudur. Kral 'ın düzenlediği bir gösteri için yapılan havai fişeklerin bir kaza sonucu yok olmasından dolayı kadın işinden kovulmuştur. Kadın havai fişek yapmayı bildiği için loncadan habersiz yapıp satmaya başlar. Bunu öğrenen lonca kadını öldürmek için adamlarını yollar. Kadına göre o günkü patlamanın sorumlusu Tammuz'du. Hem onun yüzünden işinden olmuş , hemde onu öldürmek için gelmiştir. ( Büyük Av isimli kitapta, Rand Cairhien'de trolloclardan kaçarken lonca binasına girmiş ve oradaki havai fişekleri patlatarak izini kaybettirmişti. Kadının işini kaybetmesinin asıl sebebi bu aslında. )
    Ahırda adamların kadının işini bitirmek için hazırlanırken Mat'i görmemekteydiler. Mat aniden adamların saldırır ve elindeki değnekle hepsini pataklayarak bayıltır. Aludra yardımları için Mat'e bir kucak havai  fişek verir. Parası olmadığı için ödemeyi böyle yapar kadın. 
  • Cairhien'de ki savaş için bile neredeyse lonca Aludra'yı sorumlu tutmuş. Sanki tek gecelik o felaket yüzünden Galldrian ölmüştü. 
  • Aludra kendisini Ceamilyn'de arayacakları için Lugard doğru gideceğini söyler. 
  • Thom kadına karanlıkta o lambayı nasıl öyle kolayca yaktığını sorar. Kadın bunun sadece kendinin bildiği bir sır olduğunu söyler. Lonca bile bilmezmiş. Günün birinde daha tutarlı bir hale getirmeyi başardığı zaman o çubukların ona bir servet kazandıracağını söyler. ( Sanırım kibrit gibi birşey )
  • Dışarıda yağmur yağar fakat onlar ahırdan ayrılmak zorunda kalırlar. Adamlar uyandıklarında ister istemez başlarına yine sorun olacaklardı. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR