YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 13 PORSUĞU YATIŞTIRMAK


  • Illian'a vardıklarında insanların hal ve hareketlerinden bir şeylerin yolunda olmadığını düşünürler.
  • Illian'da şehri Kral ve Dokuzlar Konseyi dedikleri bir yapı yönetirmiş. Zamanında ilk Kral Dokuzlar Konseyine , kendi sarayından büyük olmadıktan sonra istedikleri sarayı yapabilecekleri iznini verirler. Dokuzlar Konseyi de aynı kralın sarayı gibi ama ondan 60cm kısa bir saray yaptırmışlar. O gün büğündür yetki konusunda Illian'da bir birleri ile çekişirlermiş.
  • boru avcıları Tammaz meydanında and içerlermiş.
  • Meclis sarayını ve bazı büyük yapıları Shangtai Yurdundan   Ogierler yapmış. Şimdide onarmak için onları çağırırlarmış zaman zaman. Loial onlardan biri ile karşılaşıp onu geri götüreceklerinden korkar. 
  • Grup Porsuğu Yatıştırmak isimli hana giderler. Hanın sahibi iri yarı tombul bir kadındır. Kadının ismi Nieda'dır. onun bir de Bili adında bir  yeğeni vardır. Bili hanın güvenlik işlerinden sorumludur. Perrin'den bile iri safça bir gençtir. (daha önce bu hana kaptan Domon ile gelmiştik
  • Nieda Moiraine'i Mari hanım olarak tanır. Nieda ona güvercinle haber yollamaktan bahseder. Moiraine uzakta olduğu için okumadığını fakat Adine 'nin onları not olacağını söyler. (Sanırım Adine Beyaz Kule'den bir aes sedai
  • Nieda kışın zor geçmesinden dolayı insanların asabileştiği ve hanında kavgalar çıktığından şikayetçidir. Hatta bunları Bili bile zor kontrol eder olmuş. Kadın bu yüzden Altara adlı bir yerden gelen bir şarkıcı tutmuştur. Şarkıcı kadın müstehcen şarkılarla oradakileri eğlendirir. O kadar ki Perrin ilk duyduğunda yüzü kızarır ve Zarine onunla dalga geçer. Tabi sonra da Zarine kıskançlık yapar. Tabi Nieda'nın kışın zor geçti dese de kar yağışına inanmaz kadın. Karın gezginlerin palavrası olduğunu düşünür. O kadar  zor kış işte :) 
  • Nieda Dokuzlar konseyine yeni katılmış bir lorddan da bahseder. Kadın daha önce adamın ismini bile duymamıştır. Söylentilere göre adam Murandy sınırından bir yerden gelmiş. Adamın adı Brend'dir. Adam şehre geldikten bir hafta sonra konseye katılmış ve şimdi konseyin en güçlüsü oymuş. 
  • Nieda garip rüyalardan da şikayetçidir. Hatta aynı rüyaları yeğeni Bili'de görmüştür fakat kadın onun kendisinden etkilenmiş olabileceğini düşünür. Kadın rüyasında Lord Brend'i garip yerlerde görüyormuş. Havada asılı köprülerde yürürken görüyormuş. Rüyalarının hepside sisli imiş. 
  • Moiraine belli etmese de Perrin anlamıştır Moiraine korkmaktadır. Bu durum Perrin'i şaşırtır. Onun hiç korktuğunu hissetmemiştir. Moiraine bu gece işinin olduğunu yarında Tear'a gemiyle gitmek istediğini söyler. Nieda Tear'a giden hiç bir gemi olmadığını, Dokuzlar konseyinin emriyle yasaklandığını, her şeye karışan Kral'ın bu duruma sessiz kaldığını söyler. Halk bunun savaş hazırlığı bile olabileceğini düşünür. 
  • Şehirde hiç Ogier olmadığın öğreniyoruz. Kışın işlerini bitirmeden bırakıp gitmişler. Bazıları onları Maredo geçidinde yürürken görmüş. Loial bu durumu yadırgar. Ogierler paraları ödendiği sürece hiçbir işi yarım bırakıp gitmezmiş. 
  • Akşam üstü handa yemeklerini yerken altı Gri Adam tarafından saldırıya uğrarlar. Hedefleri Perrin'dir. Neyse ki Perrin çok geç olmadan onları hissetmiş ve zamanında karşı atağa geçmişlerdi. 
  • Moiraine Lan'ı da yanına almadan bir yere gitmek ister. Belli ki kadının can tehlikesi vardır. Kadın ölecek gibi konuşur. Hatta ölürse Lan'ın ne yapması gerektiğini söyler. Lan o öldüğünde hissedecekmiş ve Beyaz Kule'ye geri dönme arzusu hissedecekmiş. Kadın bunu adamın intikam alma duygusu ile hareket edip kendisi aptalca öldürmemesi için olduğunu söyler. Yanına Perrin'i de almasını söyler. Şimdiye kadar tüm dikkatini Rand üstünde yoğunlaştırdığı için aptallık ettiğini söyler. "Rand o kadar güçlü bir ta'veren'di ki diğer ikisini gözden kaçırdım" der. Bugünkü saldırı ile Gölge bunu bana hatırlattı. Perrin'in tam olarak ne olduğunu bilmesek de diğer iki ta'veren ile gidiş hattı değiştire biliriz der. Perrin'i Amrylin'e götürmesini ve olup biteni ona anlatmasını söyler Moiraine. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR